Το λόμπι του King George παίρνει άλλη διάσταση για ένα μήνα

king-george-lobby
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΜΑΙΟΥ 2022

Από τις 20 Μαΐου, η έκθεση beautiful south θα δώσει νέα πνοή στο λόμπι του ξενοδοχείου.

Έπειτα από πρωτοβουλία του King George Hotel, η ομαδική έκθεση «beautiful south» θα φιλοξενηθεί στο λόμπι από τις 20 Μαΐου έως τις 26 Ιουνίου, με έργα των Γιάννη Αδαμάκου, Olive Allen, Κωστή Βελώνη, Μαρίας Γεωργούλα, Γιάννη Γκίζη, Διονύση Καβαλλιεράτου, Paul McCarthy, Μάρως Μιχαλακάκου, Ρόιλα Μπουζέα, Μαργαρίτας Μποφίλιου, Albert Oehlen, Μαλβίνας Παναγιωτίδη, Τάσου Παυλόπουλου, Σοφίας Πετροπούλου, Γιώργου Σταμκόπουλου, Erik Steinbrecher και Νίκου Τρανού.

Η έκθεση θα αναδείξει τη διπλή ταυτότητα του ξενοδοχείου ως ένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία και σημεία συνάντησης της Αθήνας και ταυτόχρονα ως ένας από τους χώρους που επιχειρεί να γεφυρώσει το παραδοσιακό με το σύγχρονο.

Η επιλογή των έργων βασίζεται αφενός σε έργα που ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές και αφετέρου σε μια επιλογή νέων Ελλήνων καλλιτεχνών που παίζουν σημαντικό ρόλο στη σκηνή. Αποτελεί μία πρώτη προσπάθεια έκθεσης ενός έργου τέχνης NFT σε ένα τέτοιο περιβάλλον στην Ελλάδα και θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στα πιο παραδοσιακά μέσα -όπως πίνακες και γλυπτά- που θα παρουσιαστούν.

© Trevor Good

Όπως υπονοεί ο τίτλος -όμορφος νότος- το κύριο θέμα της έκθεσης είναι οι τόποι που αλληλοεπιδρούμε. Ο νότος είναι ένας τόπος που διεγείρει τα συναισθήματα, που δίνει την αίσθηση της ελευθερίας (μέσα από το φυσικό του περιβάλλον). Μέσα από την πλουραλιστική επιλογή των έργων η έκθεση προσπαθεί να ενώσει και όχι να διχάσει, επιχειρεί να χτίσει γέφυρες και να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της σύγχρονης τέχνης.

Θα πραγματοποιηθεί επίσης μονοήμερο συμπόσιο για την τέχνη και την τεχνολογία. Ο Andrea Lissoni, διευθυντής του Haus Der Kunst στο Μόναχο, και ο Μίλτος Μανέτας, διακεκριμένος καλλιτέχνης πολυμέσων, θα έχουν καθοριστικό ρόλο στο συμπόσιο.

Info
beautiful south
King George
Βασ. Γεωργίου Α’ 1,
210 3222210
Εγκαίνια: 20 Μαΐου 2022, 7:30 μ.μ. – 10:30 μ.μ.
Διάρκεια: 20 Μαΐου – 26 Ιουνίου 2022