Το 4ο Authentic Big Blue ολοκληρώθηκε στην Αμοργό

amorgos
ΤΡΙΤΗ, 04 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

Το διεθνές τουρνουά ελεύθερης κατάδυσης πραγματοποιήθηκε στην Αμοργό έπειτα από 2 χρόνια απουσίας.

Τα καταγάλανα νερά της Αμοργού φιλοξένησαν για μια ακόμη φορά το μοναδικό στην Ελλάδα, διεθνές τουρνουά ελεύθερης κατάδυσης, 4ο Authentic Big Blue, το οποίο πραγματοποιήθηκε 19-24 Σεπτεμβρίου, αποτελώντας το σημείο συνάντησης για μεγάλους αθλητές από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 50 αθλητές ελεύθερης κατάδυσης από 14 χώρες του κόσμου οι οποίοι επισκέφτηκαν το νησί προκειμένου να απολαύσουν τη μοναδική εμπειρία κατάδυσης στα φημισμένα ελληνικά νερά.

Το Αuthentic Big Blue, εμπνευσμένο από τη πασίγνωστη ταινία «Απέραντο Γαλάζιο» στοχεύει μέσα από ένα αθλητικό αλλά και τουριστικό προϊόν, όπως αυτό της ελεύθερης κατάδυσης, να πετύχει την επέκταση της τουριστικής σεζόν μέσα από μια ολοκληρωμένη ελληνική αυθεντική εμπειρία, συνδυάζοντας αθλητισμό, τουρισμό και γαστρονομία. Οι αθλητές που ταξίδεψαν στη χώρα μας για το τουρνουά είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία της διαμονής σε ένα κυκλαδίτικο νησί απολαμβάνοντας την ελληνική θάλασσα, τις μοναδικές γεύσεις και το μαγευτικό τοπίο.

Οι φετινοί αγώνες που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του Authentic Big Blue πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη των χορηγών AVIN, BLUE STAR FERRIES, Pathos Pro Spearfishing, Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδας (ΟΦΣΕ), Dive Store Spiros Kartelias και Blue Hunter. Τη διοργάνωση φιλοξένησε το Amorgos Diving Center και την ιατρική υποστήριξη ανέλαβε το ΩΝΑΣΕΙΟ Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Υποστηρικτές της διοργάνωσης ήταν η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου (ΕΑΣ Νάξου), η Λουξ, η Δίρφυς και ο Νιτσιάκος. Το τουρνουά διεξάγεται υπό την έγκριση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ & ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΛΙΕΙΑΣ (ΕΟΥΔΑΑ). Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Αμοργού, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.