Η Πάρος «ξεσηκώνει» Γερμανούς, Αμερικανούς και Αυστραλούς

naousa-paros
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Το δημοφιλές κυκλαδίτικο νησί κερδίζει συνεχώς τις διεθνείς τουριστικές αγορές με πλήθος δημοσιευμάτων να το προτείνουν στις λίστες τους με ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Σειρά δημοσιευμάτων από Γερμανία, ΗΠΑ και Αυστραλία για την Πάρο είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, αναδεικνύοντας τις ομορφιές του νησιού και την ποικιλία των ενδιαφερόντων αλλά και της αυθεντικότητας που διαθέτει.

Συγκεκριμένα, το γερμανικό περιοδικό Freundin κατατάσσει την Πάρο ανάμεσα στους 21 καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς και γράφει: «Όποιος έχει πάει στην Πάρο  θέλει πάντα να επιστρέψει. Το μικρό ελληνικό νησί είναι ακόμα σχετικά ανεπτυγμένο και εντυπωσιάζει με τα φωτεινά λευκά χωριά, τις όμορφες παραλίες και τα αρχαία αξιοθέατα. Γι' αυτό είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας». Σημειώνεται ότι η Πάρος είναι ο μόνος ελληνικός προορισμός που αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Στους καλύτερους προορισμούς στο κόσμο για το 2024 κατατάσσει το κυκλαδίτικο νησί και το διάσημο αμερικάνικο περιοδικό Reader’s Digest που επίσης είναι ο μόνος ελληνικός προορισμός που συγκαταλέγεται στη λίστα. Όπως αναφέρει, «οι τέλειες διακοπές στο ελληνικό νησί—χωρίς πολύ κόσμο. Η επίσκεψη στο νησί είναι από τις καλύτερες επιλογές που μπορεί να κάνει ένας επισκέπτης στην Ελλάδα. Μπορείτε να απολαύσετε την ομορφιά των ειδυλλιακών παραλιών που αγκαλιάζονται από τα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου. Αλλά η γοητεία δεν τελειώνει εκεί. Όσο βρίσκεστε εκεί, αφιερώστε χρόνο για να περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια και στα γραφικά χωριά της Νάουσας και των Λεύκων. Αυτές οι γοητευτικές τοποθεσίες προσφέρουν μια ματιά στον αυθεντικό ελληνικό τρόπο ζωής, με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τη φιλική τους ατμόσφαιρα».

Με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, το παγκόσμιο ενημερωτικό δίκτυο Matador Network που θεωρείται ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος ταξιδιωτικός εκδότης στον κόσμο, με πάνω από 8 εκατομμύρια μοναδικούς μηνιαίους επισκέπτες που σημειώνει: «για διακοπές με λιγότερα πλήθη, ρίξτε μια ματιά στο νησί της Πάρου. Βρίσκεται στο κέντρο του νησιωτικού συμπλέγματος των Κυκλάδων και συνδυάζει την ασβεστωμένη αρχιτεκτονική με τις παραλίες και τα ψαροχώρια που καθορίζουν τον ελληνικό νησιωτικό πολιτισμό».

Τέλος, αφιέρωμα της Πάρου δημοσιεύεται και στο Αυστραλιανό περιοδικό Luxury Travel Magazine που σημειώνει: «Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, η Ελλάδα προσελκύει πάνω από 25 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως. Πολλά από αυτά τα άτομα συρρέουν στο νησί της Πάρου και αυτή η τοποθεσία αναμφίβολα θα προσφέρει αναμνήσεις για μια ζωή».

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού της Πάρου κ. Θοδωρής Μπιζάς, μάλιστα, βρίσκεται εν μέσω 12 προγραμματισμένων διαδικτυακών συναντήσεων με δημοσιογράφους, travel writers και influencers από τη Μεγάλη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία και τη Βουλγαρία.