Το θρυλικό Queen Elizabeth 2 πέρασε στην Accor και ανακαινίζεται

queen-elizabeth-2
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

Από αυτόν τον Μάιο, η Accor διαχειρίζεται τη λειτουργία του πρώτου και μοναδικού πλωτού ξενοδοχείου στο Ντουμπάι.

To Queen Elizabeth II ήταν ένα από τα τελευταία υπερωκεάνια μεγάλων ταξιδιών και ανάλογου βεληνεκούς με το RMS Titanic, RMS Queen Mary και το RMS Queen Mary 2 και ήταν ένα από τα τελευταία εν λειτουργία.Αρχικά λειτούργησε ως υπερωκεάνιο και κρουαζιερόπλοιο διασχίζοντας τον Ατλαντικό από το 1969 έως το 2008, ενώ σχεδιάστηκε για να πραγματοποιεί το δρομολόγιο του Τιτανικού, από το Southampton της Αγγλίας στη Νέα Υόρκη. Τα αρχικά πλάνα για τη μετατροπή της δεν πραγματοποιήθηκαν το 2008 λόγω της οικονομικής κρίσης. Για χρόνια ήταν παρατημένη και τελικά το 2017 δέχτηκε το φιλί της ζωής και μετατράπηκε σε ξενοδοχείο που… επιπλέει στο Ντουμπάι, ανοίγοντας για πρώτη φορά το 2018.

Σήμερα, η Accor, ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο της φιλοξενίας παγκοσμίως με περισσότερα από 400 ξενοδοχεία σε Ινδία, Μέση Ανατολή, Αφρική και Τουρκία έρχεται να προσθέσει το παγκοσμίου φήμης κρουαζιερόπλοιο Queen Elizabeth 2 (QE2), στο χαρτοφυλάκιό της, έχοντας ήδη αναλάβει τη λειτουργία του. Το κρουαζιερόπλοιο θα υποβληθεί σε περαιτέρω αναβαθμίσεις και ανακαινίσεις πριν γίνει μέλος της MGallery Hotel Collection. Αφού ολοκληρωθεί το rebranding, το Queen Elizabeth 2 θα αποτελεί πλέον αναμφίβολα ένα ορόσημο για το brand MGallery αλλά και το Ντουμπάι συνολικά.  

Η τοποθεσία του QE2 στο Port Rashid του Ντουμπάι βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την οδό Sheikh Zayed, προσφέροντας εύκολη σύνδεση με όλα τα κύρια αξιοθέατα της πόλης. Το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, το εμπορικό κέντρο Dubai Mall, το Burj Khalifa και η παραλία La Mer απέχουν όλα λιγότερο από 20 λεπτά, ενώ το Palm Jumeirah και το Mall of the Emirates απέχουν 35 και 29 λεπτά αντίστοιχα.

Μόλις ολοκληρωθεί η ανακαίνιση, το νέο MGallery Queen Elizabeth 2 θα διαθέτει 447 δωμάτια ξενοδοχείου, εννέα εστιατόρια και μπαρ, δέκα αίθουσες συσκέψεων, 5.620 τ.μ. διαθέσιμα για υπαίθριες εκδηλώσεις, έξι καταστήματα λιανικής, πισίνα και γυμναστήριο.

Ο ‘Ομιλος συνεργάζεται με έναν από τους μεγαλύτερους κυβερνητικούς οργανισμούς του Ντουμπάι, τον Ports, Customs and Free Zone Corporation (PCFC) Investments LLC, που ιδρύθηκε επίσημα το 2001 και περιλαμβάνει έναν μεγάλο αριθμό φορέων και αρχών που λειτουργούν κάτω από την ομπρέλα του. Η στρατηγική της PCFC Investments είναι να αποκτήσει και να επεκτείνει το εμπορικό χαρτοφυλάκιό της, ενώ παράλληλα στοχεύει στη συνεχή ανάπτυξη και βελτίωση.