Απόδραση στο Νεστόριο Καστοριάς: Εκεί που η φύση συναντά τη μουσική
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2025
Φιλοξενεί κάθε χρόνο το... ελληνικό Woodstock και ταυτόχρονα είναι ένα μέρος όπου η παρθένα και ανεξάντλητη φύση έχει τον πρώτο λόγο. Μήπως είναι μια καλή στιγμή να ανέβουμε στο Νεστόριο;
Χτισμένο αμφιθεατρικά στις πλαγιές του Γράμμου και αγκαλιασμένο από τα νερά του Αλιάκμονα, το Νεστόριο είναι ένα χωριό που μοιάζει να κινείται στον δικό του χώρο και χρόνο, «βουλιαγμένο» μέσα στη φύση της Βόρειας Ελλάδας, ταυτόχρονα, όμως, κάθε καλοκαίρι γίνεται τόσο σύγχρονο, φιλοξενώντας μία από τις πιο ζωντανές και νεανικές διοργανώσεις της χώρας: το River Party.
Theofilos Mpampoulis/PointofViewΤο φεστιβάλ, River Party, που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’70, έχει πλέον εξελιχθεί σε θεσμό και φέτος, 1-3 Αυγούστου, στήνεται και πάλι στα ίδια μέρη για 45η φορά με συναυλίες, οργανωμένο camping, δραστηριότητες στη φύση και ατελείωτες βουτιές στα κρυστάλλινα νερά του ποταμού. Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται απλώς για ένα φεστιβάλ, αλλά για μια εμπειρία ζωής, που συνδυάζει την ένταση της μουσικής με την αρμονία της φύσης: πρωινά με βουτιές στον ποταμό, δραστηριότητες όπως yoga και πεζοπορίες, μεσημεριανά στην όχθη με φίλους και βραδιές γεμάτες ρυθμό, φωτισμούς και αστέρια. Από την πρώτη διοργάνωση το 1978 μέχρι σήμερα, έχει εξελιχθεί σε σύμβολο του ελληνικού καλοκαιριού για όσους αγαπούν τη φύση και τη μουσική χωρίς φίλτρα.
Το Νεστόριο, ωστόσο, δεν είναι μόνο για το River Party. Η γύρω περιοχή ενδείκνυται για πεζοπορία, εκδρομές σε βυζαντινά ξωκλήσια, εξερεύνηση στο μονοπάτι της Καλλιθέας, ή απλώς για στιγμές χαλάρωσης σε ένα από τα παραδοσιακά καφενεία του χωριού. Εδώ θα βρείτε τη ζεστασιά της φιλοξενίας, καθαρό αέρα, και την αίσθηση ότι για λίγο, όλα επιβραδύνουν.
Theofilos Mpampoulis/PointofViewΟ Θεόφιλος Μπάμπουλης, μέσα από το κανάλι του Point of View στο youtube μας βοηθά να απολαύσουμε όμορφα μέρη από ψηλά, ανακαλύπτοντάς το μεγαλείο τους από μια διαφορετική οπτική.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]






