To Numo Mykonos φέρνει τον απόλυτο συνδυασμό ηρεμίας και πολυτέλειας στο Νησί των Ανέμων

numo-mykonos
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η νέα quiet luxury άφιξη στις Κυκλάδες έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια της αυθεντικής φιλοξενίας με ένα ιδιαίτερο resort υψηλής αισθητικής.

Μετά την επιτυχία του Numo Ierapetra, η Numo Hotels & Resorts παρουσιάζει το νέο της project στη Μύκονο, στην ανατολική πλευρά του νησιού, στην παραλία του Καλαφάτη. Πρόκειται για μια από τις αγαπημένες των σέρφερ όλου του κόσμου που την προτιμούσαν πριν ακόμα από την τουριστική ανάπτυξη του νησιού για τις ιδανικές συνθήκες που δημιουργούν οι άνεμοι του Αιγαίου. Μια από τις ομορφότερες παραλίες, με λευκή άμμο, καταγάλανα νερά και δέντρα, και από τις πιο δημοφιλείς ανάμεσα στους φίλους του νησιού, ήδη από τη δεκαετία του '60 όταν το διεθνές τζετ σετ ανακάλυπτε στη Μύκονο τον παράδεισο επί γης. Το όνομά της, μάλιστα, αποκαλύπτει την ιδιαίτερη σχέση της με τη ναυτική τέχνη, καθώς «καλαφάτης» λεγόταν ο τεχνίτης που σφράγιζε τις σχισμές στα παλαιά ξύλινα πλοία. 

Πηγή έμπνευσης για το boutique resort, που αναμένεται να ανοίξει πριν το καλοκαίρι του 2024, αποτέλεσε η αυθεντική, ξέγνοιαστη εποχή των δεκαετιών του ‘60 και του ‘70 που διαμόρφωσε το DNA του νησιού όπου συνυπάρχει η ανάγκη για δημοσιότητα αλλά και για διακριτικότητα. Και σε αυτό το resort, σημαντικό ρόλο στο design έχει παίξει ο περιβάλλων χώρος και η ιστορία του τόπου.

«Το Numo Mykonos είναι το επόμενο σημαντικό μας βήμα», αναφέρει o Σπύρος Κουρής, Managing Director & Partner στη Numo Hotels & Resorts. «Όπως και στo Νumo Ierapetra, στόχος μας είναι να επαναπροσδιορίζουμε μοναδικές τοποθεσίες, δημιουργώντας ισχυρούς δεσμούς με τις αντίστοιχες κοινότητες και αναδεικνύοντας τον καλύτερο εαυτό τους. Επιλέξαμε το νησί της Μυκόνου, έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο, για να αφήσουμε το δικό μας δημιουργικό στίγμα και να δείξουμε παράλληλα την προσωπικότητα του brand Numo σε ένα απαιτητικό αλλά τόσο δυναμικό κοινό», καταλήγει.

Design με έμπνευση το μυκονιάτικο τοπίο
Το ξενοδοχείο συνεχίζει τη βασική σχεδιαστική φιλοσοφία της Numo που εμπνέεται από τον τόπο, τη φύση και τα παραδοσιακά υλικά και τα αναδεικνύει με έναν σύγχρονο και ευφάνταστο τρόπο. Στεγάζεται σε ένα αυθεντικό μυκονιάτικο κτήριο που διαμορφώθηκε με σεβασμό, προκειμένου να διατηρηθούν και να αναδειχθούν τα παραδοσιακά κυκλαδίτικα στοιχεία του, όπως οι καμπύλες, η πετρόχτιστη κεντρική αψίδα στη ρεσεψιόν, τα παραδοσιακά χτιστά σαλόνια και τα ριγωτά πατώματα στα δωμάτια. Η ιστορία και η αρχιτεκτονική του κτηρίου ήταν αυτά που έδωσαν τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές στην interior designer και creative director Ιωάννα Μητροπούλου και το γραφείο της, Hotel IM, που επιμελήθηκε την ανακαίνισή του σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο What the Studio της Μαριάνθης Τσομλεκτσή και του Σίμου Αντωνιάδη.

«Στους κοινόχρηστους χώρους, ο σχεδιασμός είναι ενιαίος και εξωστρεφής, κάνοντας την όλη εμπειρία ελκυστική, σαν να σε καλωσορίζει στην ιδιωτική του βίλα ένας καλός φίλος», εξηγεί η Ιωάννα Μητροπούλου. «Ο λιτός κυκλαδίτικος σχεδιασμός ενισχύθηκε με καινούριες τεχνοτροπίες, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά τοπικά υλικά, όπως ο σοβάς και η γρανιτοκονία, σε νέες εφαρμογές από ντόπιους τεχνίτες. Το μάρμαρο από όλα τα μέρη της Ελλάδας έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη των χώρων, καθώς το συναντάμε σε διάφορες υφές και χρώματα, όπως το πράσινο Ποκαχόντας από το Άργος στο statement reception desk, το πράσινο μάρμαρο Τήνου στο περίγραμμα της κεντρικής πισίνας και το κίτρινο μάρμαρο Θηβών στους νιπτήρες των δωματίων».

Όπου κι αν γυρίσει κανείς το βλέμμα υπάρχει κάτι ξεχωριστό, όπως το χειροποίητο φωτιστικό από καλάμια και ρατάν που φιλοτέχνησαν κορυφαίοι τεχνίτες στην Κρήτη, εμπνευσμένο από τα ψάθινα καπέλα με το μεγάλο γείσο που «χορεύει» στο φύσημα του Μυκονιάτικου ανέμου. Ή τα χειροποίητα πλακάκια Chamotte με την υπογραφή της Patricia Urquiola για τον οίκο Mutina στο Màre Màre pool bar και τα ιταλικά κλωστρά (κεραμικά σκέπαστρα) που χαρίζουν ιδιωτικότητα και σκιές σε κήπους και μπαλκόνια. Η διαδρομή προς τα δωμάτια περνάει μέσα από μικρά ιδιωτικά κηπάκια με χαμηλή βλάστηση από αγρωστώδη φυτά των Κυκλάδων, όπως χρυσές στίπες, και κακτοειδή.

Το resort διαθέτει οκτώ κατηγορίες δωματίων και σουιτών. Όλα είναι διακοσμημένα σε χαλαρό και ανεπιτήδευτα πολυτελές στυλ με ασπρόμαυρα ριγωτά μαρμάρινα πατώματα, χτιστά κρεβάτια και καθιστικά –εμπνευσμένα από τη vintage αισθητική και την παραδοσιακή μυκονιάτικη αρχιτεκτονική–, statement φωτιστικά από ορείχαλκο και διακοσμητικά αντικείμενα επιλεγμένα ένα προς ένα από εργαστήρια κεραμικών στις Κυκλάδες. Οι σμαραγδένιες και γαλαζοπράσινες αποχρώσεις των νερών του Καλαφάτη συναντούν τους χρυσούς τόνους της άμμου, ενώ οι έντονες πινελιές από πορτοκαλί και τερακότα παραπέμπουν στα ηλιοβασιλέματα του νησιού. Λεπτομέρειες από ψάθα και ξύλο συμπληρώνουν ένα σκηνικό ήσυχης πολυτέλειας και απόλυτης χαλάρωσης. Ξεχωριστή αναφορά αξίζει σίγουρα στην Evergreen Absolute Suite η οποία αποτελεί την επιτομή του quiet luxury style που διέπει το resort, με ιδιωτικό κήπο και πισίνα και θέα στον Καλαφάτη.

Κάθε νέος επισκέπτης του Numo Mykonos θα βρει μια μικρή έκπληξη μπαίνοντας στο δωμάτιό του, με ένα Numo signature cocktail να τον περιμένει πάνω στο μαρμάρινο minibar corner.

Η γαστρονομία και η ευεξία στο επίκεντρο
Μια αυθεντική μυκονιάτικη γευστική εμπειρία σας περιμένει κατά τη διαμονή σας εκεί. Για το all day Anemoessa Restaurant, ο Νίκος Κουρκούτας, Executive Chef του Numo Ierapetra, σχεδίασε ένα μενού που βασίζεται στις βιολογικές πρώτες ύλες από μικρούς ντόπιους παραγωγούς και «παντρεύει» την αυθεντική ελληνική κουζίνα με απρόσμενα γαστρονομικά στοιχεία. Έτσι, προέκυψε η σαλάτα Ceasar's με τραγανή λούζα και dressing με κοπανιστή Μυκόνου και ο μουσακάς με φρέσκα θαλασσινά, καμένη μπεσαμέλ και τυροβολιά Μυκόνου – δύο μόνο από τα εμπνευσμένα πιάτα που μπορεί κανείς να απολαύσει.

Για το Màre Màre bar, το Numo Mykonos συνεργάστηκε με τον Κωνσταντίνο Θεοδωρακόπουλο, Beverage Drink Director του The Bar in front of the bar που έχει βραβευτεί ως ένα από τα 100 καλύτερα bar παγκοσμίως στον διαγωνισμό The World’s 50 Best Bars. Μαζί δημιούργησαν μια σειρά από signature cocktails αλλά και ροφήματα που έλκουν την καταγωγή τους από την ελληνική παράδοση, όπως το Mount Supreme τσάι με επιλεγμένα βότανα και φρούτα από τον Όλυμπο. Πιστός στη φιλοσοφία της Numo για βιωσιμότητα και zero waste τεχνικές, ο Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος προμηθεύεται τις πρώτες ύλες από παραγωγούς που καλλιεργούν με απόλυτα φυσικό τρόπο και τις διαχειρίζεται έτσι ώστε να προκύπτει το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. 

Στο νέο «στολίδι» της Μυκόνου, η διαμονή μετατρέπεται σε μια ολιστική εμπειρία χαλάρωσης. Στο Etherea Boutique Spa μυαλό και σώμα αναζωογονούνται μέσα από καταπραϋντικές θεραπείες, μασάζ και τεχνικές που αξιοποιούν τον μυκονιάτικο ήλιο και βιολογικά προϊόντα της μητέρας γης. Στο Ensoma Fitness Area μπορεί κανείς να απολαύσει τη γυμναστική του τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό χώρο. Τέλος, οι fashion lovers θα βρουν στη μπουτίκ Mosaique κομψά resort και beach wear κομμάτια Ελλήνων σχεδιαστών, αλλά και ξεχωριστά design αντικείμενα.

Info
Νumo Mykonos
Παραλία Καλαφάτη, Μυκόνος