Το Koukoumi της Μυκόνου φέρνει vegan γεύσεις και ολιστική φιλοξενία στο κυκλαδίτικο καλοκαίρι
Φίνες γεύσεις που σέβονται τον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον, αυθεντική ευεξία και ολιστική προσέγγιση στη φιλοξενία συμπυκνώνονται σε μια υπέροχη γωνιά της Μυκόνου με το δικό της χαρακτήρα.
Ο υγιεινός και υπεύθυνος τρόπος ζωής με ποιότητα και αυθεντικότητα δεν κάνει παύση το καλοκαίρι και το Koukoumi Hotel της Μυκόνου τον υποστηρίζει με κάθε τρόπο, από τη φιλοξενία του, μέχρι το τι μας σερβίρει στο πιάτο. Ως το πρώτο vegan ξενοδοχείο στην Ελλάδα, συνδυάζει την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική με έναν σύγχρονο, βιώσιμο τρόπο ζωής, αποτελώντας ένα ήρεμο καταφύγιο με boho chic αισθητική.
©stavroshabakis-5
Στο Koukoumi όλα έχουν επιλεγεί πολύ προσεκτικά: Από τα στρώματα των κρεβατιών που δημιουργήθηκαν κατά παραγγελία από το ξενοδοχείο για να καλύπτουν τις προδιαγραφές του έως τα κλινοσκεπάσματα και τα προϊόντα του μπάνιου. O vegan και cruelty free χαρακτήρας του ξενοδοχείου αντικατοπτρίζεται σε όλους τους χώρους και τις υπηρεσίες του. Εκτός από τα δωμάτια, και στο spa και το γυμναστήριο δεν χρησιμοποιείται πουθενά δέρμα, πούπουλο, μαλλί. Επίσης, στα προϊόντα και amenities που χρησιμοποιούνται σε όλους τους χώρους δεν θα βρει κανείς μέλι ή γαλακτοκομικά και φυσικά δεν έχουν γίνει πειράματα σε ζώα για την παραγωγή τους. Επιπλέον, όλες οι συσκευασίες είναι οικολογικές και αποφεύγεται το πλαστικό ενώ σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα απορρίμματα, γίνεται συστηματική ανακύκλωση.

Φέτος, το γαστρονομικό επίκεντρο του ξενοδοχείου εξελίσσεται, καθώς το βραδινό fine dining εμπλουτίζεται με ένα νέο, επιμελημένο degustation menu που υπογράφει η σεφ Αγγελική Χαραμή. Το μενού απευθύνεται σε όλους όσους αναζητούν νέες γευστικές εμπειρίες, ανεξάρτητα από το αν ακολουθούν vegan διατροφή ή όχι και πρόκειται για μια δημιουργική σύνθεση μεσογειακών γεύσεων με διακριτικές ιαπωνικές επιρροές, που βασίζεται σε φρέσκες, τοπικές και άγριας συλλογής πρώτες ύλες. Η σεφ και η ομάδα της παρασκευάζουν στο εργαστήριό τους από ζυμαρικά και αρτοσκευάσματα έως vegan τυριά, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε κάθε στάδιο. Το μενού αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο μέσα από ένα προσεγμένο wine pairing, με επιλογές αποκλειστικά από vegan ετικέτες, δίνοντας έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα. Κι όλα αυτά σε ατμόσφαιρα δίπλα στην πισίνα, με διακριτικό φωτισμό και προσεγμένη αισθητική που ολοκληρώνουν την εμπειρία ενός αυθεντικού vegan fine dining.

Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, το πλούσιο, καθημερινά ανανεωμένο πρωινό μπουφέ, το δροσερό snack menu για τις ώρες της πισίνας και το βραδινό a la carte menu στο Koukoumi προσφέρουν προτάσεις που συνδυάζουν την απόλαυση με τη φροντίδα για το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Χωρίς καμία χρήση ζωικών παραγώγων, χωρίς σπατάλη, χωρίς εκπτώσεις στη γεύση.
Info
Koukoumi Hotel
Άνω Μερά – Μύκονος







