Για τολμηρούς του έρωτα-και όχι μόνο...

gia-tolmirous-tou-erota-kai-oxi-mono

ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Τις κλασσικές προτάσεις για μια ξεχωριστή απόδραση για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τις διαβάσατε και αλλού. Εμείς, θα σας προτείνουμε κάτι εντελώς διαφορετικό…

Η πραγματική Sin City και παγκόσμια πρωτεύουσα γάμων

Όσοι είδατε το Hangover πρόσφατα θα έχετε μια μικρή ιδέα για το τι σας περιμένει στο Las Vegas. Για κάποιους ίσως να είναι υπερβολικός προορισμός, αλλά το Las Vegas είναι το ιδανικότερο μέρος για όσους αναζητούν απόλαυση και ηδονή. Ενδεικτικά, στο Mandalay Bay Hotel μπορείτε να κάνετε καταδύσεις με καρχαρίες ενώ εάν μείνετε στο περίφημο Caesars Palace, θα βρείτε καζίνο, συναυλιακό χώρο χωρητικότητας 4000 ατόμων όπου εμφανίζονται εναλλάξ η Cher και η Betty Midler, καθώς και εκκλησία για να παντρευτείτε, μέρα που είναι…

Κάντε ηλιοθεραπεία στην Γκάμπια

Η καλοκαιρία της Αφρικής σας περιμένει. Αν πετάξετε το πρωί, θα πίνετε τροπικά κοκτέιλ και βάζετε αντηλιακό στην πλάτη του συντρόφου σας διπλά σε πισίνα νωρίς το απόγευμα. Υπάρχουν αρκετές ρομαντικές και γραφικές επιλογές για τους ερωτευμένους, όπως το Ngala Lodge κοντά στο Bakau. Το συγκεκριμένο οίκημα (παλιά έπαυλη) με τους κήπους του βρίσκεται στη πλαγιά βουνού και έχει εκπληκτική θέα του ωκεανού. Γύρω γύρω υπάρχουν πολλές μικρές και απόμερες παραλίες όπου μπορείτε να πάτε με τα πόδια για ψάρεμα ή για μπάνιο.

Ακολουθήστε ένα καραβάνι στη δυτική Ουαλία

Το Rhydlewis βρίσκεται κρυμμένο σε ένα λιβάδι με αγριολούλουδα και είναι το «σπίτι» του αυθεντικού τοξοειδούς Romany καραβανιού. Δηλαδή πρόκειται για τον τέλειο προορισμό για ζευγάρια που θέλουν να ξεφύγουν από τα τετριμμένα της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου. Στα καραβάνια θα βρείτε διπλά κρεβάτια (με ηλεκτρικές κουβέρτες και θερμάστρες) και παλαιού τύπου σόμπες ενώ στην παρακείμενη καμπίνα θα βρείτε κουζίνα, τουαλέτα με ντουζιέρα και ακόμη μερικές σόμπες για το τσουχτερό κρύο. Υπάρχει χώρος με τραπέζια για πικ-νικ κοντά στο ποτάμι, όπου μπορείτε να πιάσετε πέστροφες και να φτιάξετε μια φωτιά. Εκεί, θα βρείτε πολλά μονοπάτια για περιπάτους και σχετικά κοντά, στο Cardigan Bay θα δείτε και δελφίνια! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.underthethatch.co.uk .

Απόδραση στο Ντέβον

Στη μικρή πόλη του Ashburton στο Devon βρίσκεται η σχολή μαγειρικής Ashburton Cookery School με 40 διαφορετικά μονοήμερα και διήμερα μαθήματα μαγειρικής που καλύπτουν τα πάντα από πώς να φτιάξετε ψωμί και να χρησιμοποιείτε σωστά τα μαχαίρια, έως τα μυστικά της Ταϊλανδέζικης κουζίνας. Τι πιο ρομαντικό από το να μάθετε με το αμόρε σας πώς να φτιάξετε φρέσκα μακαρόνια, σάλτσες και γλυκά; Τα ζευγάρια που θα αποφασίσουν να αρχίσουν ένα από τα μαθήματα θα βρουν και ένα δωρεάν μπουκάλι σαμπάνιας στο δωμάτιο τους. Ευκαιρία λοιπόν να μάθετε κάτι καινούριο για να φτιάξετε ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου! Για περισσότερα, απευθυνθείτε στο http://www.ashburtoncookeryschool.co.uk .

Η «καλλιτεχνική» επιλογή του Λονδίνου

Το Dean Street Townhouse, διατηρητέο κτίριο Γεωργιανής περιόδου κοντά στο Soho, έχει πλούσια ιστορία και ήταν κάποτε κατοικία του διάσημου βρετανού καλλιτέχνη Hogarth. Δεν είναι σε καμία περίπτωση «κιτς» επιλογή για μια ρομαντική απόδραση την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Άνοιξε μόλις πριν ένα χρόνο και διαθέτει 39 δωμάτια, διαφόρων μεγεθών, όλα με προσεγμένη διακόσμηση, μεγάλους πολυέλαιους και μαλακά υφάσματα. Φροντίστε να κάνετε κράτηση στο εστιατόριο του, στο οποίο κυριαρχεί η αίσθηση παλαιού θεάτρου και υπάρχει εξαιρετική συλλογή τέχνης, από την Tracy Emin μέχρι τον Damien Hirst. Για περισσότερες πληροφορίες στο www.deanstreettownhouse.com .

Διαμονή σε… σπηλιές στην Ιταλία!

Η πόλη Matera βρίσκεται στη μέση μιας περιοχής που έχει ανακηρυχθεί ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς της UNESCO, την Basilicata. Εκεί θα βρείτε το Le Grotte della Civita, το οποίο είναι χτισμένο μέσα και πάνω από σπηλιές ασβεστόλιθου, με στενούς δρόμους. Το ξενοδοχείο είναι πραγματικός λαβύρινθος με 18 δωμάτια και ένα εστιατόριο, όλα με αψιδωτές εισόδους, σκαλιστούς τοίχους και υπόγεια θέρμανση. Το ντεκόρ είναι προσεγμένο, χωρίς να φτάνει στα όρια της υπερβολής. Έξω από τις σπηλιές θα μπορείτε να εξερευνήσετε κάποιες από τις 150 πέτρινες εκκλησίες από την βυζαντινή εποχή, να κάνετε πεζοπορία και mountain bike.