Στη Βαμβακού θα βρείτε… κάθε καρυδιάς καρύδι τον Οκτώβριο

bambakou-lakonias
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Καρυδένιος φθινοπωρινός Οκτώβρης έρχεται στο όμορφο και δραστήριο χωριό της Λακωνίας.

Κίτρινα και πορτοκαλί τα χρώματα του μήνα και ένα χωριό σκαρφαλωμένο στον Πάρνωνα σας περιμένει να ζήσετε νέες φθινοπωρινές και «καρυδάτες» εμπειρίες. Φύση, μαγειρική, STEM, παιχνίδια, καρύδια, τέχνες και περιβάλλον συναντώνται στη Βαμβακού Λακωνίας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού που υλοποιείται από τη Vamvakou Revival με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ψάχνοντας της φύσης τα μυστικά, πεζοπορήστε κι ανακαλύψτε το φθινόπωρο, συλλέξτε και γευτείτε τα πρώτα καρύδια της φετινής σοδειάς και οικογενειακά δημιουργήστε ευφάνταστες κατασκευές με καρυδότσουφλα. Την πρώτη Κυριακή του Οκτώβρη, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τη διαδικασία συγκομιδής καρυδιών και να συμμετάσχετε σε ένα μοναδικό μάθημα μαγειρικής μετά γευσιγνωσίας, με πρώτη ύλη, φυσικά, τα καρύδια.

Αυτόν τον μήνα, το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) γιορτάζει τα τρίτα γενέθλιά του και καλεί τα παιδιά σε ένα εργαστήριο water STEM στη φύση, όπου θα εξοικειωθούν με την τεχνολογία και τη μηχανική, αλλά και σε ένα διασκεδαστικό φθινοπωρινό εργαστήριο ρομποτικής, όπου θα έχουν την ευκαιρία να προγραμματίσουν το δικό τους ρομποτάκι. Και μιας και ο Πάρνωνας είναι ιδανικός για αστροπαρατήρηση, στον προαύλιο χώρο του Ξενώνα «Ρούγα της Βαμβακούς» σας περιμένει μια υπέροχη αστροβραδιά. 

Ανακαλύψτε τους φθινοπωρινούς θησαυρούς της φύσης, σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, μέσα από τα έργα του Πωλ Σεζάν, και κάντε τον γύρο του κόσμου σε δύο ώρες, μέσα από τα βιβλία της βιβλιοθήκης του σχολείου. Παίξτε στο σχολείο του χωριού και να δηλώστε συμμετοχή σε ένα θεατρικό εργαστήριο εμπνευσμένο από την ιστορία «Τα καρύδια» του Χόρχε Μπουκάι.

Και για το τέλος, η Βαμβακού αποχαιρετά τον Οκτώβρη με ένα βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη ζωή στον πλανήτη, όπου όλοι θα μάθουμε τη σημασία της προστασίας του ως τόπου φιλοξενίας του ανθρώπου, αλλά και θα γνωρίσουμε τις έννοιες του food waste και της υπεύθυνης κατανάλωσης μέσα από το θεατρικό παιχνίδι. 

Κάθε μήνας, εποχή, Σαββατοκύριακο, μέρα είναι διαφορετικά στη Βαμβακού και ο Οκτώβριος σας δίνει πολλές αφορμές να την επισκεφτείτε.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Σάββατο 01/10 | Της φύσης τα μυστικά, εκπαιδευτικό πρόγραμμα, Παρέα του Δάσους

Κυριακή 02/10 | Μάθημα Μαγειρικής & Γευσιγνωσία κάτω από τις καρυδιές, Ντίνα Καλογεράκου 

Σάββατο 08/10 | Water Stem στην Κάτω Βρύση, εκπαιδευτική ομάδα Αλκυόνη

Σάββατο 08/10 | Αστροβραδιά με την αστροφυσικό Αναστασία - Φιόρη Μεταλληνού

Κυριακή 09/10 | Εργαστήρι Ρομποτικής, ομάδα ROBOT-fun της Nokia Hellas

Σάββατο 15/10 | Τι κρύβεται μέσα στο καλάθι της Καρυάτιδας, εκπ. πρόγραμμα, Μαστροκυριακάκη Αδαμαντία

Κυριακή 16/10 | Ο γύρος του κόσμου σε … δύο ώρες!, εκπ. πρόγραμμα, Ευάγγελος Θεοδώρου

Σάββατο 22/10 | Ο σπόρος του καρυδιού, θεατρικό παιχνίδι, Φλώρα Καλομοίρη

Κυριακή 23/10 | Σχολείο χωρίς θρανία, για όλους!, δημιουργική απασχόληση, Φλώρα Καλομοίρη

Σάββατο 28/10 | Σφαίρα είναι, εκπ. Πρόγραμμα, Ειρήνη Γοζαδίνου  

Κυριακή 29/10 | Food waste, εκπ. πρόγραμμα, Οργάνωση Γη

Info
www.vamvakourevival.org/events/