Η Τήνος είναι το νησί των πολλαπλών επιλογών

tinos-kardiani
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022

Η Τήνος ξεχωρίζει στον χάρτη των Κυκλάδων τα τελευταία χρόνια ως ένα νησί με πολύ περισσότερες επιλογές από τον θρησκευτικό τουρισμό και την Εκκλησία της Παναγίας.

Για την Τήνο των πολλαπλών επιλογών μίλησε πριν λίγες ημέρες ο Δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Σιώτος, στην τηλεόραση της ΕΡΤ και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Βίδου. Τόνισε ότι, παρά το γεγονός ότι ο Αύγουστος είναι διαχρονικά ο μήνας που έχει ως επίκεντρο τη γιορτή της Μεγαλόχαρης και την επέτειο της βύθισης της Έλλης, το νησί τα τελευταία χρόνια κατακλύζεται από επισκέπτες χάρη στην ποικιλομορφία των ενδιαφερόντων. Μάλιστα επισήμανε ότι ειδικά η Κολυμπήθρα αποτελεί τον κορυφαίο προορισμό για surfing και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα γραφικά χωριά που, όπως χαρακτηριστικά είπε, με την πρώτη ματιά στο νησί «στοιχίζονται ευλαβικά πίσω από το Ναό της Παναγίας».

Σε ό,τι αφορά την τουριστική κίνηση εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ήδη από τον Απρίλιο σημειώνει ακόμα και αύξηση συγκριτικά με το επιτυχημένο για το νησί 2019, επισήμανε ωστόσο ότι οι συγκρίσεις δεν είναι εφέτος εύκολες λόγω της συγκυρίας με την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό. Άλλωστε και σε παλαιότερες δηλώσεις του ο κ. Σιώτος είχε τονίσει ότι οι φετινές επιδόσεις σε όλους τους προορισμούς θα κριθούν κυρίως από τα έσοδα και είναι ενθαρρυντικό ότι ακόμα και από πέρυσι η «Μούσα του Αιγαίου» όπως αποκαλείται η Τήνος σημειώνει κέρδη και σε αυτό τον τομέα.