Τα 10 πιο ασυνήθιστα ξενοδοχεία στον κόσμο

asunithista-ksenodoxeia-1-india-india
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Κάποια βρίσκονται στη μέση της ερήμου, άλλα είναι χτισμένα μέσα σε σπηλιές, και κάποια άλλα είναι εναέρια. Με οδηγό το clickatlife.gr, δείτε τα πιο ιδιαίτερα ξενοδοχεία του κόσμου!

Το Lonely Planet συνηθίζει να φτιάχνει λίστες για να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των επίδοξων ταξιδιωτών. Αυτή τη φορά συνέταξε μία λίστα με τα πιο ασυνήθιστα ξενοδοχεία στον κόσμο, τα οποία αξίζει να επισκεφτείς και να αποκτήσεις μια εμπειρία, μακριά από τα συνηθισμένα. Θαυμάστε τα και «ταξιδέψτε» νοερά.

1.Mihir Garh, Rajasthan, Ινδία

Χρειάστηκαν 150 τεχνίτες και εργάτες και δύο χρόνια δουλειάς μέσα στην έρημο για να χτιστούν οι 9 πολυτελείς σουίτες του Mihir Garh.

2. Planet Baobab, Gweta, Μποτσουάνα

Πήρε τ’ όνομά του από τα μπαομπάμπ που αγκαλιάζουν τις σκεπές των αχυρένιων καλυβών του ξενοδοχείου.

3. Prendiparte B&B, Μπολόνια, Ιταλία

Εδώ, δεν κλείνετε απλά δωμάτιο, κλείνετε έναν ολόκληρο πύργο. Μπορείτε να μείνετε σε μια τριώροφη σουίτα και να εξερευνήσετε εννέα ακόμα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης μιας φυλακής του 17ου αιώνα.

4. Qasr Al Sarab, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Κάντε μία βόλτα πάνω στην πλάτη μιας καμήλας ή κανονίστε να πάρετε το γεύμα σας μαζί με τους Βεδουίνους πάνω σε κάποιον αμμόλοφο, κατά τη διαμονή σας στο Qasr Al Sarab.

5. Peppers Cradle Mountain Lodge, Τασμανία, Αυστραλία

Μετά από μια ημερήσια πεζοπορία, μπορείτε να παρατηρήσετε την άγρια ζωή της Τασμανίας μέσα από τη ζεστή σας μπανιέρα.

6. Free Spirit Spheres, Βρετανική Κολούμπια, Καναδάς

Σκαρφαλώστε ανεμόσκαλες ή μεταλλικές γέφυρες για να φτάσετε στις αιωρούμενες χειροποίητες σφαίρες όπου θα κοιμηθείτε. Η κουζίνα και η τουαλέτα βρίσκονται, πάντως, στη γη.

7. Taskonak Hotel, Goreme, Καππαδοκία, Τουρκία

Σκαλισμένο μέσα σε μια πλαγιά, το Taskonak Hotel βρίσκεται σ’ έναν τόπο που ανήκει στον κατάλογο της Παγκοσμίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Τα 5 από τα 10 του δωμάτια είναι σουίτες μέσα σε σπηλιές.

8. Thonga Beach Lodge, iSimangaliso Wetland Park, Νότιος Αφρική

Βρίσκεται μέσα στο Welland Park, είναι φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά ταυτόχρονα προσανατολισμένο στην πολυτέλεια: μπορείτε να κάνετε σπα, να δειπνήσετε ή να κάνετε καταδύσεις.

9. Saugerties Lighthouse, Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.

Ένα τοπογραφικό μνημείο του 1869, το Saugerties Lighthouse B&B με τα δύο μόλις δωμάτιά του είναι μια ιδανική βάση εκκίνησης για την εξερεύνηση της κοιλάδας Hudson στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

10. The Gibbon Experience Treehouse, Bokeo Reserve, Λάος

Για να φτάσετε στο Gibbon Experience Treehouse, το οποίο είναι χτισμένο πάνω σε κορμούς συκιών, πρέπει να διασχίσετε την αφιλόξενη φύση και να ταξιδέψετε με εναέριες τροχαλίες.

Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]