Τα gay ζευγάρια επιλέγουν Ελλάδα, για μήνα του μέλιτος

gay-diakopes
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Δύο ελληνικά νησιά βρίσκονται ανάμεσα στις top προτάσεις των Βρετανών τουριστικών πρακτόρων προς τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια που αναζητούν τους ιδανικούς προορισμούς για το μήνα του μέλιτος.

Η Μύκονος και η Λέσβος είναι στις πρώτες θέσεις της λίστας, μαζί με το Μπράιτον, το Μαϊάμι και το Σίδνεϊ. Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Βρετανίας (ABTA) συνέταξε  τη λίστα με προτάσεις για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, με αφορμή το ότι στην Αγγλία και στην Ουαλία τελούνται πλέον γάμοι ομοφυλοφίλων, καθώς το Σάββατο 30 Μαρτίου ενεργοποιήθηκε και τυπικά ο σχετικός νόμος. 

Στις κορυφαίες θέσεις της λίστας, βρίσκονται κι άλλοι δημοφιλείς προορισμοί, όπως το Κέιπ Τάουν, το Πουκέτ και το Σαν Φρανσίσκο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περίπου 7.000 ζευγάρια του ίδιου φύλου θα υπογράφουν ετησίως σύμφωνο συμβίωσης στην Αγγλία, αρχής γενομένης από το 2014. Οι Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες προτείνουν στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να ξεκινήσουν τον έγγαμο βίο τους με ένα ταξίδι του μέλιτος, ερευνώντας επιμελώς τις επιλογές τους και αναζητώντας συμβουλές από επαγγελματίες που θα τους παρέχουν συμβουλές σχετικά με προορισμούς και εμπειρίες.