10 οικονομικοί προορισμοί, με παραλίες που συναρπάζουν

folegandros
ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Το αμερικανικό site «Price of travel», προτείνει στους αναγνώστες του οικονομικούς προορισμούς για το καλοκαίρι, που διαθέτουν μαγευτικές παραλίες. Υποψιασμένοι ταξιδιώτες, που δεν θέλετε να ξοδέψετε τα μαλλιά της κεφαλής σας, πάρτε χαρτί και μολύβι!

1.Μαυροβούνιο

To ακατέργαστο διαμάντι της Αδριατικής, διαθέτει πολλές φυσικές ομορφιές και είναι ο επίγειος παράδεισος, για όσους δεν θέλουν να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη. Must προορισμός είναι η Μπούντβα, η μητρόπολη του τουρισμού του Μαυροβουνίου, με τις υπέροχες παραλίες της. Μια ακόμη καταπληκτική παραλία είναι η  παραλία του Ούλτσινι! Τα ελαιόδεντρα, τα πεύκα και τα κυπαρίσσια συνθέτουν ένα πράσινο τοπίο και εδώ θα αισθανθείτε σαν να είστε στον παράδεισο. Η παλιά πόλη  αποτελεί θησαυρό πολιτιστικής κληρονομιάς με τα στενά δρομάκια, τις πλατείες, τα ιστορικά κτίρια και τα θρησκευτικά μνημεία.

2 . Bουλγαρία

«Ξεχάστε Μαγιόρκα και Μάλια, καλωσήρθατε στη Βουλγαρία» έγραψε η εφημερίδα «Sun», σε μια διθυραμβική κριτική της. Οι καλύτερες παραλίες, βρίσκονται στο κεντρικό και νότιο τμήμα της χώρας. Αν αγαπάτε τα βότσαλα και δεν σας αρέσει ο συνωστισμός, προτιμήστε τις  παραλίες της βόρειας ακτής.  Στη νότια ακτή ξεχωρίζει η παραλία Obzor, που είναι πολύ όμορφη, αμμώδης παραλία, κοντά στο κέντρο.

Μια παραλία που ξεχωρίζει  και αναφέρεται στο αμερικανικό site, είναι η Sunny Beach, που είναι απέραντη, αμμώδης και πανέμορφη . Έχει αναδειχθεί σε δημοφιλές τουριστικό θέρετρο, με περίπου 200 ξενοδοχεία. Πλέον τη Βουλγαρία προτιμούν ως προορισμό οι Ολλανδοί, Γερμανοί, Βρετανοί  και Σκανδιναβοί για τις χαμηλές της τιμές.

3 . Άγιοι Σαράντα

Απέναντι από τη Κέρκυρα, στην Αλβανία, βρίσκεται η μαγευτική, παραλιακή πόλη  “Άγιοι Σαράντα” με χαμηλές τιμές και υπέροχες παραλίες.
Το «μαργαριτάρι των Βαλκανίων» όπως λέγεται ακόμη δεν έχει αναπτύξει τον τουρισμό του. Μπορεί να είναι οικονομικός προορισμός και να διαθέτει εξαιρετικές παραλίες,  όμως υπάρχει ένα πρόβλημα: Δεν υπάρχουν- σύμφωνα πάντα με το αμερικανικό site  «Price of travel»- φθηνές πτήσεις για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες.

4.  Ρουμανία

Η περιοχή Mamaia προσφέρεται ιδιαίτερα για οικογένειες, επειδή διαθέτει  μια ασφαλή παραλία οκτώ χιλιομέτρων με  αγριοαχλαδιές, και εξαιρετικά  αμμουδιά. Σύμφωνα με ένα θρύλο, οι θεοί τη δημιούργησαν  προκειμένου να φέρουν μια πριγκίπισσα που απήχθη, κοντά στην κόρη της, η οποία παγιδεύτηκε στην ακτή κραυγάζοντας Mamaia! Mamaia! Πρόκειται για το παλαιότερο από όλα τα Ρουμανικά θέρετρα της Μαύρης Θάλασσας. Αναπτύχθηκε το 1906 και άνθισε μετά από το 1919, λόγω της κατασκευής ενός καζίνο και υπερπολυτελών βιλών και έγινε ο τόπος θερινής διαμονής του Βασιλιά Φερδινάνδου.

5. Κως

«Υπάρχουν δεκάδες ελληνικά νησιά σ’ αυτό το εύρος τιμών, αλλά η Κως ξεχωρίζει, γιατί είναι ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα οργανωμένα, από άποψη υποδομής νησί.» αναφέρει χαρακτηριστικά το “Price of travel”. Οι πεντακάθαρες και βραβευμένες παραλίες αποτελούν τον κύριο λόγο που η Κως προσελκύει και φιλοξενεί κάθε χρόνο πάνω από 1 εκατομύριο τουρίστες από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

6. Μήλος

Στην έκτη θέση της Αμερικανικής ιστοσελίδας  «Price of Travel» βρίσκεται η Μήλος «με τις υπέροχες παραλίες της», ένα νησί που είναι εύκολα προσβάσιμο, καθώς σύμφωνα με το site οι επισκέπτες μπορούν να βρουν εύκολα φθηνές πτήσεις από την Αθήνα και άλλες πόλεις σε όλο τον κόσμο για να το επισκεφθούν.

Οι εκπληκτικές παραλίες και το κοσμοπολίτικο της χρώμα της δίνουν extra πόντους και αν έρθετε μια φορά, θα επιστρέψετε σίγουρα!

7.Τενερίφη

Οι Βρετανοί και οι Γερμανοί λατρεύουν τη Τενερίφη, που προσφέρει χαμηλές τιμές ακόμη και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, που οι τιμές «τσιμπάνε». Το νησί της αιώνιας λιακάδας, είναι γνωστό σ’ εμάς τους Έλληνες από τον Όμηρο και τον Ησίοδο. «Παιδιά του Πλούτωνα» αποκαλούσαν τα νησιά αυτά στην αρχαιότητα. Το μεγαλύτερο από τα νησιά του συμπλέγματος των Καναρίων Νήσων προσφέρει ανέμελες διακοπές σε έναν τόπο με μοναδική, ιδιαίτερη φυσική ομορφιά.

8. Ρόδος

Στην όγδοη θέση βρίσκεται η Ρόδος, ένα νησί με περίπου 500 ξενοδοχεία και γενικά προσιτές τιμές τόσο στις υποδομές όσο και στις υπηρεσίες, σύμφωνα με το «Price of Travel». Οι πτήσεις από τη Γερμανία και την Ιταλία είναι εξαιρετικά οικονομικές και έτσι τουρίστες από όλη  την Ευρώπη συρρέουν στο πανέμορφο νησί των ιπποτών,, που προσφέρει έντονη νυχτερινή ζωή και χαμηλές τιμές.

9 . Αττάλεια

Η όγδοη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας  βρίσκεται στα παράλια. Μετράει γύρω στις 800.000 πληθυσμό και είναι από τα πιο φημισμένα και low budget μέρη για διακοπές.H παλιά συνοικία της πόλης, αποτελεί ταξίδι στο χρόνο. Περπατώντας στα σοκάκια της θα αισθανθείτε σαν να βρίσκεστε σε περασμένες εποχές, σε ένα μικρό κομμάτι της πόλης που μοιάζει κρυμμένο από το χρόνο. Σε αντίθεση με αυτή τη συνοικία, η υπόλοιπη Αττάλεια είναι από τις πιο μοντέρνες περιοχές της παραλιακής Τουρκίας και διαθέτει εξαιρετικό δίκτυο συγκοινωνιών και ένα μεγάλο διεθνές αεροδρόμιο.

10. Σπλίτ
Τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερους επισκέπτες, με τις χαμηλές τιμές και τις ηλιόλουστες Δαλματικές ακτές να μαγεύουν τους επισκέπτες. Εδώ αξίζει να περάσετε τη μέρα σας στη θάλασσα, να κάνετε τις βόλτες σας κάτω απ’ τον ήλιο και γρήγορα θα καταλάβετε γιατί η Κροατία έχει αναδειχθεί σε top προορισμό για τους απανταχού travelers, που σέβονται τη τσέπη τους !

Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]