4 ημερήσιες για απολαυστικά μπάνια

loutraki
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

Δεν θα το αρνηθούμε. Το μυαλό μας είναι συνεχώς στη θάλασσα και στα σχέδια για μπάνιο το Σαββατοκύριακο. Κι επειδή θέλουμε να χορταίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη θάλασσα το καλοκαίρι, μετατρέπουμε το μπάνιο σε ημερήσια.

Στο Λουτράκι για κοσμοπολίτικο μπάνιο
Το Λουτράκι είναι προορισμός του Σαββατοκύριακου, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μια εύκολη λύση για όσους θέλουν να βγουν εκτός Αττικής, αλλά να μην πάνε πολύ μακριά. Σε περίπου 80 χιλιόμετρα και κάτι παραπάνω από 1 ώρα, μπορείτε να στρώσετε την ψάθα σας εκτός από την παραλία του Λουτρακίου, στη λίμνη της Βουλιαγμένης ή στη «μυστική» παραλία κάτω από τα ερείπια του ναού της Ήρας με τα υπέροχα κρυστάλλινα νερά, αρκεί να μην έχει γίνει επιδρομή από… τσούχτρες. Κι αν έχετε μάσκα θαλάσσης, πάρτε την μαζί οπωσδήποτε, για να ανακαλύψετε ερείπια που βρίσκονται στον βυθό της θάλασσας.

Στο Αγκίστρι για νησιώτικο μπάνιο
Αν θέλετε να πάρετε μια εξπρές γεύση νησιού στο μπάνιο σας και παράλληλα να μην δώσετε όλα τα λεφτά σας σε βενζίνες, το Αγκίστρι είναι ιδανική επιλογή. Περίπου 1,5 ώρα μακριά από την Αθήνα με το πλοίο, το Αγκίστρι είναι ένα πολύ μικρό νησί που δεν θα σας ταλαιπωρήσει στο να ψάξετε παραλίες και να οδηγείτε, καθώς οι επιλογές του είναι περιορισμένες. Βουτήξτε στη Δραγωνέρα με τα πεύκα της ή τη Χαλικιάδα από την αντίθετη πλευρά, με τα κρυστάλλινα, πράσινα νερά και απολαύστε ολοήμερο μπάνιο πριν επιστρέψετε στην πόλη. Για ακόμη πιο ιδιαίτερο μπάνιο, κατευθυνθείτε προς την Απόνησο, δυτικά από τα Λιμενάρια, ένα ιδιωτικό νησάκι που ενώνεται με το Αγκίστρι με μια γέφυρα και συνθέτει μια πολύ διαφορετική εικόνα παραλίας από τη συνηθισμένη.

Στη Βύθουρη Εύβοιας για ψαγμένο μπάνιο
Δεν θα σας πούμε ψέματα. Το μπάνιο αυτό θα σας στείλει λίγο πιο μακριά, περίπου 1,5 ώρα μακριά και 53 χιλιόμετρα από το κέντρο της Χαλκίδας, μέχρι να βρείτε τη Βύθουρη στην πίσω πλευρά της Δίρφυς, με το Αιγαίο στο πιάτο. Εκεί σας περιμένουν κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα, πλεόνασμα πράσινου τριγύρω και ένας σχηματισμός βράχων που δημιουργεί σκιά τις περισσότερες ώρες της ημέρας –οι φίλοι του κάμπινγκ εκτιμούν το μέρος και συνήθως μετατρέπουν την ημερήσια σε διήμερη εκδρομή. Πρόκειται φυσικά για ανοργάνωτη παραλία, γι’ αυτό αν την επισκεφτείτε φροντίστε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα και σημειώστε ότι τα τελευταία 5 χιλιόμετρα είναι χωματόδρομος.

Στο Σούνιο για οικονομικό μπάνιο
Με απόσταση που δεν ξεπερνά τα 70 χιλιόμετρα, το Σούνιο είναι η πιο κοντινή και οικονομική από τις 4 επιλογές, για όσους δεν θέλουν να αφήσουν τις τελευταίες τους... αποταμιεύσεις στο βενζινάδικο. Σε 1 ώρα, θα είστε σε επαφή με θάλασσα και εξοχική ατμόσφαιρα, με θέα στο Αιγαίο πέλαγος και μπορείτε να επιλέξετε είτε τις παραλίες του Σουνίου για μπάνιο, είτε να φτάσετε ως τα δημοφιλή Λεγραινά, μια ανάσα μακριά. Ό,τι κι αν κάνετε, συνδυάστε το με θαλασσινούς μεζέδες στις ψαροταβέρνες της περιοχής, για ολοκληρωμένη απόδραση.