Πάσχα στη Μύκονο, το νησί των celebs

mukonos
ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Ζήσε το μύθο σου, στο Νησί των Ανέμων. Εδώ μπορεί να κάνεις Ανάσταση με τη Lady Gaga από πίσω σου και την Ελένη Μενεγάκη εκ δεξιών σου. Είναι ο απόλυτος προορισμός του διεθνούς jet set και όχι άδικα, αφού συνδυάζει κοσμοπολιτισμό, έντονη νυχτερινή ζωή και shopping μετά τα μεσάνυχτα!

Η Χώρα της, ζωντανή και θορυβώδης σαν πολύβουο μελίσσι, μοιάζει να μην κοιμάται ποτέ, αφού βρίσκεται σ’ ένα συνεχές πάρτυ. Τα αξιοθέατα της Μυκόνου δεν περιορίζονται μόνο στο Cavo Paradiso και τη Μικρή Βενετία, έχει πολλά να δείξει το νησί!

Ανεμόμυλοι
Οι θρυλικοί ανεμόμυλοι έχουν στολίσει πολλές καρτ ποστάλ, που έφτασαν μέχρι την άκρη του κόσμου. Κάντε την απογευματινή σας βόλτα, βγάλτε μια all time classic φωτογραφία και απολαύστε το θαλασσινό αεράκι να σας χτυπά..
Ξεκινώντας από τη Χώρα, περιπλανηθείτε στα γραφικά της σοκάκια, περπατήστε στο κεντρικό εμπορικό πλακόστρωτο Ματογιάννι, χαζέψτε μπροστά σε εντυπωσιακές πανάκριβες βιτρίνες αλλά και σε μικρά τουριστικά μαγαζάκια και κρατήστε τις καλύτερες εντυπώσεις από μια Χώρα που δεν κοιμάται ποτέ.

 Μικρή Βενετία

Το σήμα κατατεθέν της Μυκόνου, είναι η γραφική γειτονιά που με τα πολύχρωμα μπαλκόνια της «κρέμεται» πάνω από τη θάλασσα και βρέχεται από τα κύματα. Μην ξεχάσετε να απολαύσετε από εδώ, ένα από τα πιο υπέροχα ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας.

Η Παναγία η Παραπορτιανή είναι ό, τι πρέπει για να μπείτε στο πνεύμα των ημερών. Ορθώνεται περήφανα  από τον 16ο-17ο αιώνα, πίσω από τους Μύλους, στη χώρα της Μυκόνου και αποτελεί ένα ξεχωριστό αξιόλογο αρχιτεκτόνημα. Η συγκεκριμένη εκκλησία πήρε το όνομά της, από το σημείο όπου βρίσκεται, στη μικρή πύλη, «το παραπόρτι», του μεσαιωνικού τείχους της Μυκόνου και αποτελείται από πέντε μικρότερες εκκλησίες.

Οn the beach

Πεντακάθαρες, με κρυστάλλινα παγωμένα νερά και υπέροχο πράσινο χρώμα, οι παραλίες της Μυκόνου είναι η μία ομορφότερη από την άλλη και μας προσκαλούν να τις γνωρίσουμε μία προς μία. Ξεχωρίζουμε το Καλό Λιβάδι ακολουθεί με τη μεγάλη αμμουδιά του, τις πολλές ξαπλώστρες και την απόλυτη οργάνωσή του, την κοσμική Ψαρού, με τα αμέτρητα σκάφη στον κόλπο της, τα σμαραγδένια νερά της και την λεπτή χρυσαφένια της άμμο. 

Αρνί στη σούβλα, πάνω στο κύμα!

Για τις ημέρες του Πάσχα, θα γλύφετε και τα δάχτυλα σας, αφού η Μύκονος προσφέρει πληθώρα επιλογών, από μικρά ταβερνάκια πάνω στο κύμα, μέχρι ψησταριές και gourmet εστιατόρια. Για εξαιρετικά μαγειρευτά, αρκετά καλές τιμές, δυνατή σχάρα, φρέσκα ψάρια και ντόπια κρέατα δοκιμάστε τον Νικόλα στην παραλία της Αγίας Άννας ακριβώς δίπλα στο κύμα και στον Φωκό, η ομώνυμη ταβέρνα σερβίρει μέχρι τις 7 μ.μ. και θα σας ανταμείψει με την υπέροχη τοποθεσία της και τις παραδοσιακές ελληνικές νοστιμιές της .

Στην πλατεία στην Άνω Μερά δοκιμάστε καλό κρέας σε μια από τις 4-5 ψησταριές που την περικυκλώνουν και θα καταλάβετε γιατί τα νησιώτικα παϊδάκια είναι με διαφορά τα πιο νόστιμα. Πικάντικη τυροβολιά, καπνιστή λούζα, λουκάνικα, αρνί και νόστιμη αστακομακαρονάδα είναι μερικά από τα παραδοσιακά εδέσματα της Μυκόνου. Με πικάντικη τυροβολιά, ντομάτα και παξιμάδι φτιάχνεται η διάσημη «μόστρα», ενώ αν πετύχετε παραδοσιακή κρομμυδόπιτα, δοκιμάστε τη.

Nightlife για γνώστες

Η νυχτερινή ζωή της Μυκόνου είναι για πολλούς, ο βασικός λόγος της επίσκεψής τους. Η φήμη της συγκρίνεται με αυτή της Ibiza και τουρίστες από όλο τον κόσμο φτάνουν εδώ για να ζήσουν μερικές από τις πιο δυνατές νυχτερινές εμπειρίες της ζωής τους.
Η διασκέδαση ξεκινά από πολύ νωρίς, επάνω στην καυτή άμμο και κάτω από τον δυνατό ήλιο. Τα clubs στο Super Paradise (και το Paradise) προσφέρουν αξέχαστα parties, με δυνατά beat, εξαιρετικά dj sets, πολύ χορό και εκκεντρικά shows. Μόλις ο ήλιος δύσει, η καρδιά του nightlife μεταφέρεται στη Χώρα, όπου στην Αλευκάντρα και τη Μικρή Βενετία θα μπείτε σιγά σιγά στο κλίμα με ένα χαλαρό ποτό και στη συνέχεια, τα μπαράκια της Χώρας θα σας παρασύρουν μέχρι πρωίας.

Το Caprice και το Galleraki είναι αγαπημένα hot spots της Χώρας με beautiful people παντού, ενώ οι πιο ψαγμένοι αγαπούν χρόνια τώρα το Scarpa με τη μικρή αυλίτσα του και τα εντυπωσιακά φρουτένια cocktails.  Αν έχετε αντοχές και θέλετε να ξενυχτήσετε μέχρι το πρωί,  χορέψτε μέχρι τελικής πτώσης στα μεγαλύτερα clubs του νησιού, υπό τους ήχους γνωστών djs. Tο Paradise προθερμαίνει με δυνατά beat και το Cavo Paradiso, σκαρφαλωμένο επάνω στον βράχο, με την υπέροχη θέα, αναλαμβάνει να επιβεβαιώσει τον λόγο που θεωρείται ένα από τα 100 καλύτερα clubs του κόσμου και να «αποτελειώσει» το έργο της νυχτερινής Μυκόνου, αφήνοντας τις καλύτερες αναμνήσεις στους επισκέπτες του.

Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]