Η Πάρος έχει... γύρισμα

naousa-paros
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΜΑΙΟΥ 2024

Μετά την επιτυχημένη σειρά “One Day” του Netflix, ξεκινούν γυρίσματα και άλλης βρετανικής σειράς σε παριανά εδάφη.

Το “OneDay” σαρώνει ήδη σε τηλεθέαση μέσω του Netflix ρίχνοντας τα φώτα σε Πάρο και Αντίπαρο, ωστόσο η κυκλαδίτικη χροιά συνεχίζει να προσελκύει τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Μια ακόμα σειρά, λοιπόν, επίσης βρετανικής παραγωγής, ετοιμάζεται για γυρίσματα στην Πάρο, αυτή τη φορά για λογαριασμό της ΑΜΑΖΟΝ.  Η νέα τηλεοπτική σειρά έξι επεισοδίων έχει τίτλο “Malice” και πρόκειται να γυριστεί στο νησί την περίοδο 7 Μαΐου – 18 Ιουνίου 2024.

Στην νέα αυτή σειρά θα πρωταγωνιστούν αξιόλογοι Έλληνες και διεθνείς ηθοποιοί, θα προβληθεί σε όλο τον κόσμο και ως εκ τούτου, αποτελεί μοναδική ευκαιρία ποιοτικής προβολής της χώρας μας και ειδικά της Πάρου, σε ένα ευρύτατο κοινό με πολλαπλά ανταποδοτικά οφέλη. Την παραγωγή έχει αναλάβει η FALIRO HOUSE PRODUCTIONS μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA PRODUCTIONS. Οι παραγωγές της στην Ελλάδα και το εξωτερικό περιλαμβάνουν πολλές ταινίες, μεταξύ των οποίων , “The Lobster” του Γιώργου Λάνθιμου, “Before Midnight” του Richard Linklater κ.α. Επιπλέον η Faliro House έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια την οργάνωση παραγωγής στην χώρα μας δημοφιλών ταινιών όπως το “My Big Fat Greek Wedding 3” της Nia Vardalos, το “The Rise” του Akin Omotoso για τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο και άλλων.

 Το κινηματογραφικό  συνεργείο θα αποτελείται από περίπου 250 άτομα (συνεργείο και ηθοποιοί ) που θα διαμείνουν για πάνω από δύο μήνες στο νησί. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα γυρίσματα θα γίνουν, μεταξύ άλλων, στα Ναυπηγεία Αλιπράντη στο Μοναστήρι, στη Νάουσα, στις Κολυμπήθρες, στον Άγιο Φωκά, στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Αγίου Αντωνίου στην Μάρπησσα, στο λιμάνι της Αλυκής, στην παραλία Αγίας Ειρήνης, στην πλατεία του Κώστου και στην Παροικιά.

Όπως και με τις προηγούμενες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, το film tourism αποτελεί σημαντικό μέσο προώθησης της Πάρου, δεδομένου ότι η επιλογή ενός τόπου για γυρίσματα ταινιών ή σειρών έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη ακόμα και για τις τοπικές κοινωνίες όσο διαρκούν τα γυρίσματα και, φυσικά, για την προβολή του προορισμού. Σύμφωνα , μάλιστα, με μια μελέτη που διεξήχθη για λογαριασμό του Tendance Hotellerie, «τα ντοκιμαντέρ, οι ταινίες και οι τηλεοπτικές σειρές, είναι πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης για ένα ταξίδι (20%), ξεπερνώντας πλέον τα κοινωνικά δίκτυα (13%) και βρίσκονται ακριβώς πίσω από τις «συστάσεις από φίλους ή συγγενείς (42%)». Το ίδιο διαπιστώνει και μελέτη της TCI Research, σύμφωνα με την οποία, περίπου 80 εκατομμύρια ταξιδιώτες επιλέγουν πλέον τον προορισμό των διακοπών τους με βάση τις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές.

Το “Malice” πραγματοποιείται με τη συνδρομή του Δήμου Πάρου και με την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας), οργανισμός εποπτευόμενος από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο πλαίσιο της προσέλκυσης διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα αλλά και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού μέσω της διεύθυνσης HELLENIC FILM COMMISSION του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.