Βουτιά στα Λουτρά Πόζαρ μέσα από 10 εκπληκτικές φωτογραφίες

loutra-pozar
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 01 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Απολαυστική και ευεργετική βουτιά στους 37 βαθμούς Κελσίου σας υπόσχονται τα λουτρά Πόζαρ, σε ένα σπα γεννημένο από την ίδια τη φύση.

Μια βουτιά στο νερό σίγουρα δεν είναι κάτι που προσελκύει τους περισσότερους πέραν της καλοκαιρινής σεζόν. Εκτός κι αν μιλάμε για λουτρά. Εκεί που το νερό είναι αχνιστό, πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία και ανακουφίζει τόσο το σώμα, όσο και την ψυχή, με τις ευεργετικές του ιδιότητες να προσφέρουν απλόχερα την υπέρτατη αναζωογόνηση. Και το καλύτερο; Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία σε σπα κλειστού χώρου, αφού μπορείτε να τα απολαύσετε όλα έξω στη φύση, σε καταρράκτες και φυσικές πισίνες, σε έναν μικρό παράδεισο λουτροθεραπείας.

"Ν"
"Ν"
"Ν"
Ο λόγος, φυσικά, για τα λουτρά Πόζαρ –ή ιαματικές πηγές του Λουτρακίου στην Αριδαία- τις οποίες θα συναντήσετε στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν, περικυκλωμένα από πλατάνια και πράσινο. Εύλογο, άλλωστε, αφού η λουτρόπολη βρίσκεται μέσα σ΄ ένα καταπράσινο δάσος, 550 χιλιόμετρα από την Αθήνα, σε υψόμετρο 390 μέτρων, και μας υπόσχεται βουτιές σε σταθερή θερμοκρασία νερού που παραμένει στους 37 βαθμούς Κελσίου (3 ευρώ το άτομο, για 30 λεπτά).

"Ν"
"Ν"
"Ν"
Βουτήξτε στη μεγάλη εξωτερική πισίνα που λειτουργεί όλο το χρόνο, απολαύστε τον χαλαρωτικό ήχο του καταρράκτη, αναζωογονηθείτε στις φυσικές πισίνες κι αν είστε πιο δραστήριοι, ακολουθήστε τα διαμορφωμένα μονοπάτια και εξερευνήστε το φαράγγι, ανακαλύπτοντας τον μεγάλο καταρράκτη ύψους 22 μέτρων.  

"Ν"
"Ν"
Στη συνέχεια, μπορείτε να συνεχίσετε τη χαλάρωση στο χαριτωμένο café, να επισκεφτείτε κατόπιν συνεννόησης το μικρό λαογραφικό μουσείο των Λουτρών όπου εκτίθεται λαογραφική συλλογή, να κάνετε ένα ταξίδι γευσιγνωσίας στο Κτήμα Ζην Ηδέως ή να συνεχίζετε τη βόλτα σας στην Έδεσσα.  

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ ([email protected])