Η αλπική δρακόλιμνη Βελουχίου πάγωσε (βίντεο)

belouxi-drakolimni
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Ο Θεόφιλος Μπάμπουλης πέταξε για άλλη μια φορά το «μαγικό» drone του και κατέγραψε την απλική δρακόλιμνη Βελουχίου όπως είναι τώρα: χειμωνιάτικη και παγωμένη.

Ανεβαίνοντας στο όρος Βελούχι, γνωστό και ως Τυμφρηστός, της Στερεάς Ελλάδας, που αποτελεί το άτυπο σύνορο μεταξύ Βόρειας και Νότιας Ελλάδας, αλλά και Ανατολικής και Δυτικής, σε υψόμετρο 1870 μέτρων, σας περιμένει μια λίμνη που κάνει το τοπίο ακόμη πιο εντυπωσιακό. Η δρακόλιμνη αυτή μπορεί να είναι μικρή, αλλά παραμένει μοναδική, ειδικά τώρα που έχει παγώσει και δίνει μια αυθεντική χειμωνιάτικη αίσθηση.

Η διάμετρός της είναι περίπου 25 μέτρα και λόγω των υπόγειων πηγών, αλλά και του λιωσίματος των χιονιών, καταφέρνει να διατηρεί μια σταθερότητα στη στάθμη της όλο το χρόνο. Αυτή την εποχή μπορεί να είναι παγωμένη, αλλά το καλοκαίρι απλώνονται γύρω της βοσκοτόπια, ενώ τα ζώα σταματούν για να πιούν νερό. Κάθε εποχή του χρόνου, το τοπίο είναι μαγικό, με τις αλπικές κορυφές να το περιτριγυρίζουν και τα πυκνά ελατοδάση του Τυμφρηστού να στήνουν τοπία σαν πίνακα ζωγραφικής.

Θεόφιλος Μπάμπουλης/PointofView
Να σημειώσουμε ότι ο Τυμφρηστός είναι το τρίτο ψηλότερο βουνό της Στερεάς Ελλάδας με την ψηλότερη κορυφή του, το Βελούχι, να υψώνεται στα 2.312 μέτρα και αυτό το μαγικό τοπίο θα το βρείτε στα ανατολικά του νομού Ευρυτανίας στα σύνορα με τη Φθιώτιδα στην είσοδο των Αγράφων και της Νότιας Πίνδου. Από την πόλη του Καρπενησίου, το μονοπάτι Μ12 οδηγεί στο Βελούχι και περίπου 850 μέτρα από τη λίμνη θα βρείτε και το Καταφύγιο Βελουχίου.

Ο Θεόφιλος Μπάμπουλης, μέσα από το κανάλι του Point of View στο youtube μας βοηθά να απολαύσουμε όμορφα μέρη από ψηλά, ανακαλύπτοντάς το μεγαλείο τους από μια διαφορετική οπτική.