Τα πιο εντυπωσιακά, πολυτελή σαλέ στην Ευρώπη

sale Alison Hammond
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Με ασύγκριτες υπηρεσίες και μοναδική πολυτέλεια, τα παρακάτω σαλέ, αποτελούν ό,τι πιο ξεχωριστό μπορείτε να φανταστείτε στη χειμωνιάτικη Ευρώπη.

Προσφέροντας υπηρεσίες ιδιωτικού σεφ, πισίνες, αίθουσες δεξιώσεων, σινεμά, γκαλερί τέχνης, μέχρι και μπαρ με τυριά, τα παρακάτω σαλέ, αποτελούν, ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις και την… τσέπη σας, ό,τι πιο πολυτελές μπορείτε να φανταστείτε στη χειμωνιάτικη Ευρώπη.
Κι αν, ερευνώντας τις τιμές τους, σας έρθει να.. γελάσετε, δεν παύουν να αποτελούν τις τέλειες εικόνες για να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε.

Σαλέ Marco Polo, Val d’Isère, Γαλλία

Το Marco Polo βρίσκεται σε ένα υπέροχο αλπικό τοπίο και παρέχει την απόλυτη εμπειρία σαλέ για εκείνους που έχουν αδυναμία στην πολυτέλεια. Η ευεξία και η χαλάρωση είναι σε πρώτο πλάνο εδώ και υπάρχει ένας ολόκληρος όροφος, αφιερωμένος σε αυτό, διαθέτοντας: μια μεγάλη πισίνα, τζακούζι, χαμάμ, γυμναστήριο και δύο αίθουσες μασάζ.
Τα βράδια μπορείτε να χαλαρώσετε στο μπαρ με ένα κοκτέιλ πριν το δείπνο ή ένα ποτήρι σαμπάνια, πριν κατεβείτε στο… σπήλαιο (ναι, καλά ακούσετε), για να απολαύσετε μοναδικά τυριά. Με προνόμια όπως αυτά, το συγκεκριμένο σαλέ μπορεί εύκολα να κάνει τα όνειρά σας πραγματικότητα.

Σαλέ Les Anges, Zermatt, Ελβετία

Για εκείνους που ψάχνουν το καλύτερο όσον αφορά στην ελβετική πολυτέλεια, το Chalet Les Anges τα έχει όλα. Οι εσωτερικοί χώροι είναι επενδυμένοι με ξύλο και όλο το σαλέ είναι πλημμυρισμένο από φυσικό φως.
Χαζέψτε από τα μεγάλα πανοραμικά παράθυρα για να δείτε την αξεπέραστη θέα στο Matterhorn και το Zermatt και χαλαρώστε στο γαλήνιο κέντρο ευεξίας που διαθέτει ένα σιντριβάνι και διακοσμητικές λίμνες, επενδυμένες με ιταλικό μάρμαρο. Τέλος, απολαύστε ένα εκπληκτικό δείπνο, δημιουργημένο από τον σεφ του σαλέ, ακριβώς αυτό που χρειάζεστε μετά από μια μακρά, δύσκολη μέρα… χαλάρωσης!

Σαλέ Croc Blanc, Courchevel 1850, Γαλλία
Απολαύστε την εκπληκτική πανοραμική θέα σε ένα γραφικό σκηνικό στο Croc Blanc, το κέντρο της πολυτέλειας των Άλπεων. Μπορεί να σας παραξενέψει η ιδιόμορφη διακόσμηση. Αλλά η ξύλινη εσωτερική επένδυση, τα ξύλινα έπιπλα και το κλασικό πέτρινο τζάκι, δημιουργούν μια ταυτόχρονα παραδοσιακή αίσθηση.
Μόλις φτάσετε θα δεχτείτε την υπηρεσία θυρωρού και σαμπάνια καλωσορίσματος, ενώ το Croc Blanc διαθέτει επίσης ένα υπαίθριο τζακούζι, χαμάμ και σάουνα, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε κατευθείαν μετά το σκι στις πίστες.

Βίλλα Gella, οροσειρά Ροδόπης, Βουλγαρία
Στο τέλος ενός φιδίσιου δρόμου, στα εντυπωσιακά βουνά της Ροδόπης, θα βρείτε τη Villa Gella, ένα εντυπωσιακό και πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο που βρίσκεται σε μια ειδυλλιακή ερημιά. Παρά την απομόνωσή του, απέχει μόλις 17 χιλιόμετρα μακριά από το χιονοδρομικό κέντρο Παμπόροβο, το δεύτερο μεγαλύτερο στη Βουλγαρία.
Το μεγάλο ατού αυτού του σαλέ, είναι το εξαιρετικό spa του, το οποίο διαθέτει μια 10 μέτρων εσωτερική πισίνα, χαμάμ και ένα γυμναστήριο με βάρη. Τα βράδια, επωφεληθείτε από την εμπειρία της ομάδας φιλοξενίας, που θα κάνει τα πάντα για να σας παρέχει γκουρμέ δείπνα, συνοδευόμενα με το βραβευμένο κρασί από το οινοποιείο της, Terra Tangra.

La Vallée Blanche, Verbier, Ελβετία
Για εκείνους που ψάχνουν ένα πολυτελές σαλέ σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από τις πίστες, τα εστιατόρια και τα μπαρ του Verbier, το La Vallée Blanche είναι η τέλεια επιλογή. Ο εσωτερικός σχεδιασμός είναι μοντέρνος και αντικατοπτρίζεται από μια εντυπωσιακή γκάμα χαρακτηριστικών υψηλής τεχνολογίας, τα οποία περιλαμβάνουν πρόγραμμα μουσικής και σύστημα ψυχαγωγίας, Apple TV, τηλεόραση UK Sky και βάσεις για iPads, iPods και Apple Macs.
Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δε μπορείτε να ξεφύγετε από τον mulitmedia κόσμο της τεχνολογίας! Χαλαρώστε στο άνετο σαλόνι και απολαύστε την εντυπωσιακή θέα στη γύρω περιοχή ή επωφεληθείτε από το τζακούζι στο μπάνιο του master bedroom, για μοναδικές στιγμές σύγχρονης πολυτέλειας.

Maison Blanche et Verte, Châtel, Γαλλία
Είναι αναμφισβήτητα το πιο πολυτελές σαλέ στην κοιλάδα και αποτελεί υπόδειγμα του σύγχρονου design, με ένα ευρύχωρο ενιαίο καθιστικό, ένα εντυπωσιακό τζάκι και μοντέρνα, αλλά και κλασικά έπιπλα.
Εκτός από τις ξεχωριστές εγκαταστάσεις spa, αυτό το σαλέ διαθέτει επίσης μια αίθουσα κινηματογράφου με 10 πλήρους μεγέθους καθίσματα και ένα σαλόνι στον ημιώροφο για τα παιδιά. Το… κερασάκι όμως στην κορυφή της τούρτας, είναι η άψογη γαστρονομική εξυπηρέτηση από τον εξειδικευμένο σεφ, ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει, από πλούσια γκουρμέ δείπνα με τέλειο κρασί από την εκλεκτή κάβα, μέχρι ένα χαλαρό απογευματινό τσάι.

Chalet Edelweiss, Courchevel, Γαλλία
Το μέγεθος είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό αυτού του σαλέ επτά ορόφων, που βρίσκεται σε μια ιδανική τοποθεσία, μόλις δύο λεπτά με τα πόδια από το κέντρο του Courchevel 1850. Το Chalet Edelweiss βρίσκεται σε άλλο επίπεδο όσον αφορά στην πολυτέλεια: έχει ένα εξαιρετικό spa και κέντρο ευεξίας, ένα σινεμά και επίσης, ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης (το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 100 άτομα).
Φυσικά δε χρειάζεται να κάνετε τίποτα μόνοι σας. Η αφοσιωμένη ομάδα του σαλέ, αποτελείται από δύο οικονόμους, δύο ιδιωτικούς σεφ, έναν οδηγό και ακόμη, έναν δίγλωσσο εκπαιδευτή σκι.

Tivoli Lodge, Davos Klosters, Ελβετία
Σε μια εκπληκτική περιοχή για σκι και με μια θαυμάσια αίσθηση της παράδοσης, το Tivoli Lodge είναι πραγματικά το απόλυτο της χλιδής. Όμορφα αυθεντικό εξωτερικά και σύγχρονο εσωτερικά, το σαλέ χαρακτηρίζεται από μια εντυπωσιακή, αλλά διακριτική σχεδίαση. Η master σουίτα διαθέτει πέτρινο τζάκι και τα παιδιά θα ενθουσιαστούν όταν ανακαλύψουν ότι οι κρεβατοκάμαρές τους έχουν χειροποίητες ξύλινες κουκέτες.
Επιπλέον, το καθιστικό προσφέρει εκπληκτική στις υψηλότερες κορυφές της περιοχής των Άλπεων, Engadine. Τέλος, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το εκπληκτικό τζακούζι, χαμάμ και τις υπηρεσίες περιποίησης, αλλά και μια εντυπωσιακή πισίνα με πίδακες νερού και ένα σιντριβάνι.

Chalet No 685, Lech, Aυστρία
Ο μοντέρνος σχεδιασμός εντυπωσιάζει στο Chalet αριθ. 685, ένα σύγχρονο και κομψό σαλέ, με εκπληκτική πανοραμική θέα στις κορυφές των βουνών και την πίστα σκι Madloch. Ο τελευταίος όροφος του σαλέ διαθέτει μια σκεπαστή βεράντα η οποία αποτελεί το τέλειο μέρος από όπου μπορείτε να θαυμάσετε τη θέα και να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα στις πλαγιές. Όταν ο ήλιος δύει, χαλαρώστε στους εσωτερικούς του χώρους και απολαύστε τις υπηρεσίες spa, με τη σάουνα και την αίθουσα χαλάρωσης.

San Lorenzo Mountain Lodge, Νότιο Τιρόλο, Ιταλία
Επισκεφτείτε το πρώην κυνηγετικό καταφύγιο του 16ου αιώνα, που βρίσκεται σε μια τεράστια έκταση από παρθένα δάση και λιβάδια. Εκεί, η αποκλειστικότητα και η κομψότητα συνδυάζονται για να προσφέρουν την ασύγκριτη πολυτέλεια. Οι ιδιοκτήτες, Giorgio και Stefano, έχουν εκμεταλλευτεί το πάθος τους για τη μόδα και το στυλ στο σχεδιασμό του San Lorenzo Mountain Lodge και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.
Μόλις περάσετε το μεγάλο χώρο της εισόδου με την ψηλή, θολωτή οροφή, το υπόλοιπο εσωτερικό τα λέει όλα: ξύλινη επένδυση, έργα τέχνης και εξαιρετική επίπλωση. Ο κήπος είναι το ιδανικό σημείο για να παρατηρήσετε τα φώτα της πόλης από απόσταση, που έρχονται σε αντίθεση με τα γύρω βουνά.