Ανακαλύψτε το βουνό Ζήρεια στην Κορινθία

zireia-1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Αιωνόβια δέντρα, τρεχούμενα νερά και πανίδα που σπάνια συναντάει κανείς, συνθέτουν ένα σκηνικό χαλάρωσης και ευεξίας. Ανακαλύψτε το με τη βοήθεια των Trésor Hotels Resorts.

Το όρος Ζήρεια, που είναι γνωστό και ως Κυλλήνη, βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του Νομού Κορινθίας, ενώ ο πιο μακρινός οικισμός του απλώνεται σε απόσταση 160 χλμ. από την Αθήνα. Η πιο ψηλή του κορυφή φτάνει τα 2.374 μέτρα και ονομάζεται -παραδόξως(!)- Ψηλή Κορφή, ενώ είναι από τα ελάχιστα ελληνικά βουνά που έχει οκτώ κορυφές πάνω από 2.000 μέτρα. Σύμφωνα με μια εκδοχή, η ονομασία Ζήρεια προέρχεται από τη σλάβικη λέξη ζήρι, που σημαίνει βελανίδι.

Το συγκεκριμένο βουνό χωρίζεται στην Μικρή και την Μεγάλη Ζήρεια, όπου ανάμεσά τους σχηματίζεται η κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας, μια κοιλάδα ασύλληπτης ομορφιάς που διαρρέεται από τον ποταμό Σύθα. Αιωνόβια δέντρα, τρεχούμενα νερά και πανίδα που σπάνια συναντάει κανείς, συνθέτουν ένα σκηνικό χαλάρωσης και ευεξίας. Προχωρώντας προς τα δυτικά θα συναντήσουμε το Σπήλαιο του Ερμή, σε υψόμετρο 1.700 μέτρων, που το χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι το σπηλαιόγαλα, ένα είδος ρευστής σταλακτικής ύλης που εντυπωσιάζει με το κατάλευκό του χρώμα.

Οι κορυφές της Ζήρειας, όπως και η κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας, έχουν χαρακτηριστεί ως περιοχές ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που χρήζουν προστασίας και είναι ενταγμένες στο Δίκτυο Φύση 2000 (Natura).

Στους πρόποδες του βουνού θα συναντήσετε πολλούς γραφικούς οικισμούς. Μη χάσετε την ευκαιρία να προμηθευτείτε τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, όπως όσπρια, τυριά, αλλαντικά και κρέατα, τα οποία είναι γευστικότατα.

Στην βόρεια πλευρά του βουνού θα βρούμε και τα γραφικά Τρίκαλα που χωρίζονται στα Άνω, στα Μεσαία και στα Κάτω Τρίκαλα και αποτελούν την πιο ανεπτυγμένη, σε τουριστικό επίπεδο, περιοχή της Ζήρειας.

Εκεί, στα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας θα βρείτε και ένα από τα πιο περιζήτητα Mountain Resorts της Ελλάδας, το Πλειάδων Γη Mountain Resort & Spa. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι κυριολεκτικά ησυχαστήριο και αποτελεί ιδανική επιλογή για όποιον επιθυμεί την χαλάρωση μακριά από τον θόρυβο της πόλης. Το μοντέρνο του ύφος σε συνδυασμό με την συνέπεια προς τη παράδοση και την τοπική αρχιτεκτονική θα σας κάνουν να το ερωτευτείτε από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Οι πέντε αστέρων υπηρεσίες του δεν σας στερούν τίποτα, ενώ το ατμοσφαιρικό του περιβάλλον με τις προσεγμένες λεπτομέρειες και ιδιαίτερα το μοναδικό του spa, με την εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, το χαμάμ και τη σάουνα, θα σας κάνουν να θέλετε να σταματήσετε το χρόνο.