Ταξίδι στη Σαντορίνη με λέξεις γεμάτες Ελλάδα

santorini
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

Δείτε το νέο προωθητικό video του Δήμου Σαντορίνης που διαλέγει αγγλικές λέξεις με ελληνική ρίζα και καλεί τον επισκέπτη να τις ανακαλύψει εκεί που γεννήθηκαν.

Θα έλεγε κανείς ότι η Σαντορίνη δεν χρειάζεται πια προώθηση, καθώς είναι γνωστή και αγαπημένη από άκρη σ’ άκρη της γης. Ωστόσο, όλοι λατρεύουμε να τη βλέπουμε ξανά και ξανά σε βίντεο και ενέργειες που εξυμνούν την ομορφιά, τα αξιοθέατά της και μας θυμίζουν γιατί την έχουμε αγαπήσει εξαρχής.

Το τελευταίο προωθητικό της βίντεο από την MTC Group έκανε πρεμιέρα πριν λίγες ημέρες και η μετάδοσή του έγινε από την εκπομπή «Με νέα ματιά» που παρουσιάζει η Αλεξάνδρα Καϋμένου με συμμετοχή του Κώστα Λασκαράτου. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο video που, σε λίγα δευτερόλεπτα, κάνοντας χρήση αγγλικών λέξεων με ελληνική ρίζα, καλεί τους επισκέπτες να ανακαλύψουν το νόημά τους επισκεπτόμενοι το νησί.

Σε απευθείας σύνδεση με τη Σαντορίνη, ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου κ. Δημήτρης Σιγάλας τόνισε ότι  «φιλοδοξία μας είναι οι επισκέπτες που γνωρίζουν αυτό το λεξιλόγιο να ανακαλύψουν το νόημα που περικλείει όταν επισκεφτούν τη Σαντορίνη»  και ανέλυσε τη σημασία κάθε λέξης που είναι αντιπροσωπευτική για όσα διαθέτει και προσφέρει το νησί.

Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή στην εκπομπή και του καθηγητή κ.Γιώργου Μπαμπινιώτη που επικρότησε την πρωτότυπη ιδέα και τόνισε, μεταξύ άλλων: «Άριστη επιλογή λέξεων ξεκινώντας από την ιστορία και τον μύθο και φτάνοντας στον παράδεισο περνώντας μέσα από το κλίμα, τον αέρα, την ατμόσφαιρα το άρωμα τον ενθουσιασμό και τη φαντασία, λέξεις βαθύτατα ελληνικές, ωραίες, προκλητικές υπαρξιακές, ποιητικές».

Το συγκεκριμένο video έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Θήρας και διανέμεται σε δημοσιογράφους, bloggers, ταξιδιωτικά πρακτορεία και στα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό προκειμένου να αναμεταδοθεί ηλεκτρονικά σε όλο τον κόσμο.