Brown Hotels: Νέες επενδύσεις στην Ελλάδα με στόχο τα 15 ξενοδοχεία

brown-acropol
ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026

Με επενδύσεις περίπου 30 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα μέσα στο 2026 και νέα ξενοδοχειακά projects σε Αθήνα, Αίγινα και Κέρκυρα, η Brown Hotels επιταχύνει την ανάπτυξή της στην ελληνική αγορά.

Σε σημαντικές νέες επενδύσεις στην Ελλάδα, με στόχο να φτάσει τα 15 ξενοδοχεία, προχωρά η ισραηλινή Brown Hotels, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει την τρέχουσα χρονιά επενδύσεις ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ στην χώρα μας, στο πλαίσιο του ευρύτερου πλάνου ανάπτυξης και αναβάθμισης του χαρτοφυλακίου. Στα επόμενα σχέδια της εταιρίας μετά την εξαγορά της από την την Israel Canada Hotels το 2025, περιλαμβάνoνται νέα ξενοδοχειακά projects στην Αθήνα, την Αίγινα και στην Κέρκυρα, καθώς και παρεμβάσεις ανακαίνισης σε ξενοδοχεία που ήδη λειτουργούν.

Συγκεκριμένα, προχωρά η ανακαίνιση του Brown Acropol στην Αθήνα, με παρεμβάσεις τόσο στο lobby, στα δωμάτια όσο και στο rooftop του ξενοδοχείου, ενώ ιδιαίτερα θετική ήταν η φετινή χρονιά για το Isla Brown Corinthia Resort & Spa, Curio Collection by Hilton.

Η Ελλάδα παραμένει βασική αγορά για την Brown Hotels, ανέφερε σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα, Reuven Elkes - Group CEO Partner of Israel Canada, με τη στρατηγική της εταιρίας να διευρύνεται πλέον πέρα από τα ξενοδοχεία που λειτουργούν υπό το δικό της brand. Η Brown Hotels ενισχύει την παρουσία της στην ελληνική αγορά, πρόσθεσε, μέσω management agreements, leasing και white-label συνεργασιών, προσφέροντας την τεχνογνωσία της και σε ξενοδοχεία τρίτων.

Παράλληλα, συνεργάζεται και με διεθνή ξενοδοχειακά brands, προσαρμόζοντας το μοντέλο διαχείρισης στις ανάγκες κάθε project, με στόχο να θεσει στο δυναμικότητα περί τις 15 ξενοδοχειακές μονάδες.

Η πορεία του 2026 κινήθηκε εντός των στόχων που είχε θέσει η εταιρία, καταγράφοντας ανάπτυξη 7,6% σε revenue growth YoY και αύξηση του EBITDA κατά 9,7%,σημείωσε ο Σπύρος Ιωάννου - Chief Executive Officer Brown Hotels Greece & Cyprus.  Οι ενδείξεις για το 2027 είναι ακόμη πιο θετικές, ιδιαίτερα για το resort portfolio, όπου η εταιρία αναμένει περαιτέρω ενίσχυση της ζήτησης και των οικονομικών επιδόσεων, πρόσθεσε.

Όπως ανακοινώθηκε κατά την παρουσίαση, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ανάπτυξής τους στην Ελλάδα, τα Brown Hotels διευρύνουν το χαρτοφυλάκιό τους με νέα projects στην Αθήνα και σε επιλεγμένους προορισμούς αναψυχής.

Εντός του 2027 θα λειτουργήσει το ιδιόκτητο ξενοδοχείο Brown Theatrou, στην Αθήνα, δυναμικότητας 49 δωματίων και σουιτών. Στην οδό Θεάτρου 6, στο κέντρο της Αθήνας, το Brown Theatrou σχεδιάζεται ως ένα νέο τετράστερο boutique ξενοδοχείο, που θα συνδυάζει σύγχρονο design με ιδιαίτερο αστικό χαρακτήρα. Στα σχέδια περιλαμβάνονται rooftop πισίνα και lounge, εγκαταστάσεις ευεξίας και χώροι συναντήσεων.

Επίσης, στα σχεδία της εταιρίας είναι η λειτουργία του Lykourgou Hotel από το 2028, στην Αθήνα (leasing), δυναμικότητας 34 δωματίων και σουιτών. Το νέο αυτό ξενοδοχείο πόλης στην οδό Λυκούργου, στο κέντρο της Αθήνας, θα συνδυάζει ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία, πλούσιες υφές και εσωτερικούς χώρους με έμφαση στο design. Στον σχεδιασμό του περιλαμβάνονται εστιατόριο, κοινόχρηστοι χώροι και rooftop, με αναφορές στον χαρακτήρα και τον παλμό της πόλης.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα τον Μάιο 2027 η εταιρία αναλαμβάνει το Aurablu Aegina, στην Αίγινα (management by Brown Hotels), δυναμικότητας 58 δωματίων. Το Aurablu Aegina είναι ένα νέο παραθαλάσσιο resort που σχεδιάζεται στην Αγία Μαρίνα, συνδυάζοντας σύγχρονο design.

Στην Κέρκυρα, αναλαμβάνει το management του Ionian Crown Suites στην περιοχή Μπαρμπάτι. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που παρουσιάστηκε, το κατάλυμα από 21 σουίτες το 2026 προβλέπεται να φτάσει τις 76 μονάδες το 2027 και τις 177.

Στον Μαραθώνα, η εταιρία έχει αναλάβει τη διαχείριση του Marathon Beach Resort, το οποίο διαθέτει 160 δωμάτια και σουίτες. Για το 2027 προβλέπεται η αναβάθμισή του σε τετράστερη μονάδα.

Σημειώνεται πως το Brown Acropol στην Ομόνοια αποτέλεσε την πρώτη μονάδα της Brown Hotels στην Ελλάδα και διαθέτει 164 δωμάτια και σουίτες. Στο χαρτοφυλάκιο της εταιρίας περιλαμβάνονται ακόμη το Villa Brown Ermou, με 16 δωμάτια, και το PLAY Theatrou στο κέντρο της Αθήνας. Η εταιρεία διαχειρίζεται επίσης τα Brown Beach Chalkida και Brown Beach Evia Island, δυναμικότητας 117 και 179 δωματίων αντίστοιχα.

Παράλληλα με την ελληνική αγορά, η εταιρία έχει ισχυρή παρουσία στο Ισραήλ, ενώ στο διεθνές της χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονται επίσης το Paphos Hills by Brown Hotels στην Κύπρο και το Brown Beach House Croatia Hotel & Spa στην Κροατία. Επίσης, συνεχίζει τη διεθνή της ανάπτυξη με την επέκτασή της στη Γερμανία και την Ιταλία, ενισχύοντας σημαντικά το ευρωπαϊκό της αποτύπωμα. Στη Γερμανία, στο χαρτοφυλάκιο προστίθενται επτά ξενοδοχεία, ενώ η είσοδος στην ιταλική αγορά πραγματοποιείται με ένα νέο ξενοδοχείο 148 δωματίων στο Μιλάνο. Συνολικά, η νέα αυτή φάση ανάπτυξης προσθέτει περισσότερα από 2.500 δωμάτια στο διεθνές χαρτοφυλάκιο του ομίλου. Η παρουσία στη Γερμανία εκτείνεται σε σημαντικές πόλεις, όπως το Βερολίνο, το Μόναχο, το Αμβούργο, η Λειψία και η Στουτγκάρδη. Με την επέκταση αυτή, τα Brown Hotels δραστηριοποιούνται πλέον σε έξι αγορές, ενώ το ευρύτερο χαρτοφυλάκιό τους αριθμεί περίπου 50 ξενοδοχεία.

ΦΑΝΗΣ ΖΩΗΣ
[email protected]