Η Ελαφόνησος κερδίζει τους Ιταλούς για τις διακοπές του 2023

elafonisos
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Μπορεί οι επόμενες καλοκαιρινές διακοπές να μοιάζουν μακρινές, αλλά οι Ιταλοί κάνουν από τώρα τα κουμάντα τους και η Ελαφόνησος βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις τους.

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης των προτάσεων για το καλοκαίρι του 2023 βρίσκεται η Ελαφόνησος, σύμφωνα με έρευνα της ιταλικής ταξιδιωτικής ιστοσελίδας The Wom Travel του έγκριτου εκδοτικού ομίλου Mondadori Media που περιλαμβάνει βιβλία και περιοδικά ποικίλης ύλης.

Στο αφιέρωμα για τους προορισμούς του 2023 και ειδικά για την Ελαφόνησο, επισημαίνει: «Αν ψάχνετε για το τέλειο ελληνικό νησί, σημειώστε αυτό το όνομα: Ελαφόνησος στα νότια της Πελοποννήσου. Εκεί υπάρχει ένα μέρος που μοιάζει να βγαίνει από όνειρο. Ένα εξωτικό νησί μόλις 19 τετραγωνικών χιλιομέτρων που έχουμε θα μπορούσε να ορίσει μια μακριά λωρίδα παραδείσου. Αν αυτό το καλοκαίρι θέλετε να ξεχάσετε τον μοντερνισμό και θέλετε να απολαύσετε υπέροχες παραλίες, θα χρειαστείτε μόνο μια πετσέτα θαλάσσης, μια κρέμα και ένα καπέλο. Σας περιμένουν εκτάσεις λευκής άμμου, αμμόλοφοι που περιβάλλονται από κέδρους, γαλαζοπράσινα νερά και γαλάζιοι ουρανοί: ένας παράδεισος χωρίς κόσμο που είναι δύσκολο να ξεχάσεις».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελαφόνησος αναδεικνύεται αγαπημένος προορισμός των Ιταλών. Υπενθυμίζεται ότι με προβολή στο διαδικτυακό workshop «Καλωσήρθατε στην Ελλάδα» (Benvenuti in Grecia) με την πρωτοβουλία του γραφείου ΕΟΤ στο Μιλάνο και με σειρά διαδικτυακών συναντήσεων με επαγγελματίες της ιταλικής τουριστικής αγοράς, ο Δήμος Ελαφονήσου ενίσχυσε την παρουσία του σε μέσα ενημέρωσης και ταξιδιωτικές ιστοσελίδες της Ιταλίας.

Χαρακτηριστικό ήταν δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας Investireoggi.it που την κατέταξε ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές για το 2022. Ανάλογου περιεχομένου ήταν και του travel.thewom.it που αναφέρθηκε με ύμνους επίσης στο μαγικό νησί ενώ πρόσφατα το γραφικό νησί της Πελοποννήσου κατατάχθηκε στους καλύτερους καλοκαιρινούς προορισμούς για το 2022 σύμφωνα με τη γυναικεία ιταλική ιστοσελίδα Inran.