Οι επιτυχίες της Ελλάδας στα World Travel Awards 2022

ellada-ilios-nisi-santorini
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

Τα «Όσκαρ της τουριστικής βιομηχανίας» δόθηκαν και η Ελλάδα διακρίθηκε πολλάκις, με την Αττική και την Αθήνα να μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι.

Τα 29α World Travel Awards ολοκληρώθηκαν την 1η Οκτωβρίου σε μια υπέροχη τελετή στο Hilton Mallorca Galatzo στη Μαγιόρκα της Ισπανίας, όπου πλήθος ηγετικών εκπροσώπων και προσωπικοτήτων της βιομηχανίας τουρισμού και VIP από 40 χώρες παρευρέθησαν στηρίζοντας και προωθώντας αυτόν τον τόσο σημαντικό θεσμό. Τα βραβεία, άλλωστε κοντεύουν τα 30 χρόνια, αφού καθιερώθηκαν το 1993 με στόχο να τιμούν όσους ξεχωρίζουν στον τουριστικό κλάδο και σήμερα ο θεσμός θεωρείται σημείο αναφοράς για την εξαιρετική ποιότητα, με τους νικητές τους να καθορίζουν τα πρότυπα στον κλάδο της φιλοξενίας ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη.

Η Πορτογαλία ήταν αυτή που διαδέχτηκε την Ελλάδα φέτος ως Κορυφαίος Ευρωπαϊκός Προορισμός για το 2022, όμως η Ελλάδα ξεχώρισε με πολλαπλές διακρίσεις, με την Αττική να ξεχωρίζει ως βιώσιμος τουριστικός προορισμός για το 2022 και την Αθήνα ως κορυφαίος πολιτιστικός προορισμός, αφήνοντας πίσω της πόλεις όπως η Ρώμη, το Λονδίνο, το Παρίσι, η Πράγα, η Βενετία και άλλες.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι τα φετινά βραβεία συγκέντρωσαν ρεκόρ ψήφων, φτάνοντας τις 2,3 εκατομμύρια ψήφους, δηλαδή τη μεγαλύτερη συμμετοχή που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία του θεσμού.

Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa

Όσον αφορά την Ελλάδα, οι διακρίσεις είναι 31 και αφορούν κυρίως ξενοδοχεία, αλλά και περιοχές, όπως και hotel management, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ταξιδιωτικά agencies κ.ο.κ., ενώ στην Ευρώπη κατάφερε να πάρει 15 διακρίσεις.

Elounda Beach Hotel and Villas
Πιο συγκεκριμένα, να πούμε ότι σε επίπεδο Ευρώπης, η Ελλάδα ξεχώρισε με το Elounda Beach Hotel & Villas, ως κορυφαίο παραθαλάσσιο θέρετρο, αλλά και κορυφαίο luxury villa resort, με το Kivotos Mykonos ως κορυφαίο Boutique Hotel της Ευρώπης, με το Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa ως κορυφαίο boutique resort, με το Athens Convention and Visitors Bureau ως κορυφαίο τουριστικό οργανισμό της Ευρώπης, με την Αθήνα ως κορυφαίο πολιτιστικό προορισμό της Ευρώπης και την περιφέρεια Αττικής ως κορυφαίο προορισμό αειφόρου τουρισμού, το Domes Miramare, a Luxury Collection Resort ως κορυφαίο πολυτελές θέρετρο, το Domes Noruz Chania ως κορυφαίο προορισμό για μήνα του μέλιτος, το Katikies Σαντορίνη ως κορυφαίο luxury hotel, το Domes of Elunda ως κορυφαίο οικογενειακό resort, το The Magnificent Villa Sunset @ Casa Del Mar Mykonos Seaside Resort ως κορυφαίο luxury hotel villa, το Sani Resort ως κορυφαίο οικογενειακό resort, το Elounda Bay Palace ως παραθαλάσσιο θέρετρο και το Grand Resort Lagonissi ως κορυφαίο συνεδριακό resort. Μπορείτε να να δείτε εδώ όλες τις διακρίσεις της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. 

Να σημειώσουμε ότι τo βραβείο Europe's Leading City Tourist Board 2022 για την Αθήνα έρχεται να «σφραγίσει» την επιτυχημένη διαχείριση και προβολή του προορισμού -στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης στρατηγικής τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων- κάτι που επιβεβαιώνεται από τις αφίξεις των επισκεπτών της Αθήνας, πέρυσι και φέτος. Αποτελεί παράλληλα και το επιστέγασμα της ανοδικής πορείας της πόλης στην παγκόσμια κατάταξη διοργάνωσης συνεδρίων και εκδηλώσεων, αφού πέρυσι η Αθήνα αναδείχθηκε 6η στην Ευρώπη και 8η στον κόσμο (σύμφωνα με την κατάταξη του International Congress and Convention Association).

«Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα της ΕΑΤΑ για αυτές τις σημαντικές διακρίσεις που μάς κάνουν να αισθανόμαστε υπερήφανοι για την πόλη μας. Ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει μέσα από στοχευμένες δράσεις και μία ολοκληρωμένη στρατηγική να προβάλει αποτελεσματικά την Αθήνα στις διεθνείς τουριστικές αγορές και να αναδεικνύει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του προορισμού, εξασφαλίζοντας τουρισμό υψηλού επιπέδου και ενισχύοντας ουσιαστικά την τοπική οικονομία. Πλέον, η Αθήνα δεν έχει να προσφέρει στους επισκέπτες της μόνο τη σπουδαία πολιτιστική της κληρονομιά, αλλά και αναβαθμισμένες τουριστικές υποδομές και υπηρεσίες, ιδανικές συνθήκες για διακοπές όλο τον χρόνο και μοναδικές αυθεντικές εμπειρίες», τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Τώρα βάζουμε πλώρη για τα World Travel Awards 2023, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στο Μπατούμι της Γεωργίας.