Αυτό είναι το νέο ξενοδοχείο της Orient Express στην Ιταλία, στο μαγευτικό Palazzo Donà Giovannell

orient-express-palazzo-donà-giovannelli
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

H Orient Express ανοίγει το δεύτερο ξενοδοχείο της στην Ιταλία και μάλιστα στη Βενετία και το μαγευτικό σκηνικό της.

Η Βενετία, που κάποτε υπήρξε η πύλη προς την Κωνσταντινούπολη και μια μυθική στάση στο θρυλικό τρένο Orient Express -το οποίο άνοιξε τις πόρτες του το 1919 με την ολοκλήρωση της σήραγγας Simplon που συνδέει την Ελβετία με την Ιταλία- θα είναι η έδρα του δεύτερου ξενοδοχείου Orient Express, που πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στις αρχές του 2024.

Το θρυλικό ταξιδιωτικό brand Orient Express, μέλος της Accor, προχώρησε σε συνεργασία με τον ιταλικό όμιλο φιλοξενίας Arsenale S.p.A για το άνοιγμα του δεύτερου ξενοδοχείου στην Ιταλία στο εντυπωσιακό Palazzo Donà Giovannelli. Οι δύο Όμιλοι επέλεξαν την αρχιτέκτονα και σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Aline Asmar d’Amman και το στούντιό της Culture in Architecture για να σχεδιάσουν και να διακοσμήσουν τον χώρο.

© Aline Asmar d'Amman

Σε απόσταση μόλις 10 λεπτών από τον σιδηροδρομικό σταθμό Santa Lucia, δίπλα στην εμπορική περιοχή Cannaregio και με τις ρίζες του στην πόλη των Δόγηδων, το Palazzo Donà Giovannelli είναι ένα εμβληματικό παλάτι που χτίστηκε το 1400 από τον αρχιτέκτονα Filippo Calendario, γνωστό για το διάσημο Παλάτι των Δόγηδων στη Βενετία. Πρώην κατοικία του Δούκα του Ουρμπίνο, προστάτη των Τεχνών, έχει ανακαινιστεί δύο φορές, ιδιαίτερα το 1800 από τον αρχιτέκτονα Gian Battista Meduna. Υπήρξε κάποτε πινακοθήκη που στέγαζε τον πίνακα La Tempesta του Giorgione, και πέρασε διαδοχικά στην ιδιοκτησία των οικογενειών Donà και Giovannelli.

© Xavier Antoinet

Μια ωδή στην κληρονομιά της Βενετίας, εμπνευσμένη από όλους τους πολιτισμούς και τις εποχές που θα αποτελούν για πάντα μέρος της ιστορίας του, το Orient Express Venice Hotel θα αποτελείται από 45 δωμάτια και σουίτες, όλα με θέα στους κήπους και στα κανάλια της πόλης. Το μπαρ του ξενοδοχείου θα βρίσκεται στην πρώην αίθουσα χορού piano nobile στο ισόγειο του κτιρίου, ενώ το world-class εστιατόριό του θα μυήσει τους επισκέπτες στις γεύσεις της ιταλικής γαστρονομίας. Μοναδικές βεράντες κρυμμένες στις στέγες του θα προσφέρουν την πιο όμορφη θέα στα θαύματα της “Serenissima”.

Μόλις ανοίξει το ξενοδοχείο, οι επιβάτες του τρένου Orient Express La Dolce Vita θα έχουν την δυνατότητα να αποβιβαστούν απευθείας στο σταθμό Venice Santa Lucia και να φτάσουν στο Orient Express Venice Hotel με τα πόδια ή με πλοίο.

© Aline Asmar d'Amman
Orient Express Venice: μεταξύ Ανατολής και Δύσης
«Το Orient Express Venice ενσαρκώνει μια μοναδική συνύπαρξη δύο θρύλων: το εμβληματικό brand και το Palazzo Donà Giovannelli. Ένα αρχιτεκτονικό επίτευγμα στο σταυροδρόμι πολιτισμών, ένας σύνδεσμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης, το κτίριο ορόσημο είναι αγκυροβολημένο στην αιωνιότητα και έτοιμο να ζωντανέψει με έναν θεατρικό και σύγχρονο τρόπο ζωής, βουτηγμένο στην απέραντη κομψότητα» λέει η Aline Asmar d'Amman.

© Aline Asmar d'Amman
Ανακαλύψτε το Palazzo Donà Giovannelli με την Aline Asmar D’Amman
Από την κύρια είσοδο και τον κήπο του, στον οποίο μπορείτε να φτάσετε από τον σιδηροδρομικό σταθμό κατά μήκος της Strada Nova, ή από τις νεογοτθικές και πολυεπίπεδες προσόψεις που μπορείτε να επισκεφθείτε από το Rio de Noal με βάρκα, το Palazzo Donà Giovannelli βρίθει από ομορφιά και μεγαλείο. Είναι ένα νησί μέσα σε ένα νησί, όπου πόρτες και παράθυρα αγκυροβολημένα στη θάλασσα μοιάζουν να συνδέονται με τον ουρανό.

Μόλις βρεθεί κάποιος μέσα στο Παλάτι γοητεύεται από τα πάντα γύρω του. Από τη μαρμάρινη λαξευμένη είσοδο και τους σοβατισμένους τοίχους με τα ξεθωριασμένα χρώματα μέχρι την αριστοτεχνική οκταγωνική σκάλα νεογοτθικού ρυθμού που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Meduna, η καλλιτεχνία συναντά την αίσθηση της αιωνιότητας. Στις θολωτές οροφές του, οι τρούλοι αποπνέουν φως και θεατρικότητα.

© Aline Asmar d'Amman

Στο ισόγειο, ή piano nobile όπως αποκαλείται, τα πολλά σαλόνια και οι αίθουσες χορού φιλοξενούν 800 χρόνια ιστορίας. Είναι ένα ταξίδι στους αιώνες, ένα μείγμα μπαρόκ, νεοκλασικού και γοτθικού στιλ σε συνδυασμό με το μεγαλείο της φαντασίας της Ανατολής, έναν εξωτισμό που ξεπερνά το πεδίο των δυνατοτήτων. Τα δωμάτια είναι διακοσμημένα με μοτίβα, μωσαϊκά, ιδιαίτερες τεχνικές βαψίματος, πίνακες ζωγραφικής, τοιχογραφίες με ξεχασμένα χρώματα και υπέροχα Χερουβείμ. Οι τοίχοι αφθονούν σε αινίγματα που δεν έπρεπε ποτέ να λυθούν.