10 πράγματα που δεν γνωρίζετε για την Ινδία

india
ΤΡΙΤΗ, 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Οι παλιότεροι πολιτισμοί της γης δίνουν ραντεβου εδώ! Αν θέλετε να ξεχάσετε όλα όσα γνωρίζατε μέχρι σήμερα, να αποκτήσετε μια εμπειρία ζωής, ένα ταξίδι στη πολύχρωμη, πολύβουη και μαγευτική Ινδία είναι ό,τι χρειάζεστε!

Η Ινδία οφείλει τις παραδόσεις της και τη φιλοσοφία της, τόσο στη μεγάλη της ιστορία και την προσήλωση της στη θρησκεία, όσο και στην πολύ μεγάλη επιρροή που δέχτηκε από άλλες χώρες, από κατακτητές και επισκέπτες.

Είναι η χώρα που συνδύασε Ευρωπαίους και Ασιάτες, οι οποίοι δημιούργησαν τεράστια αστικά κέντρα στη Βομβάη, το Νέο Δελχί και την Καλκούτα. Kι αν αυτά δεν σας εντυπωσιάζουν; H Ινδία έχει να επιδείξει πολλά χιλιόμετρα παραλίας, από την Κεράλα και τη Γκόα μέχρι την περιοχή των Ναών στο Ταμιλ Ναντου. Τί πρέπει όμως να γνωρίζετε για την Ινδία;


1. Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε

Η Ινδία, κατά πάσα πιθανότητα, θα προσπεράσει την Κίνα το 2028, οπότε ο πληθυσμός της υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 1,45 δισεκατομμύρια κατοίκους.

2.  Ήταν κάποτε νησί!

Την εποχή των δεινοσαύρων, περίπου 100 εκατομμύρια χρόνια πριν, η Ινδία ήταν νησί,  το οποίο ενώθηκε με την υπόλοιπη Ασία πριν από  50 εκατομμύρια χρόνια. Απ’ την ένωση αυτή προέκυψαν τα Ιμαλάια, η νεότερη και ψηλότερη οροσειρά του κόσμου, στα οποία ακόμη ανακαλύπτονται απολιθώματα κοχυλιών. Η τεκτονική πλάκα πάνω στην οποία βρίσκεται η χώρα εξακολουθεί να μετακινείται προς το βορρά και γι’ αυτό το Έβερεστ εξακολουθεί να ψηλώνει κάθε χρόνο.

3.  Πύργος της Βαβέλ

Στην Ινδία ομιλούνται τουλάχιστον 1,000 γλώσσες, με τις 6 βασικές, Hindi, Bengali, Telugu, Marathi, Tamil και Urdu, να ομιλούνται από περισσότερα από 50 εκατομμύρια ανθρώπους. Οι επίσημες κρατικές - και όχι εθνικές γλώσσες -  είναι τα Hindi και τ’ αγγλικά.

4.  Πυκνοκατοικημένες πόλεις

Η Ινδία έχει 3 από τις 10 μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο, το Νέο Δελχί, το Μουμπάι – νεότερη ονομασία της Βομβάης - και την Καλκούτα. Μόνο στο Νέο Δελχί κατοικούν 22,65 εκατομμύρια άνθρωποι. Η διαχείριση του νερού παραμένει ένα μεγάλο πρόβλημα, καθώς το ¼ των νοικοκυριών δεν έχουν επαρκή ύδρευση.

5. 417,037, 606 ψηφοφόροι

Οι Ινδοί μπορούν δικαίως να υπερηφανεύονται ότι έχουν τη μεγαλύτερη δημοκρατία του κόσμου: στις εκλογές του 2009 η συμμετοχή άγγιξε το 60% του πληθυσμού. Η Ινδία κατέχει επίσης το ρεκόρ των περισσότερων υποψηφίων σε μία μόνο περιφέρεια, αφού στις εκλογές του 1996 κατέβηκαν 1,032 υποψήφιοι στην περιφέρεια Modakurichi.


6. Δεν είναι μουσουλμανικό κράτος, αλλά…

Μπορεί να μοιάζει μικρό το ποσοστό, αλλά με  ένα 15% του πληθυσμού να ακολουθεί τη μουσουλμανική θρησκεία, η Ινδία έχει το δεύτερο ή τον τρίτο μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στον κόσμο, μετά την Ινδονήσια. Λίγες παρ’ όλα αυτά είναι οι περιοχές στις οποίες πλειοψηφούν οι μουσουλμάνοι, αφού ζουν διασκορπισμένοι σ’ ολόκληρη τη χώρα.

7.  Οδικό σύστημα για...κλάματα

Η Ινδία είναι δυστυχώς η χώρα με τα περισσότερα θανατηφόρα δυστυχήματα στον κόσμο, αφού περίπου 200,000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στους δρόμους της.

8.  Ξέχαστε το... Μπόλυγουντ

Στην Ινδία παράγονται 1,100 ταινίες τοχρόνο, με τη χώρα να είναι η μεγαλύτερη κινηματογραφική βιομηχανία στον κόσμο,  και 6η  στο παγκόσμιο box office. Λίγες από τις ταινίες είναι Μπόλυγουντ ύφους, ενώ στις περισσότερες ακούγονται οι γλώσσες Tamil και Telugu.

9.  Φάτε μάτια...μάνγκο

Η Ινδία παράγει και καταναλώνει τα περισσότερα μάνγκο στον κόσμο, καθώς το 40% της παγκόσμιας παραγωγής μάνγκο προέρχεται από την Ινδία. Υπάρχουν εκατοντάδες ποικιλίες μάνγκο εκ των οποίων τουλάχιστον 30 κυκλοφορούν στο εμπόριο.


10. Στην Ινδία σπάνε όλα τα ρεκόρ

Έχουν μια αδυναμία ως λαός. Να μπαίνουν στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες! Η Ινδία είναι στην 3η θέση, μετά τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο σε κατάκτηση ρεκόρ κάθε χρόνο. Επειδή όμως κάποια ρεκόρ αφορούν ασυνήθιστες κατηγορίες, υπάρχουν εγχώρια βιβλία ρεκόρ, όπως το Limca Book of Records και το India Book of Records, στο οποίο έχουν καταγραφεί ρεκόρ, όπως το να κάνεις γιόγκα ενώ ιππεύεις (10 ώρες).