4 ξενοδοχεία του κόσμου που μετατρέπουν τη διαμονή σε παραμύθι

gritti-palace
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Ανάμεσα σε δάση και λίμνες, σε βενετσιάνικα κανάλια, αλλά και στη γαλλική εξοχή, κάποια ξενοδοχεία σε κάνουν να θες να τσιμπήσεις τον εαυτό σου για να βεβαιωθείς ότι είσαι ξύπνιος.

Badrutt’s Palace, Ελβετία
Στο ούτως ή άλλως ονειρεμένο St. Moritz, το Badrutt’s Palace είναι από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία τόσο της χώρας, όσο και της Ευρώπης. Και μόνο το ότι βρίσκεται σκαρφαλωμένο ανάμεσα στα σύννεφα στα 1830 μέτρα, θα έλεγε κανείς ότι αρκεί για να θεωρηθεί παραμυθένιο, αλλά δεν τελειώνει εκεί. Βρίσκεται ανάμεσα σε απόκρημνα, χιονισμένα βουνά με υπέροχη θέα στις κοιλάδες και τις λίμνες που μοιάζουν με καθρέφτη και στον πυρήνα του βρίσκεται το υπέροχο παλάτι που ήταν πάντα, με πυργίσκους και περιστρεφόμενους πύργους. Έχει ανοίξει από το 1896 και προσελκύει τον κόσμο που αναζητά μια εκλεπτυσμένη απόδραση στις Άλπεις, με πολλές επιλογές στις προσωπικές ανέσεις. Διαθέτει 11 εστιατόρια, δύο μπαρ, το παλαιότερο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Ελβετία, ένα σπα, μια σειρά από καταστήματα και, φυσικά, πολλές ευκαιρίες για χειμερινά σπορ. Σημειώστε ότι είναι περιτριγυρισμένο από ατελείωτα τοπία για πεζοπορία, πεζοπορία, σκι, ακόμη και για κολύμπι σε λίμνες τους θερμότερους μήνες και η διαμονή εκεί κοστίζει από 725 ευρώ τη βραδιά.

Gleneagles, Σκωτία

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1924 στην ύπαιθρο της Σκωτίας, η οποία ούτως ή άλλως είναι παραμυθένια, και σύντομα έγινε γνωστό ως ένα από τα πιο όμορφα ξενοδοχεία στον κόσμο για γκολφ, χαλάρωση και εξερεύνηση των πανέμορφων τριγύρω περιοχών. Με τρία γήπεδα γκολφ παγκόσμιας κλάσης (το King's Course, το Queen's Course και το PGA Centenary Course), το ξενοδοχείο έφτασε σε νέα επίπεδα φήμης το 2014, όταν φιλοξένησε το 40ο Ryder Cup. Πέρα από το γκολφ, το Gleneagles προσελκύει celebrities απ’ όλο τον κόσμο, αλλά και ανθρώπους που θέλουν να περάσουν χρόνο στην ύπαιθρο να δοκιμάσουν το ψάρεμα, τη σκοποβολή, την τοξοβολία και πολλά άλλα ή να χαλαρώσουν στο βραβευμένο σπα, με δύο εσωτερικές πισίνες, μια εξωτερική θερμική πισίνα και 20 δωμάτια θεραπείας για μασάζ που χρησιμοποιούν λοσιόν και φίλτρα φτιαγμένα με τοπικά συστατικά και σκωτσέζικα βοτανικά. Η διαμονή ξεκινά από 663 βραδιά.

Domaine des Etangs, Γαλλία

Για τους λάτρεις της γαλλικής εξοχής και του ρομαντισμού, το Domaine des Etangs - ένα επιμελώς ανακαινισμένο εξοχικό καταφύγιο είναι σίγουρα ένα ταξίδι προς αυτή την κατεύθυνση. Ένα κάστρο ανάμεσα σε δέντρα και λίμνη, με κομψούς πυργίσκους, πολύ πράσινο κι ένα παραμυθένιο τοπίο με υδάτινους δρόμους και δασικές εκτάσεις είναι αυτά που συνθέτουν την εικόνα του ξενοδοχείου που μοιάζει βγαλμένη από όνειρο. Στην άγρια φύση που το περιβάλλει βρίσκει κάποιος από ερωδιούς και βίδρες μέχρι ελάφια και αγελάδες, ενώ στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα exclusive υπνοδωμάτια που βρίσκονται σε ξεχωριστά κτίρια διάσπαρτα στους χώρους, πλούσια σε χαρακτηριστικά εποχής. Η διαμονή ξεκινά από 320 ευρώ τη βραδιά.

The Gritti Palace, Βενετία

Το The Gritti Palace αποτελεί ένα ξενοδοχείο-μουσείο στη Βενετία, με τις μεταξωτές επενδύσεις τοίχων, τα πολύτιμα μάρμαρα και τα επιχρυσωμένα δοκάρια οροφής από τα οποία κρέμονται πολυέλαιοι Murano σαν... μέδουσες. Tο 2013, όταν άνοιξε ξανά μετά από μια ανακαίνιση ύψους 38 εκατομμυρίων δολαρίων, το The Gritti κατάφερε να συνδυάσει την εντυπωσιακή εμπειρία των επισκεπτών με την μεγαλοπρέπεια, σε αντίθεση με τη δεκαετία του 1940, όπου όταν ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ έγραψε το μυθιστόρημά του με θέμα το Gritti Across the River and Into the Trees, δεν διέθετε καν ιδιωτικά μπάνια. Δεν χρειάζεται να κλείσει κάποιος τη βασιλική σουίτα Somerset Maugham, ωστόσο, για να νιώσει αυτή τη μεγαλοπρέπεια. Ακόμη κι ένα -όχι και τόσο ταπεινό- entry level Deluxe Room αρκεί, αφού κι αυτό είναι ντυμένο με κομψά υφάσματα Rubelli και ιδιαίτερη διακόσμηση. Το rooftop του, με τη θέα στα κανάλια και τις γόνδολες αλλά και τη μεγάλη εκκλησία Salute, είναι ένα από τα καλύτερα σημεία της Βενετίας για πρωινό, και η άφιξη στα τέλη του 2023 του executive chef Alberto Fol από το Hotel Danieli αποτελεί μια σημαντική κατάκτηση. Στο prive Bar Longhi του με τον μαρμάρινο πάγκο, ο επικεφαλής μπάρμαν Cristiano Luciani φτιάχνει ένα από τα νόστιμα μαρτίνι άγριου μάραθου. Η διαμονή ξεκινά από 770 ευρώ τη βραδιά.