Το Mediterranean Yacht Show επιστρέφει στο Ναύπλιο με ρεκόρ εγγραφών

mediterranean-yacht-show
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Για 9η χρονιά, το Mediterranean Yacht Show στρέφει τα φώτα στο Ναύπλιο, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά τη δυναμική του στην παγκόσμια ατζέντα του yachting.

Το πανέμορφο Ναύπλιο παίρνει άλλη διάσταση κάθε χρόνο, φιλοξενώντας τη μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματικών επανδρωμένων σκαφών αναψυχής στον κόσμο και αποτελώντας έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς παγκοσμίως στο yachting. Τώρα ετοιμάζει το φιλόξενο λιμάνι του για την 9η χρονιά του Mediterranean Yacht Show, που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Απριλίου έως την 1η Μαΐου 2024. 

Φέτος, μάλιστα, καταγράφει ρεκόρ, αφού μέσα σε μόλις μία εβδομάδα από την επίσημη έναρξη των εγγραφών, δήλωσαν συμμετοχή 120 σκάφη για 95 διαθέσιμες θέσεις ελλιμενισμού (σε συνάρτηση πάντα με το μέγεθος των σκαφών) στο λιμάνι του Ναυπλίου, δημιουργώντας για ακόμα μια χρονιά εκτενή λίστα αναμονής. Να σημειωθεί εδώ ότι στο Mediterranean Yacht Show έχουν δικαίωμα συμμετοχής σκάφη με μήκος μεγαλύτερο των 24 μέτρων, καθώς απευθύνεται αποκλειστικά στο ανώτερο τμήμα του luxury yachting, αποτελώντας το μοναδικό κλαδικό γεγονός αυτού του βεληνεκούς στην Ελλάδα. 

Τα ρεκόρ, βέβαια, δεν είναι πρωτόγνωρα για τη διοργάνωση. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο MEDYS 2023 το «παρών» έδωσαν 92 σκάφη συνολικού μήκους 3,5 χιλιομέτρων γεμίζοντας το λιμάνι του Ναυπλίου, ενώ, προκειμένου να γίνει κατανοητό το σχετικό μέγεθος, ο αριθμός σκαφών που έλαβαν μέρος ήταν πολλαπλάσιος αυτών που συμμετείχαν στις αντίστοιχες εκθέσεις στην Αντίγκουα (για το Δυτικό Ημισφαίριο) και τη Βαρκελώνη (για τη Δυτική Μεσόγειο).

Συμπληρώνοντας φέτος 10 χρόνια από την ίδρυσή του, το Mediterranean Yacht Show το οποίο διοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού, έχει εδραιώσει πλέον τη θέση του ως ένα από τα κορυφαία γεγονότα για επαγγελματίες του κλάδου, συγκεντρώνοντας στην Ελλάδα το διεθνές ενδιαφέρον ως η μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματικών επανδρωμένων σκαφών αναψυχής παγκοσμίως. 

Οι προσδοκίες για τo φετινό, 9ο Mediterranean Yacht Show είναι εξαιρετικά υψηλές, ενώ ηχηρή θα είναι και η παρουσία πλήθους εκθετών για υπηρεσίες και προμήθειες που σχετίζονται με τον θαλάσσιο τουρισμό. Η έκθεση πλαισιώνεται, επίσης, από μια σειρά θεματικών εκδηλώσεων και δεξιώσεων φέρνοντας κοντά τους επαγγελματίες του yachting από όλο τον κόσμο και τοποθετώντας την Ελλάδα στο επίκεντρο.

Με αφορμή το άκρως επιτυχημένο εναρκτήριο «λάκτισμα» για το 9ο MEDYS, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού, κ. Μιχάλης Σκουλικίδης ανέφερε σχετικά: «Καθώς συμπληρώνονται φέτος 10 χρόνια από τη διοργάνωση του πρώτου Mediterranean Yacht Show δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερη και δυνατότερη αρχή από το πλήθος εγγραφών για τα συμμετέχοντα σκάφη, τα οποία πλέον δεν χωρούν στο φιλόξενο λιμάνι του Ναυπλίου. Αποτελεί μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για όλους μας στον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού, η πορεία των τελευταίων 10 ετών καθώς είναι το επιστέγασμα των δράσεων του Συνδέσμου, οι οποίες έχουν αποδείξει έμπρακτα ότι ο θαλάσσιος τουρισμός υψηλών προδιαγραφών αποτελεί την αιχμή του δόρατος του ελληνικού τουρισμού». 

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού και τον Δήμο Ναυπλιέων και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. 

Info
Mediterranean Yacht Show
λιμάνι Ναυπλίου
27/4-1/5