Pulp, The Smile, Ride και Tramhaus στο Release Athens Festival στις 20 Ιουνίου

pulp
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Μια ιδιαίτερη σύμπραξη μερικών από τους πιο σπουδαίους μουσικούς θα απολαύσουμε την Πέμπτη 20 Ιουνίου στο Release Athens Festival.

13 χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση, οι Pulp επιστρέφουν στη χώρα μας ως headliners, σε μία βραδιά γνήσιου  βρετανικού rock. Βρισκόμενοι στη δεύτερη επανασύνδεσή τους και έχοντας παρουσιάσει στις πρόσφατες συναυλίες τους και καινούρια τραγούδια, μπορούμε μόνο να ελπίζουμε σε μια δισκογραφική δουλειά στο μέλλον αλλά έτσι και αλλιώς, ό,τι πρόσφατο θα κολλήσει τέλεια με την κλασική πια δισκογραφία της μπάντας, σε μία άκρως ενδιαφέρουσα βραδιά.

Οι The Smile δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Μόνο και μόνο τα πρόσωπα Thom Yorke και Jonny Greenwood και η κληρονομιά που κουβαλάνε από το βαρύ όνομα των Radiohead, καθιστούν την περίπτωσή τους ως, το λιγότερο, ενδιαφέρουσα και σίγουρα με εξασφαλισμένο το υψηλό επίπεδο ποιότητας. Μπάντα που φτιάχτηκε κατά τα χρόνια της καραντίνας, κατάφεραν και έχουν ήδη αρκετό αριθμό τραγουδιών μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Έρχονται στο Release να μας παρουσιάσουν το δεύτερο τους άλμπoυμ που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2024 (Wall Of Eyes), δίσκος που ήδη κατέχει πολύ υψηλές θέσεις στα μεγάλα charts.

Facebook Page/The Smile / ALEX LAKE

Και σε περίπτωση που δεν έχετε χορτάσει βρετανικό rock, πριν από τους Pulp και τους The Smile, στη σκηνή του Release θα εμφανιστεί άλλο ένα σχήμα βετεράνων από τη Γηραιά Αλβιόνα, οι Ride. Έχοντας ανδρωθεί και γνωρίσει τις πρώτες τους επιτυχίες τη δεκαετία του 1990, οι Ride φαντάζουν ως ιδανική προσθήκη στην ήδη εκρηκτική βραδιά και με όπλο στη φαρέτρα τους το πολύ πρόσφατο άλμπουμ τους, Interplay, μπορούν να υποσχεθούν μόνο τα καλύτερα.

Photo by Guus van der Aa

Τη βραδιά θα ανοίξουν ιδανικά οι Ολλανδοί Tramhaus, μια νέα πρόταση στον χώρο του λεγόμενου postpunk.

Εισιτήρια και προσφορές για όλες τις μέρες του Release Festival στο more.com

Επιμέλεια: Βασίλης Σκουρτόπουλος / [email protected]