Ο τουρισμός μας, σπάει όλα τα ρεκόρ!

o-tourismos-mas-spaei-ola-ta-rekor
ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Παραλίες που σαγηνεύουν, βουνοκορφές που κάνουν και τον πιο πεζό επισκέπτη, ποιητή αξιώσεων και μια κουζίνα- όνειρο! Τίποτα δεν τυχαίο! Νέο ρεκόρ αναμένεται να καταρρίψει και φέτος ο ελληνικός τουρισμός, σύμφωνα με το Bloomberg.

Φαίνεται πως οι Ευρωπαίοι, έχουν αποφασίζει να ζήσουν τον μύθο τους, στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι! Πιο συγκεκριμένα,  το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει πως ο τουρισμός στην Ελλάδα, ο οποίος αντιπροσωπεύει το ένα έκτο της ελληνικής οικονομίας, αναμένεται  να κινηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά σε πολύ υψηλά επίπεδα, στην προσέλευση Ευρωπαίων τουριστών.

Τον θέλουμε το Γερμανό μας

Φετινοί πρωταγωνιστές δεν είναι άλλοι από τους Γερμανούς, που ψηφίζουν Ελλάδα «δαγκωτό». Ακόμη, σύμφωνα με το δημοσίευμα,  οι Βρετανοί  τουρίστες  που θα επιλέξουν φέτος την χώρα μας για τις διακοπές τους θα είναι κατά 10% αυξημένοι σε σχέση με πέρυσι. Ακολουθούν τουρίστες από  τη Γαλλία και τη Ρωσία, που δεν λένε «όχι» στα ελληνικά νησιά.

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα κι ένα Ελληνικό νησί

Μάλιστα, ο Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων δήλωσε στο Βloomberg: «Οι προβλέψεις δείχνουν ότι το 2014 θα καταρριφθεί ένα ακόμη ρεκόρ» και πρόσθεσε  ότι αναμένεται να επισκεφθούν την Ελλάδα 18,5 εκατ. τουρίστες, ξεπερνώντας τα 17,9 εκατομμύρια,  που την επισκέφτηκαν το 2013 και δημιουργώντας έσοδα ύψους 13 δισ. ευρώ. Υπολογίζεται πάντως πως η Ελλάδα θα φιλοξενεί έως και  24 εκατομμύρια τουρίστες γεγονός που θα συμβάλει ουσιαστικά στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας.

Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]