Πάμε Σπέτσες τον Σεπτέμβριο;

spetses
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022

Μόλις επιστρέψετε από τις διακοπές σας, σας έχουμε μια ακόμη πρόταση για τον Σεπτέμβριο και το Νησί των Αρωμάτων.

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν και κανονίζουν από νωρίς την κάθε τους απόδραση, ακόμη κι βρίσκονται ήδη σε διακοπές. Σημειώστε, λοιπόν, στην ατζέντα σας την απόδραση που σχεδιάζει η ποδηλατική ομάδα Comboride για τις 11 Σεπτεμβρίου στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού, όπου θα απολαύσετε πεζοπορία, ποδήλατο, μπάνιο ή βόλτες σε ένα από τα πιο αρχοντικά νησιά της Ελλάδας.  

Με αριστοκρατικό και κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, με καταπράσινα πευκόφυτα τοπία και υπέροχα κρυστάλλινα νερά, παραλίες με το παραδοσιακό χρώμα τους, με θρυλική ιστορία και πάνω απ’ όλα με την φινετσάτη πόλη τους, οι Σπέτσες είναι πραγματικά ένας προορισμός που μας καλεί μέχρι οι θερμοκρασίες να αρχίσουν να πέφτουν.

Τι περιλαμβάνει, λοιπόν, η απόδραση με τους Comboride;

  • Πεζοπορική περιπλάνηση στην πόλη των Σπετσών
  • Eύκολη πεζοπορική διαδρομή που περνάει σχεδόν από όλες τις παραλίες της βόρειας πλευράς του νησιού, με κατάληξη στην παραλία του Βρέλλου με το beach bar και τα δροσερά νερά της
  • Ποδηλατικό γύρο του νησιού με στάσεις για μπάνιο, φαγητό και εξερεύνηση
  • Μπάνιο στις (υπέροχες) παραλίες
  • Βόλτες στα υπέροχα αξιοθέατα όπως το σπίτι της Μπουμπουλίνας, το Μουσείο των Σπετσών και η σπηλιά του Μπεκίρη

Συγκεκριμένα, οι πεζοπόροι θα αναχωρήσουν για μία πορεία 8 χιλιομέτρων -μαζί με την επιστροφή- χωρίς καθόλου υψομετρικά, διάρκειας περίπου 3 ωρών. Θα διασχίσουν το βορειοδυτικό τμήμα της πόλης θα περάσουν από το ξενοδοχείο «Ποσειδώνιο» και την «Αναργύρειο Σχολή», σημαντικά δημιουργήματα του Σωτήρη Ανάργυρου και από τον οικισμό των μηχανικών για να καταλήξουν στην παραλία του Βρέλλου. 

Οι ποδηλάτες θα ακολουθήσουν την «αθλητικότερη» διαδρομή συμπληρώνοντας 26 χιλιόμετρα μέχρι την ολοκλήρωση του γύρου των Σπετσών, διάρκειας 5 ωρών. Τα υψομετρικά είναι 400 και η διαδρομή εύκολη για όλους. Στάσεις δύο για μπάνιο, η δεύτερη μαζί με τους πεζοπόρους.

Οι διαδρομές είναι σχεδιασμένες ώστε να περάσουν από πολλές συνοικίες της πανέμορφης αυτής πόλης και να υπάρχει αρκετός διαθέσιμος χρόνος για φωτογραφίες αλλά και για κολύμπι.

Όσοι απλώς θέλουν να χαλαρώσουν, μπορούν να κάνουν βόλτες γύρω από τη Ντάπια (το λιμάνι των Σπετσών). Είναι το μέρος όπου βρισκόταν το πυροβολείο, όπως μαρτυρούν τα κανόνια. Εδώ θα κάνετε τις βόλτες σας σε στρωμένα με βότσαλα δρομάκια και θα δείτε μερικά από τα ωραιότερα αρχοντικά του νησιού, όπως το σπίτι της Μπουμπουλίνας, που έχει μετατραπεί σε μουσείο, το αρχοντικό Χατζηγιάννη Μέξη (Μουσείο Σπετσών) και το αρχοντικό του Σωτήρη Αναργύρου, ευεργέτη των Σπετσών. Στο κέντρο της πλατείας Ποσειδωνίου δεσπόζει το άγαλμα της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, ενώ το θρυλικό ξενοδοχείο Ποσειδώνιο, κτίσμα των αρχών του περασμένου αιώνα, εντυπωσιάζει με την εξαίσια αρχιτεκτονική του. Εναλλακτικά μπάνιο, μουσικές και ποτά, με μετακίνηση με το λεωφορείο, το θαλάσσιο taxi ή το κοινό taxi στην παραλία του Βρέλλου.

Η αναχώρηση θα γίνει με πούλμαν για την Κόστα και από εκεί με το καϊκάκι για Σπέτσες, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 06:00 με στάσεις επιβίβασης σε Ρουφ 06:00, Ελαιώνας 06:15, Βίαμαξ 06:30

Δηλώστε συμμετοχή με μειωμένο κόστος μέχρι τις 6/9 στα 45 ευρώ.I

Info
[email protected]Σπέτσες
στις 11/9