Απόδραση στη Μεσσηνία για πεζοπορία στο Πολυλίμνιο και βουτιά στη Βοϊδοκοιλιά

polulimnio-messinia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΜΑΙΟΥ 2024

Οι Comboride ξεκινούν τα μπάνια μαζί με την πεζοπορία και αυτή τη φορά προσανατολίζονται προς Μεσσηνία μεριά.

Η Μεσσηνία με τη φύση και τις παραλίες είναι ιδανική για απόδραση κάθε εποχή, πόσο μάλλον τώρα που ο καιρός ζεσταίνει και το καλοκαίρι πλησιάζει. Γι’ αυτό και οι Comboride ετοιμάζονται για δύο πανέμορφες, σχετικά ήπιες πεζοπορίες σε μονοπάτια και μπάνιο σε λίμνες, καταρράκτες και θάλασσα, την Κυριακή 2/6.

Ξεκινήστε από το Πολυλίμνιο, με τις 15 διαδοχικές λίμνες με παράξενα ονόματα και τον καταρράκτη Κάδη που ρίχνει τα νερά του από ύψος 25 μέτρων. Η πεζοπορία εκεί είναι ονειρεμένη, με το κελάρυσμα του νερού, τις ξύλινες ταμπέλες που ενημερώνουν κάθε λίγα μέτρα για το όνομα της λίμνης που ακολουθεί και φυσικά τις βουτιές στα παγωμένα νερά και το φυσικό τζακούζι.

Κι αν αυτό δεν σας φαίνεται αρκετό, ακολουθεί και η πεζοπορία στην παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, μια παραλία με υπέροχα τιρκουάζ νερά και κυκλικό σχήμα, διάσημη για τη χρυσή αμμουδιά της και την ομορφιά της. Πρόκειται για ίσως τη διασημότερη παραλία της Μεσσηνίας και μια από τις ωραιότερες σε όλη την Ελλάδα, το όνομα της οποίας προέρχεται από «εκεί που ζουν τα βόδια», αν και η μεγάλη καμπυλότητα που σχηματίζει ο κόλπος λένε ότι μοιάζει με κοιλιά βοδιού.

Αυτό το Combo που είναι αφιερωμένο στην απόλαυση των λιμνών και της θάλασσας θα έχει απόσταση 6,9 χιλιόμετρα στο Πολυλίμνιο και 1,3 χιλιόμετρα για τη Βοϊδοκοιλιά, σε διαδρομές κατάλληλες για όλους τους πεζοπόρους με καλή φυσική κατάσταση, ακόμη και για αρχάριους και παιδιά.

Info
Comboride@Πολυλίμνιο/Βοϊδοκοιλιά
στις 2/6
κόστος 40 ευρώ