Η Έδεσσα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

edessa
ΤΡΙΤΗ, 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Ο Δήμος Έδεσσας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Έδεσσας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, οργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση του τοπικού πληθυσμού και ιδιαίτερα του μαθητικού, στο τόσο σημαντικό αυτό κλάδο για την εθνική οικονομία και τις θέσεις απασχόλησης.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού έφτασε και φέτος και είναι αφιερωμένη στον επαναπροσδιορισμό των δράσεων σε επίπεδο προορισμού, μετά την δύσκολη υγειονομική κρίση, ως ένα εργαλείο ανάπτυξης με στόχο την ανάδειξη των δυνατοτήτων υιοθέτησης δράσεων βιώσιμου τουρισμού. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Έδεσσας κ.Δημήτρης Γιάννου θα ανακοινώσει την επίσημη έναρξη της ηλεκτρονικής Edessa City Card, της ανανεωμένης κάρτας πόλης της Έδεσσας που φιλοδοξεί να βοηθήσει τους Επισκέπτες της Έδεσσας και της Ορεινής Πέλλας να αποκτήσουν εμπειρίες, γνωρίζοντας καλύτερα την περιοχή, τους ανθρώπους της και τις ποιοτικές τους υπηρεσίες. Οι πρώτοι 50 επισκέπτες, μάλιστα, θα λάβουν την Edessa City Card δωρεάν για τη σημερινή ημέρα. 

Στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Έδεσσας, στο Πάρκο Καταρρακτών και το Υπαίθριο Μουσείο Νερού Έδεσσας ξεδιπλώνονται μια σειρά από δράσεις αναδεικνύοντας πολύπλευρα και επαναπροσδιορίζοντας το μοντέλο του βιώσιμου τουρισμού. Τους μαθητές υποδέχεται η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Έδεσσας κ.Νατάσα Ιατρίδου και τα στελέχη της επιχείρησης που θα αναλάβουν να μυήσουν τους συμμετέχοντες στον μαγικό κόσμο των επισκέπτη και του οικοδεσπότη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα για τις 27 Σεπτεμβρίου έχει ως εξής:

10.00-14.00 _ Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Έδεσσας
Σπουδάζω τον Τουρισμό, Δυνατότητες & Επιλογές

10.00-12.30 _ Υπαίθριο Μουσείο Νερού Έδεσσας
Εκπαιδευτικές Επισκέψεις για Μαθητές

11.30 _ Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Έδεσσας
Γίνε Επιχειρηματίας σε μία μέρα αξιοποιώντας το Δίκτυο της EdessaCityCard

13.00-14.00 _ Έδεσσα. Πάρκο Καταρρακτών
Μουσικές Εκδηλώσεις, Παρουσίαση Προϊόντων

Για την ημέρα αυτή, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οργανωμένα σχολικές μονάδες από την Έδεσσα και τον Ν.Πέλλας με ενθάρρυνση των καθηγητών να δηλώσουν συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των επισκέψεων και ενημερώσεων.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Info
www.edessacity.gr