Πώς ήταν φέτος η Αποκριά στο κέντρο της Αθήνας;

plakiotiki-apokria Aris Vasileiou
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Πάμε πίσω λίγες ημέρες στον χρόνο για να δούμε πώς έζησε φέτος την Αποκριά το κέντρο της Αθήνας.

Μια Αποκριά βγαλμένη από άλλες εποχές αναβίωσε φέτος στο ιστορικό κέντρο της πόλης -Σύνταγμα, Πλάκα, Μοναστηράκι- θυμίζοντας στους παλαιότερους μοναδικές στιγμές κεφιού από το παρελθόν και μαθαίνοντας στους νεότερους να διασκεδάζουν όπως τότε.

Aris Vasileiou

Η μεγάλη εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών πραγματοποιηθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και του ΟΠΑΝΔΑ και αποτέλεσε εξαιρετική αφορμή για τα καταστήματα λιανικής και εστίασης, στην πιο γραφική συνοικία των Αθηνών, στην Πλάκα, με την Ανδριανού, Πανδρόσου και Ηφαίστου να υποδέχονται πλήθος επισκεπτών και να πλημμυρίζουν ζωή χάρη στο υπαίθριο αποκριάτικο πάρτι. Η προσέλευση του κοινού ήταν εντυπωσιακή ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, ενώ γέμισε ικανοποίηση διοργανωτές και συμμετέχουσες επιχειρήσεις.

Την αποκριάτικη γιορτή παρουσίασε με επιτυχία η Ιωάννα Μαλέσκου έχοντας στο πλευρό της τον Θάνο Βάγιο, ενώ το παρόν έδωσαν επώνυμοι «επικέπτες» απο το χώρο της showbiz και των social media, στηρίζοντας το αθηναϊκό καρναβάλι με την διάθεση και το κέφι τους.

Μικροί και μεγάλοι μασκαράδες απόλαυσαν την παρέλαση, χόρεψαν και ξεφάντωσαν μέσα στην πόλη, γιόρτασαν την Αποκριά με το όλα τα έθιμα, ανανεώνοντας το ραντεβού τους με το καρναβάλι της Πλάκας για του χρόνου.

Ο Προέδρος του Ε.Ε.Α., κος Γιάννη Χατζηθεοδοσίου δήλωσε σχετικά με τη δράση: «Αυτή η υπαίθρια γιορτή ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για όλους τους Αθηναίους να χαρούμε και να δούμε την πόλη μας με άλλη διάθεση! Ευχαριστούμε θέρμα όλες τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν με τα καταστήματά τους ανοιχτά, δίνοτας ζωή στην πόλη μας! Οι δρόμοι που έλαβε δράση το καρναβάλι μας έρχονται να στηρίξουν το “Agora Athens*”. Μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην στήριξη των επιχειρήσεων όλο το χρόνο και στοχεύει στην τόνωση των επιχειρήσεων του ιστορικού κέντρου».

Στην κορύφωση της εκδήλωσης στην πλατεία, στο Μοναστηράκι, παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αθηναίων κος Χάρης Δούκας που συνεχάρη όλους για την συμμετοχή τους και κυρίως το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και τον πρόεδρο του κύριο Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου για την άψογη διοργάνωση της φετινής αποκριάς στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, τονίζοντας την ανάγκη ύπαρξης τέτοιων δράσεων για την πόλη.

Το ραντεβού ανανεώνεται για το καρναβάλι του 2025!

*Το Agora Athens είναι το μεγαλύτερο open mall της Ελλάδας.
Το Agora Athens είναι μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με στόχο την τόνωση και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού στο κέντρο της Αθήνας. Βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας και περιλαμβάνει τις περιοχές Πλάκα και Μοναστηράκι. Αποτελεί σημείο παγκόσμιου ενδιαφέροντος, είναι Δίπλα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, τη ρωμαϊκή αγορά, τη στοά Αττάλου, τη Βιβλιοθήκη Ανδριανού, τον Κεραμικό, το Θησείο και το νέο Μουσείο Ακρόπολης. Διαθέτει εκατοντάδες καταστήματα λιανικής πώλησης, εστιατόρια, καφέ, Bar και δεκάδες αξιοθέατα, μουσεία και χώρους καλλιτεχνικής έκφρασης και πολιτισμού. Αποτελεί μια μοναδική αγορά που συνυπάρχουν αρμονικά το παλιό με το νέο, το παραδοσιακό με το σύγχρονο, το ιστορικό καταγεγραμμένο με την ιστορία που γράφεται κάθε μέρα. To Agora Athens στοχεύει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Αθήνας, καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.