Πεζοπορία στο Άγιο Όρος: Το Holy Trek που πρέπει να δοκιμάσετε

comboride
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΜΑΙΟΥ 2024

Η ομάδα Comboride παίρνει τα βουνά και ανεβαίνει στη χερσόνησο του Άθω της Χαλκιδικής για μια μοναδική πεζοπορία στην αγιορείτικη φύση.

Πεζοπορία, φύση και πνευματικότητα συνδυάζει η περιπέτεια της ομάδας Comboride στην κορυφή του Άθω που έρχεται τον Ιούνιο (12-16/6) και έχει στόχο να σας συστήσει την αγιορείτικη φύση, τις καστροπολιτείες με φόντο το γαλάζιο της θάλασσας, σε μια κορυφή δύσβατη και απροσπέλαστη, στο Περιβόλι της Παναγίας.

Εκεί σας περιμένει ένας μοναδικός παράδεισος, σε μια περιπέτεια που αποτελεί αντρική υπόθεση, αφού ισχύει το «Άβατον».​ Θα περιηγηθείτε ανάμεσα από τα Μοναστήρια, τις Σκήτες και τα άλλα πολίσματα του Αγίου Όρους, θα κάνετε πεζοπορίες μέσα στο δάσος με την ανέγγιχτη πυκνή βλάστηση, στα παλιά καλντερίμια και τα μονοπάτια, ενώ θα δείτε από κοντά την αρχιτεκτονική των οχυρωμένων μεσαιωνικών κάστρων των Μοναστηριών με τους πανύψηλους πύργους που δένουν αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον. 

Ακόμη, θα συναντήσετε τις απόκρημνες σκήτες εκεί που υπάρχουν και αυτοί οι μοναχοί, οι οποίοι ζουν κυριολεκτικά σε κελιά κρεμασμένα από απόκρημνους βράχους, σα χελιδονοφωλιές, μακριά από την τάξη των μοναστηριών, ασκητικοί έως το τέλος του βίου τους.

Σημειώστε ότι η ανάβαση στην «Αγία Κορυφή» στα 2033 μέτρα είναι εμπειρία από μόνη της, σε ένα τοπίο ασύγκριτης φυσικής ομορφιάς.

Info
Comboride
12-16/6
κόστος 370 ευρώ