Πετάμε πάνω από την παραμυθένια Γερολίμνη της Άνδρου

andros
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Ο Θεόφιλος Μπάμπουλης, μέσα από το κανάλι του Point of View στο Youtube, μας πάει μια βόλτα πάνω από ένα από τα ομορφότερα σημεία των Κυκλάδων.

Για πολλούς είναι ένα από τα ομορφότερα σημεία της Άνδρου, ενός κυκλαδίτικου νησιού που σίγουρα δεν στερείται ομορφιές. Ο λόγος για τη Γερολίμνη της Άνδρου, στα βόρεια του νησιού, κοντά στο χωριό Βουρκώτη και την παραλία Άχλα.

Ο συνδυασμός του πράσινου τοπίου με τα τρεχούμενα νερά συνθέτουν μια εικόνα που δεν βλέπει κανείς συχνά στις Κυκλάδες, οι οποίες γενικότερα στερούνται πράσινου. Η τοποθεσία της είναι από μόνη της υπέροχη, ανάμεσα σε βουνά, ενώ τη μαγευτική εικόνα συμπληρώνει και ο εντυπωσιακός καταρράκτης, ο οποίος γεμίζει τη λίμνη, τα νερά της οποίας προέρχονται από τον ποταμό Άχλα που διασχίζει το νησί.

Αν και η πρόσβαση είναι αρκετά δύσκολη, με δύσβατο μονοπάτι με πέτρες που γλιστράνε, κρύα νερά και σε απομονωμένη τοποθεσία, αποτελεί σίγουρα μια εμπειρία ζωής. Επισκεφτείτε γραφεία εκδρομών που θα σας καθοδηγήσουν όπως πρέπει, ώστε να το ζήσετε στο έπακρο.

Εγγραφείτε στο κανάλι Point of View εδώ.