Η ολυμπιακή φλόγα «καταδύθηκε» στα παγωμένα νερά της λίμνης Βαϊκάλης

2014-sochi-winter-olympic-games-baikali-rosia-olumpiakoi HANDOUT
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Οι «λαμπαδηδρόμοι»-δύτες, έκαναν υποβρυχίως τον «ασπασμό της φλόγας», περνώντας την από τη μια δάδα στην άλλη και στη συνέχεια η φλόγα αναδύθηκε εντυπωσιακά στην επιφάνεια.

Η Ολυμπιακή φλόγα των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014, που θα γίνουν στο Σότσι της Ρωσίας, «βούτηξε» στη βαθύτερη λίμνη του κόσμου, τη Βαϊκάλη (πρόκειται για τη βαθύτερη και παλαιότερη λίμνη στον κόσμο, καθώς επίσης και τη λίμνη με τον μεγαλύτερο όγκο γλυκού νερού), στη νότια Σιβηρία.

Οι «λαμπαδηδρόμοι»-δύτες, έκαναν υποβρυχίως τον «ασπασμό της φλόγας», περνώντας την από τη μια δάδα στην άλλη. Η δάδα είχε τοποθετηθεί σε μια αδιάβροχη κάψουλα και ήταν εξοπλισμένη με μια ειδική συσκευή.

Εντυπωσιακός ήταν και ο τρόπος που αναδύθηκε η φλόγα από τη λίμνη, από έναν «ιπτάμενο» δύτη που την έφερε στην επιφάνεια, ενώ στη συνέχεια ο λαμπαδηδρόμος άναψε τον βωμό που είχε στηθεί και η φλόγα συνέχισε το μακρινό της ταξίδι για το Σότσι.

Η ολυμπιακή φλόγα ξεκίνησε από τη Μόσχα και έχει διανύσει μέχρι σήμερα πάνω από 65.000 χιλιόμετρα, κάνοντας την μεγαλύτερη λαμπαδηδρομία στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων. Μέχρι τον προορισμό της, το Σότσι, θα έχει κάνει στάση σε 2.900 πόλεις και 83 περιοχές. Σημαντικοί σταθμοί της ήταν ο Βόρειος Πόλος (πάνω σε ένα ρωσικό πυρηνοκίνητο παγοθραυστικό), αλλά και το Διάστημα, όπου ένας κοσμοναύτης έκανε περίπατο με τη ολυμπιακή δάδα.

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2014, γνωστοί και ως Αγώνες της 22ης Χειμερινής Ολυμπιάδας, θα διεξαχθούν από τις 7 έως τις 23 Φεβρουαρίου του 2014.