8 πόλεις για ρομαντική βαρκάδα

sikouanas
ΤΡΙΤΗ, 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Κάποιες εμπειρίες πρέπει να τις ζήσεις, έστω μια φορά στη ζωή σου. Το clickatlife.gr σας πάει βαρκάδα, προτείνοντας σας 8 πόλεις, που αξίζει να γνωρίσετε, ενώ το έτερον σας ήμισυ τραβάει κουπί!

1. Έρωτας στο Σηκουάνα

To σύμβολο του Παρισιού είναι ένα σημαντικό αξιοθέατο της πόλης. O ποταμός είναι πλωτός στο μεγαλύτερο μέρος του και αποτελεί μια σημαντική εμπορική οδό τόσο για το Παρίσι όσο και για ολόκληρη τη Γαλλία. Πώς πήρε το όνομά του;

H ονομασία  προέρχεται από το λατινικό Sequana, το οποίο έχει κέλτικες ρίζες και σημαίνει, σε ελεύθερη μετάφραση, ιερός ποταμός. Αξίζει να μπείτε σε ένα από  τα καραβάκια που πραγματοποιούν κρουαζιέρες και προσφέρουν μια διαφορετική οπτική της πόλης.

2.Κωπηλατώντας στο Στρασβούργο

To ιστορικό κέντρο είναι ό,τι πρέπει για μια ρομαντική βαρκάδα. Έχει την ονομασία «Μικρή Βενετία»  και εδώ θα απολαύσετε μια παραμυθένια βόλτα εν πλώ! Επιβλητικά κτίρια, σπιτάκια με παιχνιδιάρικη αρχιτεκτονική σχεδόν πάνω στο ποτάμι.

3. Τζαζ διάθεση στον Μολδάβα

Είναι ο πιο ρομαντικός τρόπος για να δείτε την Πράγα, που κόβεται στη μέση από τον  ποταμό Μολδάβα. Μια ωραία ιδέα είναι να επιβιβαστείτε στο «Jazz boat» (www.jazzboat.cz ) που ξεκινά κάτω από τη γέφυρα του Καρόλου.

Θα απολαύσετε τη θέα στο κάστρο Hradcany, υπό τους ήχους της live τζαζ, πίνοντας το ποτό σας και αγναντεύοντας τα εντυπωσιακά κάστρα, που περνούν από μπροστά σας! Η Πράγα του Κάφκα, της «βελούδινης επανάστασης», της χαράς, είναι μια πόλη που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη σας και οι συγκεκριμένες στιγμές είναι εμπειρία ζωής!

4. Στο Γαλάζιο Δούναβη

Οι Βιεννέζοι κάνουν πλάκα, λέγοντας πως όταν ο Στράους έγραφε το πιο γνωστό βιεννέζικο βαλς στον κόσμο, τον «γαλάζιο Δούναβη», ήταν κατά πάσα πιθανότητα μεθυσμένος. Βλέπετε τα νερά του, μόνο σμαραγδένια δεν είναι! Υπάρχει ακόμη η θεωρία που λέει ότι ο Δούναβης, περνώντας μέσα από πόλεις της κεντρικής Ευρώπης, «κουβαλάει» νοητά ανθρώπινα δάκρυα και βάσανα, φέρνοντας τη κάθαρση.

5. Μ’ ένα ροδάκινο στον ποταμό Ροδανό

Η Λυόν είναι μια πόλη με έντονο πολιτιστικό ενδιαφέρον, ρωμαϊκά ερείπια, μοντέρνους δρόμους και must γαστρονομικός προορισμός, για μυημένους. Η Παλιά Πόλη αποτελεί, μάλιστα, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO χάρη στα περίφημα traboules, τα στενά περάσματα από τον ένα  δρόμο στον άλλο. Δείτε τη κάνοντας μια ονειρική βαρκάδα, με γαλλικές λιχουδιές στο καλάθι σας και μην ξεχνάτε: Η ζωή είναι μεγάλη περιπέτεια.

6. Με το κουπί στο Νέβα

Τι λέτε να κάνετε μια νυχτερινή βαρκάδα, εκεί όπου εκβάλλει ο ποταμός Νέβας, τυλιγμένη ανάμεσα σε υδάτινους δρόμους και νησίδες. Η Αγία Πετρούπολη ξεπροβάλλει, όπως την ονειρεύτηκε ο Μεγάλος Πέτρος: μια πόλη - μουσείο και ταυτόχρονα το παράθυρο της Ρωσίας στο δυτικό κόσμο. Aν η Μόσχα σίγουρα είναι η καρδιά της χώρας, η Αγία Πετρούπολη είναι το αυτοκρατορικό στέμμα της...

7.Ταράζοντας τα νερά στη Λιουμπλιάνα

Η πόλη είναι ένα αξιοθέατο από μόνη της και μια καλή λύση να την γνωρίσετε είναι εν πλώ! Ο ποταμός Ljubljanica διασχίζει το κέντρο της πόλης, ανάμεσα σε ένα αρμονικό μείγμα Baroque, Art Nouveau και νεότερων αρχιτεκτονικών στυλ κτηρίων.

Η νέα πόλη και ο σύγχρονος εμπορικός πυρήνας, βρίσκεται στα δυτικά του ποταμού, ενώ η παλιά πόλη και το κάστρο, βρίσκονται στην ανατολική πλευρά του. Πολλές γέφυρες διασχίζουν τα ασάλευτα νερά του ποταμού, με πιο γνωστή την Tromostovje, σχεδιασμένη από τον αρχιτέκτονα Jože Plečnik.

8. Βόλτα στον Τάμεση

Ο «Γέρο Τάμεσης», όπως τον αποκαλούν οι Βρετανοί, ξεκινάει από τέσσερα μικρά ρεύματα στους γραφικούς λόφους Κότσγουολντ της νοτιοκεντρικής Αγγλίας.  Από την αποβάθρα του Westminster, επιβιβαστείτε στο ποταμόπλοιο.

Η κρουαζιέρα διαρκεί 45 λεπτά και στη συνέχεια αποβιβαστείτε στο ξακουστό Greenwich, για να επισκεφθείτε το διάσημο Αστεροσκοπείο που αποτελεί σημείο αναφοράς της παγκόσμιας ώρας και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο..