Καρναβάλι των φώτων, των μύθων και των θρύλων, στο Medellin της Κολομβίας

carnival-of-lights-dance-myths-and-legends-in-medellin LUIS EDUARDO NORIEGA
ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Το Δεκέμβριο, το κέντρο της πόλης Medellin στην Κολομβία, μεταμορφώνεται σε ένα φωτεινό «πανηγύρι», γεμάτο χορό, φαντασία, χρώματα και πολλά πολλά φώτα, για να υποδεχτεί τα Χριστούγεννα.

Κάθε χρόνο στις 8 Δεκεμβρίου, γιορτάζεται στην πόλη Medellin της Κολομβίας, το «καρναβάλι των φώτων, των μύθων και των θρύλων».

Μυθικοί χαρακτήρες ενσαρκώνουν όλους τους θρύλους του αρχαίου πολιτισμού και παρελαύνουν ανάμεσα σε αμέτρητα φώτα, που γεμίζουν με χρώμα, ευτυχία και χαρά την πόλη (και το ποτάμι της), ανακοινώνοντας την έλευση των Χριστουγέννων.

Περισσότεροι από 900 καλλιτέχνες συμμετέχουν στο φεστιβάλ, που ξεκινά από το πάρκο San Atonio και ολοκληρώνεται με μια ωραία συναυλία.

Από το 1974, οι ντόπιοι γιορτάζουν το καρναβάλι και συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, με γέλια, χορό και φωνές, λικνιζόμενοι στο ρυθμό των «Comparsas», που με τα κοστούμια τους και τη μουσική τους, «ζωντανεύουν» δεκάδες ιστορίες. Η δημιουργικότητα των Κολομβιανών, έχει μετατρέψει το φεστιβάλ σε ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα των γιορτών.