5+1 ρομαντικά νησιά του κόσμου για να γιορτάσετε τον έρωτά σας

romantika-nisia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Είτε γιορτάζετε τον άσβεστο έρωτά σας, είτε θέλετε να ξανανάψετε τη φλόγα μεταξύ σας, τι καλύτερο από το να το κάνετε ένα ταξίδι σε ένα παραδεισένιο νησί;

Ίσως να θέλετε να πάρετε ιδέες για ένα ταξίδι έκπληξη ή δώρο  για το άλλο σας μισό. Ίσως απλά να θέλετε να ταξιδέψετε σε παραδεισένια μέρη, νοερά. Σε κάθε περίπτωση, δείτε εδώ πέντε μακρινούς -και έναν πιο κοντινό - ρομαντικούς νησιωτικούς προορισμούς που θα σας βάλουν ιδέες.

5…

Νησί Κauai, Χαβάη

Το Κauai είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος της Χαβάης  στον κεντρικό Ειρηνικό Ωκεανό. Η Χαβάη, είναι συνολικά ένα μέρος ρομαντικό, αλλά το Kauai είναι το κάτι άλλο. Γεμάτο με φυσικά θαύματα, από τη μεγαλοπρεπή ακτή Na Pali, μέχρι τις πράσινες κοιλάδες που διατρέχουν το  φαράγγι Waimea,  αυτό το νησί «κήπος», όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, είναι ένας περιπετειώδης μικρός παράδεισος.

Μπορείτε να κάνετε το γύρο του νησιού με καταμαράν, να περπατήσετε στα μονοπάτια του βουνού, να κάνετε καγιάκ στο μοναδικό πλωτό ποτάμι της Χαβάης ή να περάσετε αμέτρητες ώρες σε κάποιο από τα ήρεμα χωριουδάκια στα οποία συχνάζουν οι surfers, όπως το Hanalei Town. Φυσικά μπορείτε απλά να χαλαρώσετε με το ταίρι σας ή όπως θα έλεγαν οι ντόπιοι, το ku'uipo σας, πίνοντας cocktail σε μία ατελείωτη, ονειρική παραλία.

Μαλδίβες

Μια αλυσίδα κοραλλιογενών νησιών ξεδιπλώνεται πάνω σε μία αρχαία εμπορική οδό στον Ινδικό Ωκεανό: αυτές είναι οι Μαλδίβες, ένας ιδανικός προορισμός (και) για όσους βρίσκονται στο ταξίδι του μέλιτος.  Τα ζεστά τιρκουάζ και γαλάζια νερά τους, τα ολοζώντανα κοράλλια τους και η ανεμπόδιστη ορατότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, προσδίδουν στις καταδύσεις στις Μαλδίβες έναν μυθικό αέρα.

Αν όμως είστε αποφασισμένοι να μείνετε στη στεριά, η άμμος είναι τόσο απαλή όσο η ζάχαρη και κιόσκια με ψάθινη οροφή σας περιμένουν στην ακτή. Ανακαλύψτε τα τοπικά ψαροχώρια και τα εκατοντάδες ακατοίκητα νησιά ή κάντε μια  παραδοσιακή νυχτερινή βαρκάδα για ψάρεμα. Η απόλυτη απομόνωση –στα περισσότερα ξενοδοχεία και δωμάτια μπορεί κανείς να φτάσει μόνο με πλοίο– χαρίζει στις Μαλδίβες μία απόκρυφη σαγήνη.

Μπόρα-Μπόρα

Χαρακτηρισμένη ως μαργαριτάρι του Ειρηνικού από τον ίδιο τον Τζέιμς Κουκ, η Μπόρα-Μπόρα, ανήκει στις υπήνεμες νήσους της Γαλλικής Πολυνησίας, μιας υπερπόντιας γαλλικής αποικίας στον Ειρηνικό. Με τπανέμορφες λιμνοθάλασσες και απότομες ηφαιστιογενείς βουνοκορφές, έχει μοναδική σαγηνευτική ομορφιά.

Δεν είναι δύσκολο να παρασυρθεί κανείς τα καθαρά νερά, τα πολυτελή θέρετρα, τις βίλλες που βρίσκονται πάνω από τη θάλασσα και την κινηματογραφική εικόνα που δημιουργούν οι  λεπτές σιλουέτες των φοινικόδεντρων καθώς ο ήλιος δύει.
Είναι ένα μέρος εκπληκτικής ομορφιάς: κάθε motu, κάθε κοραλλένιο νησί δηλαδή, μοιάζει πιο όμορφο απ’ το άλλο και τα περισσότερο εστιατόρια είναι μοναδιής κομψότητας.  Αν τυχόν σας «κουράσουν» οι θεϊκές παραλίες, μπορείτε να δείτε χελώνες, καρχαρίες και άλλα πλάσματα του θαλάσσιου κόσμου στο Langoonarium στη Μορέα ή να επισκεφτείτε κάποια καλλιέργεια μαύρων μαργαριταριών ή ακόμη, μια φυτεία βανίλιας.

Κάπρι, Ιταλία

Σύμφωνα με το μύθο, το Κάπρι ήταν το μέρος όπου ο Οδυσσέας σχεδόν... παραδόθηκε στο τραγούδι των Σειρήνων. Ένα μέρος τόσο γοητευτικό που θα μπορούσε να ανήκει αποκλειστικά στη σφαίρα της φαντασίας.
Οι επισκέπτες του νησιού όμως, ξέρουν ότι, τόσο ο Κόλπος της Νάπολης, όσο και οι βουκαμβίλιες που αναρριχώνται στους τοίχους ή το μεθυστικό άρωμα από τις λεμονιές , είναι πέρα για πέρα αληθινά.

Βαθιά ρομαντικό, αυτό το αρχαίο ρωμαϊκό θέρετρο είναι σπαρμένο με κομψές βίλλες, φινετσάτα καφέ και εκλεπτυσμένες μπουτίκ.
Αλλά και τα φυσικά του θέλγητρα παραμένουν αιώνια: μπορείτε να νοικιάσετε μία βάρκα ώστε να μπείτε στη Grotta Azzura, μια θαλάσσια σπηλιά στην οποία ο αυτοκράτορας Τιβέριος κάποτε έπαιρνε το μπάνιο του. Το άνοιγμά της είναι τόσο στενό, ώστε το φως παίρνει μια μυστηριώδη ζαφειρένια απόχρωση. 

Αγία Λουκία

Η Αγία Λουκία είναι ένα μικρό νησιωτικό κράτος της Ανατολικής Καραϊβικής, στον Ατλαντικό Ωκεανό και είναι  το μοναδικό μέρος στον κόσμο όπου μπορείτε να περιηγηθείτε μέσα σε ένα ηφαίστειο!
Αυτό το χαρακτηριστικό της σε συνδυασμό με τα ατμόλουτρα που υπάρχουν στο νησί,  έχει μονοπωλήσει την αγορά του χαλαρωτικου ταξιδιού.
Σε κάθε γωνιά του νησιού, η πλούσια σε μέταλλα λάσπη, η οποία προέρχεται από θειούχες πηγές, μαζεύεται για να αποτελέσει την «πρώτη ύλη» για μασάζ και άλλες περιποιητικές θεραπείες spa.

Αλλά, δεν είναι μόνο οι θερμές της  πηγές και οι δυο διάσημες βουνοκορφές της, το Μικρό και το Μεγάλο Πιτόν, που ελκύουν τους τουρίστες.
Οι δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε εκεί είναι αμέτρητες: καταδύσεις, εκδρομές με γιότ, ιππασία… Η παραλία Anse Mamin με τη λεπτή μαύρη άμμο της και τον παρακείμενο τροπικό της κήπο είναι ένα παραδεισένιο ορμητήριο,  στο οποίο μάλιστα θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και ερείπια από κτίσματα του 17ου αιώνα.
Με θέρετρα διάσημα για τις εξαιρετικές τους υπηρεσίες και την κομψή αρχιτεκτονική τους, ένα ονειρεμένο ραντεβού είναι αναπόφευκτο σε αυτή τη γωνιά του Ατλαντικού.

…και 1

Σαντορίνη

Σ’ αυτό το ηφαιστειογενές νησί του Αιγαίου, ο Έρως, ο φτερωτός θεός και γιος της Αφροδίτης, γεννά το πάθος στους ταξιδιώτες.
Η Σαντορίνη είναι η βασίλισσα των ρομαντικών προορισμών –περίπου χίλιοι γάμοι το χρόνο πραγματοποιούνται σε αυτό το κυκλαδίτικο νησί.  Είτε έχετε πει το ναι, είτε το σκέφτεστε ακόμα, κάντε μία στάση στα κοσμοπολίτικα Φηρά  για να θαυμάσετε την εκπληκτική θέα της βυθισμένης Καλντέρας.

Δοκιμάστε πιάτα φτιαγμένα από τις τοπικές λιχουδιές: ντοματάκια, φάβα, κατσικίσιο τυρί και μελετίνια και πιείτε ένα ποτήρι ντόπιο κρασί, βλέποντας το ηλιοβασίλεμα. Είναι ένας επίγειος παράδεισος και είναι δίπλα μας.