Στις Πινακάτες του Πηλίου θα ταξιδέψετε σε άλλη εποχή με την πιο προσεγμένη διαμονή

pinakates-pilio
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΜΑΙΟΥ 2024

Το βουνό των Κενταύρων είναι ιδανικό για κάθε εποχή και τώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει, είναι μια καλή ευκαιρία να συνδυάσετε βουνό και θάλασσα, με ορμητήριο το Peliva Nature Suites στις Πινακάτες στα νότια.

Το Πήλιο συνήθως ακούγεται για τη Μακρινίτσα, τη Ζαγορά, την Πορταριά, την Τσαγκαράδα, τον Άγιο Ιωάννη, τις Μηλιές και τα πιο ξακουστά μέρη του, που πράγματι είναι πανέμορφα. Αυτή τη φορά, όμως, κατεβαίνουμε πιο νότια και ανακαλύπτουμε ένα χωριό που κρατά καλά φυλαγμένη την παράδοση, την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, γυρνά την πλάτη στο Αιγαίο, με θέα στον Παγασητικό και ταυτόχρονα είναι λιγότερο τουριστικό, για όσους αναζητούν πιο ξέγνοιαστες και ήσυχες διακοπές και αποδράσεις.

Οι λόγος για τις Πινακάτες που βρίσκονται ανάμεσα στον Άγιο Γεώργιο και τη Βυζίτσα, 27 χιλιόμετρα μακριά από τον Βόλο. Η γραφική πλατεία τους με τον πλάτανο, που μετρά περίπου 5 αιώνες ζωής, και τα δύο της επίπεδα θα σας βάλει αμέσως σε mood χωριού, κι αν φτάσετε πεινασμένοι, τα ταβερνάκια με παραδοσιακά πιάτα θα σας χαρίσουν comfort γεύσεις και δυνάμεις για τις περιπλανήσεις σας στο Πήλιο.

Κάντε τη βόλτα σας για να δείτε από κοντά ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα χωριά του Πηλίου από άποψη αρχιτεκτονικής και ανακαλύψτε την κρήνη στην πλατεία που μετρά αρκετά χρόνια από το 1894, αλλά και την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου με το ξυλόγλυπτο τέμπλο που χτίστηκε μεταξύ 1720-1726.  

Οι λάτρεις της πεζοπορίας θα βρείτε 3 βασικά μονοπάτια σύμφωνα με το Topoguide.gr που συνδέουν τις Πινακάτες με την Βυζίτσα, τον Άγιο Γεώργιο και το παλιό τους επίνειο, τα Καλά Νερά. Κι επειδή καλοκαίρι έρχεται, οι παραλίες της περιοχής είναι υπέροχες για να απλώσετε την ψάθα σας. Από τις πιο κοντινές είναι τα Καλά Νερά, η Κορώπη, η Κάτω Γατζέα, ενώ αν θέλετε Αιγαίο στον ορίζοντά σας, κατευθυνθείτε προς τη Λαμπινού και το Καλαμάκι.

Πού να μείνετε
Το πανέμορφο Peliva Nature & Suites στο νότιο Πήλιο βρίσκεται μέσα σε έναν κατάφυτο ελαιώνα στα 2 χιλιόμετρα από τις Πινακάτες, με υπέροχη θέα στον Παγασητικό κόλπο και σχεδιασμό που εναρμονίζεται με το φυσικό περιβάλλον (αρχιτεκτονικού σχεδιασμού G2lab). Οι 3 σουίτες Αθηνά, Ήρα και Αφροδίτη αποτυπώνουν τη σοφία, τη δύναμη και την ομορφιά, όπως ακριβώς οι τρεις θεές της μυθολογίας. Στις σουίτες η αισθητική σέβεται το τοπίο και οι απαλοί γήινοι τόνοι συνδυάζονται με λιτές γραμμές που αναδεικνύουν τη φυσική ομορφιά.
Οι μεγάλες ανοιχτές βεράντες, οι πέργκολες από καστανιά και λυγαριά, τα φυτά και τα ελαιόδεντρα μεταφέρουν την αίσθηση της γης με μια αύρα ηρεμίας και χαλάρωσης. Στο Peliva Nature & Suites θα απολαύσετε το πρωινό σας στο μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι κάτω από την κεντρική πέργκολα με σπιτικές μαρμελάδες, πίτες, αυγά και φρούτα από τοπικούς παραγωγούς, γιαούρτι που παράγεται σε κοντινό μοναστήρι, ελιές και ελαιόλαδο από τον ίδιο τον ελαιώνα. Η ατμόσφαιρα και η θαλπωρή στο Peliva Nature & Suites στο Πήλιο συνθέτουν μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας άρρηκτα συνδεδεμένη με τη φύση αποτελώντας ιδανικό προορισμό αρμονίας κι ευεξίας. Info: +30 2103316656, Instagram @peliva_suites.