Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Στεριανές, παραθαλάσσιες αποδράσεις και πόσο θα κοστίσουν

porto-xeli
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Το αγαπημένο τριήμερο του καλοκαιριού πλησιάζει και τα σχέδια για αποδράσεις είναι πολλά. Δείτε πού μπορείτε να το περάσετε αναλόγως τον προϋπολογισμό σας, παραμένοντας στη στεριά, με βάση την έρευνα του Pricefox.

Κόστος εξόρμησης με αφετηρία την Αθήνα
Πόρτο Xέλι: Το Πόρτο Χέλι είναι ένας αγαπημένος προορισμός, ιδανικός για μια χαλαρωτική απόδραση κοντά στη θάλασσα. Το κόστος για τη βενζίνη και τα διόδια ανέρχεται στα 29€/ διαδρομή, ενώ η διαμονή για το διάστημα 21-24 Ιουνίου κοστίζει 320€. Η συνολική τιμή για το τριήμερο είναι 378€, που αντιστοιχεί σε 189€ ανά άτομο.

Ερέτρια: Η Ερέτρια προσφέρει μια οικονομική λύση για εσάς που έχετε ανάγκη μια κοντινή από την Αττική απόδραση. Με κόστος μετακίνησης στα 17€/ διαδρομή και διαμονή στα 230€, η συνολική τιμή ανέρχεται στα 264€, ή 132€ ανά άτομο.

Πάργα: Για εσένα που θέλεις να εξερευνήσεις τα πανέμορφα τοπία της Ηπείρου, η Πάργα αποτελεί ιδανική επιλογή. Τα έξοδα μετακίνησης ανέρχονται στα 95€/ διαδρομή, με διαμονή στα 221€, καθιστώντας το συνολικό κόστος για το τριήμερο στα 411€, ή 205,5€ ανά άτομο.

Άφησσος: Η Άφησσος στον Παγασητικό Κόλπο αποτελεί εξαιρετική επιλογή για ήρεμες διακοπές που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα. Η μετακίνηση κοστίζει 70€/ διαδρομή, ενώ η διαμονή 163€. Συνολικά, το κόστος για το τριήμερο είναι 303€, ή 151,5€ ανά άτομο.

Γύθειο: Το Γύθειο στη Λακωνία αποτελεί μια, επίσης, αξιόλογη επιλογή. Με κόστος μετακίνησης στα 55€/ διαδρομή και διαμονή στα 260€, το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 370€, ή 185€ ανά άτομο.

Ζαχάρω: Η Ζαχάρω, γνωστή για την υπέροχη παραλία της, αποτελεί μια σχετικά προσιτή επιλογή για το τριήμερο. Τα έξοδα μετακίνησης είναι 50€/ διαδρομή και η διαμονή 217€, με συνολικό κόστος 317€, ή 158,5€ ανά άτομο.

Λευκάδα: Η Λευκάδα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του Ιονίου. Με κόστος μετακίνησης 85€/ διαδρομή και διαμονή 230€, το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 400€, ή 200€ ανά άτομο.

Η Ερέτρια η πιο συμφέρουσα επιλογή από την Αθήνα
Η πιο συμφέρουσα επιλογή για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος από την Αθήνα είναι η Ερέτρια. Προσφέρει το χαμηλότερο συνολικό κόστος και την πιο προσιτή τιμή ανά άτομο (132€), καθιστώντας την ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν μια οικονομική και κοντινή απόδραση. Η Άφησσος και η Ζαχάρω προσφέρουν, επίσης, σχετικά χαμηλά κόστη με συνολικό κόστος ανά άτομο 151,5€ και 158,5€. Η Πάργα και η Λευκάδα είναι οι πιο ακριβές επιλογές, με συνολικό κόστος ανά άτομο 205,5€ και 200€, αντίστοιχα.

Κόστος εξόρμησης με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη
Χαλκιδική - Άφυτος (1ο πόδι): Η Άφυτος στη Χαλκιδική είναι μια δημοφιλής επιλογή για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης -και όχι μόνο!. Τα έξοδα μετακίνησης ανέρχονται στα 12€/ διαδρομή, ενώ η διαμονή κοστίζει 260€. Συνολικά, το κόστος για το τριήμερο είναι 284€, ή 142€ ανά άτομο.

Χαλκιδική - Νέος Μαρμαράς (2ο πόδι): Ο Νέος Μαρμαράς συγκαταλέγεται στους οικονομικούς προορισμούς με κόστος μετακίνησης 17€/ διαδρομή και διαμονή 155€. Η συνολική τιμή ανέρχεται στα 189€, ή 94,5€ ανά άτομο.

Kαβάλα: Η Καβάλα αποτελεί ιδανική επιλογή για μια απόδραση που συνδυάζει καλοκαιρινές βουτιές με πολιτιστικά ενδιαφέροντα. Το κόστος μετακίνησης είναι 28€/ διαδρομή και η διαμονή 137€, με συνολικό κόστος 193€, ή 96,5€ ανά άτομο.

Πλαταμώνας: Mε το διάσημο κάστρο του, ο Πλαταμώνας είναι εύκολα προσβάσιμος από τη Θεσσαλονίκη. Τα έξοδα μετακίνησης ανέρχονται στα 22€/ διαδρομή, ενώ η διαμονή 149€. Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 193€, ή 96,5€ ανά άτομο.

Σύβοτα: Τα Σύβοτα με τα καταπράσινα νερά του Ιονίου συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα στους δημοφιλείς προορισμούς. Με κόστος μετακίνησης 60€/ διαδρομή και διαμονή 173€, το συνολικό κόστος για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στα Σύβοτα ανέρχεται στα 293€, ή 146,5€ ανά άτομο.

Ο Νέος Μαρμαράς η πιο οικονομική πρόταση από Θεσσαλονίκη
Η πιο συμφέρουσα επιλογή για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος από τη Θεσσαλονίκη είναι ο Νέος Μαρμαράς στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής. Προσφέρει το χαμηλότερο συνολικό κόστος και την πιο προσιτή τιμή ανά άτομο (94,5€), καθιστώντας τον ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν μια οικονομική και κοντινή απόδραση. Η Καβάλα και ο Πλαταμώνας προσφέρουν, επίσης, χαμηλά κόστη, με συνολικές τιμές ανά άτομο στα 96,5€. Η Άφυτος και τα Σύβοτα είναι οι πιο ακριβές επιλογές, με συνολικό κόστος ανά άτομο για το τριήμερο στα 142€ και 146,5€, αντίστοιχα.

Ανάλογα με το διαθέσιμο budget και τις προτιμήσεις σας, λοιπόν, οι επιλογές είναι αρκετές για το τριήμερο.
*Οι τιμές για τη βενζίνη και τα διόδια έχουν υπολογιστεί με τη βοήθεια του vriskoapostasi.gr και οι τιμές για τα ξενοδοχεία μέσω δημοφιλούς πλατφόρμας κρατήσεων καταλυμάτων.

Εκτός από συγκριτικές έρευνες και tips εξοικονόμησης, στο Pricefox.gr μπορείτε να αγοράσετε τη φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου, να ασφαλίσετε το σπίτι σας (κερδίζοντας και την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ), αλλά και να αλλάξετε πάροχο ενέργειας για να πάτε στο πιο συμφέρον πρόγραμμα της αγοράς.