Τι μας περιμένει στο Navarino Challenge τον Οκτώβριο

navarino-challenge
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Περισσότερες από 30 δράσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν φέτος στο πλαίσιο του Navarino Challenge για τα 10α του γενέθλια.

Η κορυφαία γιορτή του αθλητικού τουρισμού Navarino Challenge, που φέτος κλείνει 10 χρόνια, θα αναδείξει για μια ακόμα φορά στις 21-23 Οκτωβρίου 2022, τις φυσικές ομορφιές της Μεσσηνίας με πάνω από 30 δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Costa Navarino και την Πύλο.

Η δραστηριότητα του τρεξίματος, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Navarino Challenge από το 2013 μέχρι σήμερα, θα αποτελέσει και φέτος τη βασική δράση που είναι διαθέσιμη για όλους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες συμμετέχοντες όλων των ηλικιών και όλων των δυνατοτήτων από όλο τον κόσμο. Το τρέξιμο είναι μία από τις δραστηριότητες ευεξίας της διοργάνωσης που φέρνει κοντά στον αθλητισμό τα παιδιά και τους γονείς δίνοντας τους την ευκαιρία να τρέξουν σε διαδρομές που καλύπτουν όλες τις ανάγκες και απαιτήσεις.

Τρέξτε στη μοναδική διαδρομή 5χλμ powered by Samsung
Όσοι αγαπούν το τρέξιμο μικρών αποστάσεων, μπορούν να επιλέξουν τα 5χλμ powered by Samsung. Οι δρομείς, μικροί και μεγάλοι, θα τρέξουν σε μια μαγευτική διαδρομή δίπλα στη θάλασσα, ανάμεσα σε ελαιόδεντρα εκατοντάδων ετών με μοναδική θέα στο Ιόνιο πέλαγος, έχοντας ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Costa Navarino. Τους συμμετέχοντες θα αναμένουν στον τερματισμό πλούσια δώρα από τη Samsung Electronics Hellas.

Ή δοκιμάστε τις αντοχές σας στον κορυφαίο Ημιμαραθώνιο powered by Miele
Η διαδρομή του Ημιμαραθώνιου powered by Miele ξεκινά από τις εγκατάστασεις του The Westin Resort Costa Navarino και κατευθύνεται προς τη νότια έξοδο του συγκροτήματος. Οι συμμετέχοντες θα τρέξουν μαζί με τον Ελληνοαμερικανό υπερμαραθωνοδρόμο Κωνσταντίνο Καρνάζη τα 21,1χλμ της διαδρομής, θα περάσουν από το καταφύγιο άγριας Ζωής της Λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας και θα καταλήξουν στην παραλία της Βοϊδοκοιλιάς όπου ξεκινά το ομορφότερο αλλά και πιο απαιτητικό τμήμα της διαδρομής. Σε αυτό το σημείο η διαδρομή κινείται περιμετρικά της παραλίας πάνω στη χρυσή άμμο για 650μ. Η Βοϊδοκοιλιά αλλά και η ευρύτερη περιοχή έχουν χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένες στο Δίκτυο Natura 2000. Πρόκειται για τον μοναδικό αγώνα trail run που συνδυάζει χώμα, άμμο και άσφαλτο. Ο τερματισμός της διαδρομής θα βρει και πάλι τους συμμετέχοντες στην Costa Navarino τους οποίους θα αναμένουν πλούσια δώρα από τη Miele.

Δείτε εδώ το βίντεο με τις δραστηριότητες τρεξίματος.

Elias Lefas

Οι διαδρομές του Navarino Challenge προσφέρονται επίσης, και για όσους έχουν αδυναμία στους τετράποδους φίλους τους καθώς μπορούν να τρέξουν με τα κατοικίδιά τους. Παράλληλα, όλες οι διαδρομές τρεξίματος αναδεικνύουν τις φυσικές ομορφιές της Μεσσηνίας, καλλιεργώντας την περιβαλλοντική συνείδηση των συμμετεχόντων μέσω των αρχών αειφορίας που εφαρμόζει η διοργάνωση.

Δείτε εδώ τις διαδρομές τρεξίματος και όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.

Κάντε τώρα την εγγραφή σας στο τρέξιμο (21,1χλμ, 10χλμ, 5χλμ, 1χλμ) εδώ.

Για τις ομαδικές εγγραφές 10 ατόμων και άνω ισχύει έκπτωση 20%. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στη διοργάνωση.

Prosport
Για πρώτη φορά Tsimikas Football Clinics στο Navarino Challenge
Το Navarino Challenge εντάσσει για πρώτη φορά στο πρόγραμμά του το άθλημα του ποδοσφαίρου, διοργανώνοντας τα Tsimikas Football Clinics που φέρουν την υπογραφή του κορυφαίου διεθνή ποδοσφαιριστή της Liverpool FC και της Εθνικής Ελλάδος, Κώστα Τσιμίκα. Το Tsimikas Clinic θα πραγματοποιηθεί με εξειδικευμένο προπονητή ποδοσφαίρου, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν πλούσια δώρα, όπως καπέλο και μπλουζάκι με την υπογραφή του Τσιμίκα καθώς και ένα τσαντάκι. Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της PROSPORT, κ. Πασχάλης Τουντούρης ανέφερε:
 

«Το διήμερο των Tsimikas Football Clinics στη φετινή διοργάνωση Navarino Challenge δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά που αγαπούν τον αθλητισμό, το ποδόσφαιρο και τον Greek Scouser, να κατανοήσουν τη φιλοσοφία του ποδοσφαίρου, να προπονηθούν από τον κορυφαίο Έλληνα προπονητή νέων και να μάθουν κάποιες από τις αγαπημένες συνήθειες του Έλληνα διεθνή συμμετέχοντας σε δοκιμασίες που ο ίδιος ο Κώστας θα τους βάλει! Αφοσίωση, συνέπεια και σκληρή προπόνηση είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας του Κωνσταντίνου Τσιμίκα και οι βασικές αρχές της εταιρείας μας. Η Prosport, με τα Tsimikas Football Clinics, βάζει σε «πρώτο πλάνο» τα παιδιά, καλλιεργώντας πάνω απ’ όλα την αγάπη για τον αθλητισμό και το «ευ αγωνίζεσθαι» όπως ακριβώς κάνει και τα τελευταία 10 χρόνια το Navarino Challenge».

Ζήστε την πιο ολοκληρωμένη αθλητική εμπειρία μένοντας στο The Westin Resort Costa Navarino. Απολαύστε ένα τριήμερο με πάνω από 30 υπαίθριες δραστηριότητες ευεξίας για μικρούς και μεγάλους. Αποκτήστε το πλήρες πακέτο αθλητικών δράσεων, που περιλαμβάνει ημιδιατροφή και ζήσε τη μοναδική αθλητική και πολιτιστική εμπειρία της χρονιάς. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πακέτα διαμονής στο The Westin Resort Costa Navarino μπορείτε να στείλειτε το email σας στο booking(at)navarinochallenge.com ή να καλέσετε το Vita N Travel στο +30 210 3249070. Δείτε εδώ τα πακέτα.

Επιπλέον δραστηριότητες και εκπλήξεις του φετινού προγράμματος θα ανακοινωθούν σύντομα.