3 ταξίδια στο εξωτερικό για τον Απρίλιο

gozo-malta
ΔΕΥΤΕΡΑ, 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Τα ανοιξιάτικα ταξίδια είναι τα καλύτερα. Αξιοποιήστε έναν από τους καλύτερους μήνες του χρόνου και ταξιδέψτε σε προορισμούς που τους πάει η Άνοιξη, σύμφωνα με το skyscanner.

Γκόζο, Μάλτα
Στο αρχιπέλαγος της Μάλτας, με τον μεσογειακό του αέρα, το Γκόζο με την κλιμακωτή του γεωγραφία υπόσχεται όλων των ειδών τις υπαίθριες δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε αυτή την εποχή, όπου το μέρος ανθίζει. Με μέση ημερήσια μέγιστη θερμοκρασία 20°C, το Γκόζο είναι ζεστό τον Απρίλιο και είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να απολαύσετε τα αρχαία ερείπια και την άγρια ακτογραμμή χωρίς την καυτή καλοκαιρινή ζέστη. Κι ενώ πολλοί προτιμούν τα νησιά της Μάλτας για τις πανέμορφες μεσογειακές θάλασσες, τα προσιτά καταλύματα και τα συναρπαστικά ιστορικά μνημεία, το Γκόζο προσφέρει επίσης υπαίθριες δραστηριότητες ιδανικές για να απολαύσετε τον ελαφρώς πιο δροσερό καιρό. Οι πεζοπόροι μπορείτε να κάνετε τον κυκλικό παράκτιο περίπατο (διαρκεί από 2-5 ημέρες), ο οποίος περιλαμβάνει λιγότερο πολυσύχναστες γωνιές της ακτογραμμής που κάνει ζιγκ-ζαγκ. Οι λάτρεις της ιστορίας θα έχετε το κάστρο σχεδόν για τον εαυτό σαςς και οι λάτρεις της χαλάρωσης, θα δοκιμάσετε θεραπείες σπα και θα ευχαριστηθείτε τον ανοιξιάτικο ήλιο σε ξαπλώστρες στο πεντάστερο Kempinski Hotel San Lawrenz του νησιού.

Τενερίφη, Ισπανία
Η αλήθεια είναι ότι οποιοδήποτε από τα Κανάρια Νησιά κι αν αποτελέσει προορισμό σας θα ήταν μια καλή επιλογή για μια ηλιόλουστη απόδραση τον Απρίλιο, αλλά το μεγαλύτερο (και πιο πλούσιο) κερδίζει λίγο παραπάνω τις εντυπώσεις. Η Τενερίφη έχει ζέστη τον Απρίλιο, που σημαίνει ότι θα απολαύσετε τις βόλτες σας άφοβα, με μέση θερμοκρασία 23°C. Κι αν ενδιαφέρεστε για κάτι παραπάνω πέρα από βόλτες και φαγητό, εδώ μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα, από τη διάσχιση ηφαιστειακών πλαγιών μέχρι τη δοκιμή ποιοτικού κρασιού σε διάσημους αμπελώνες ή και πιο χαλαρές τοπικές εμπειρίες, όπως βόλτα στους βοτανικούς κήπους ή επίσκεψη στο μουσείο κούκλας. Μην παραλείψετε να περιπλανηθείτε στους μαγευτικούς δρόμους της πόλης San Cristobal de La Laguna, που αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, αλλά και να δοκιμάσετε κατάδυση στον Ατλαντικό σε περίεργες σπηλιές και βραχώδεις σχηματισμούς.

Ντουμπρόβνικ, Κροατία
Ειδικά μετά το Game of Thrones, το Ντουμπρόβνικ αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς πόλεις της Κροατίας, με ξεχωριστή ομορφιά. Στέγες σε χρώματα τερακότας, μαγευτική θέα στις ακτές της Αδριατικής, εντυπωσιακές τοποθεσίες και θέα στον γαλάζιο ορίζοντα στην ακτογραμμή της πόλης, η οποία παραμένει ζεστή τον Απρίλιο. Οι θερμοκρασίες αυτή την εποχή είναι πιο άνετες από ό,τι το καλοκαίρι και σίγουρα είναι μια καλή περίοδος να απολαύσετε την αρχιτεκτονική του, τα πλακόστρωτα δρομάκια με τον δικό τους ρυθμό και να τσιμπήσετε τα καλύτερα κέικ Ston που κυκλοφορούν (τοπικό κέικ με… ζυμαρικά). Σημειώστε ότι στα μέσα Απριλίου, το φεστιβάλ Aklapela έρχεται στην πόλη, όπου ταλαντούχοι τραγουδιστές διατηρούν την παράδοση του τραγουδιού klapa, ενώ το ετήσιο φεστιβάλ κρασιού συγκεντρώνει τα καλύτερα ποτά από την περιοχή Dubrovnik-Neretva. Στο τέλος του μήνα, οι πιο… fit πηγαίνουν στις μεσαιωνικές οχυρώσεις για να «τρέξουν το τείχος», ανεβαίνοντας 2,5 χιλιόμετρα επικλινών σκαλοπατιών και φθαρμένων μονοπατιών. Επιπλέον, οι πασχαλινές γιορτές γεμίζουν τα αρτοποιεία με σοκολατένια αυγά και τα στενά δρομάκια με μουσική και χορό.