Θεσσαλονίκη: Η καλύτερη ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος!

thessaloniki
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

«Σαν τη Θεσσαλονίκη δεν έχει», μου λένε οι ντόπιοι κάθε φορά που βρίσκομαι στη συμπρωτεύουσα. Η Πρωτιά της «νύμφης του Θερμαϊκού», στον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό «European Cities of the Future 2014» το αποδεικνύει!

Μια πόλη…διαμάντι

Μπορεί το τραγούδι να έλεγε «Θεσσαλονίκη μου μεγάλη φτωχομάνα» όμως τα πράγματα άλλαξαν! Μια σημαντική πανευρωπαϊκή διάκριση κέρδισε η Θεσσαλονίκη και μάλιστα σε διεθνή διαγωνισμό των Financial Times και διακρίθηκε ανάμεσα μεταξύ 468 περιοχών!


Το μέλλον της ανήκει!

Σύμφωνα  με το περιοδικό Foreign Direct Ιnvestments των FT, η ελληνική πόλη αναδείχθηκε ως η καλύτερη ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος στον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό «European Cities of the Future 2014».

Μια πρωτιά που μας κάνει περήφανους

Η συμπρωτεύουσα πήρε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 468 περιοχές και μεταξύ των κριτηρίων για τον διαγωνισμό ήταν η ποιότητα ζωής, το εργασιακό περιβάλλον, το επίπεδο της εκπαίδευσης, αλλά και ο πληθυσμός τόσο της πόλης όσο και της ευρύτερης περιοχής. Φυσικά, επειδή τίποτα δεν γίνεται χωρίς προσπάθεια, σημαντικό ρόλο σ' αυτή την τιμητική διάκριση για τη «νύμφη του Θερμαϊκού» έπαιξαν και οι αλλαγές στη Νέα Παραλία που άλλαξαν την συνολική όψη της πόλης.

 

Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]