Τα ταξί του Λονδίνου, ψηφίστηκαν ως τα καλύτερα στον κόσμο

taksi-londino Pierre-Philippe Marcou

Black taxis drive down The Mall in London.Β A Chinese company rescued the British automaker that manufactures the famous cabs

ΤΡΙΤΗ, 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Συμμετέχοντες από 30 χώρες του κόσμου, ανέδειξαν τα μαύρα, λονδρέζικα ταξί, ως τα καλύτερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

Τα λονδρέζικα ταξί, ψηφίστηκαν, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, ως τα καλύτερα στον κόσμο, σε μια ετήσια έρευνα του Hotels.com.

Παρά το γεγονός ότι οι Λονδρέζοι δεν φημίζονται και τόσο για τη φιλική συμπεριφορά τους, οι οδηγοί ταξί του Λονδίνου, πήραν τη μεγαλύτερη βαθμολογία σε πέντε κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης και της φιλικότητας.

Τα μαύρα ταξί έλαβαν το 22% των ψήφων. Στην έρευνα συμμετείχαν σχεδόν 2.700 άτομα, σε 30 χώρες. Τη δεύτερη θέση πήραν τα διάσημα κίτρινα ταξί της Νέας Υόρκης με 10% και τα ταξί στο Τόκιο ήρθαν τρίτα με 9% των ψήφων. Τέταρτο ήρθε το Βερολίνο, με 5% και το Άμστερνταμ, η Μαδρίτη και η Πόλη του Μεξικού, πήραν από κοινού την πέμπτη θέση, με το 4% των ψήφων κάθε μια.

Τα ταξί της βρετανικής πρωτεύουσας βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας για την καθαριότητα, την εμπειρία των οδηγών στο δρόμο, την ποιότητα της οδήγησης, την ασφάλεια και τη φιλικότητα, ενώ η Νέα Υόρκη και η Μπανγκόκ, μοιράστηκαν την πρώτη θέση όσον αφορά στο «value for money». Η Νέα Υόρκη πήρε επίσης την πρώτη θέση όσον αφορά στη διαθεσιμότητα των ταξί.
Οι ψηφοφόροι κατέταξαν την ασφάλεια και το «value for money», ως σημαντικότερους παράγοντες για την αξιολόγηση των ταξί, ενώ βρήκαν την καθαριότητα και τη φιλικότητα, λιγότερο σημαντικά.

Τέλος, η έρευνα αποκάλυψε επίσης τα πιο περίεργα αντικείμενα που άφησαν πίσω τους επιβάτες των ταξί: μια περούκα και ένα πουλί σε κλουβί, σε ένα ταξί στις ΗΠΑ, ένα προσθετικό πόδι και ένα τρομπόνι στη Φινλανδία.

Μάθετε ποια άλλα ταξί ξεχωρίζουν, σε όλο τον κόσμο.

Πόπη Αθανασοπούλου
[email protected]