Η Guardian ψηφίζει Σποράδες

i-guardian-psifizei-sporades
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΜΑΙΟΥ 2014

Η βρετανική εφημερίδα Guardian, στη ταξιδιωτική της στήλη κάνει εγκωμιαστικά σχόλια για τα νησιά των Σποράδων. Τα χαρακτηρίζει ιδανικούς προορισμούς για διακοπές και δίνει συμβουλές στους αναγνώστες της για το πού θα μείνουν, πού θα φάνε, αλλά και για τα τουριστικά αξιοθέατα που με τίποτα δεν θα πρέπει να χάσουν.

Το σύμπλεγμα των Σποράδων αποτελείται από 24 μικρά νησιά, εκ των οποίων μόνο τα τέσσερα κατοικούνται, αναφέρει η εφημερίδα, και αυτά είναι η Σκιάθος, η Σκόπελος, η Αλόννησος και η Σκύρος.

Η Σκιάθος, σύμφωνα με τον Guardian, είναι το πιο δημοφιλές από τα νησιά των Σποράδων, διαθέτει διεθνές αεροδρόμιο, αμμώδεις καταπληκτικές παραλίες και ο επισκέπτης μπορεί πάντα να ανακαλύψει κρυφά μονοπάτια και να τα περπατήσει.


Η Αλόννησος είναι γνωστή για το μοναδικό θαλάσσιο πάρκο της, που φιλοξενεί φώκιες. Γύρω της βρίσκονται πολλά ακατοίκητα μικρά νησιά και οι επισκέπτες γίνονται περισσότεροι όσο περνούν τα χρόνια. Η Σκύρος είναι το νησί με τη μικρότερη επισκεψιμότητα από τα νησιά των Σποράδων, αλλά όποιος την επισκεφθεί θα αποζημιωθεί από το έντονο παραδοσιακό χρώμα που υπαρχει παντού στο νησί, αναφέρει χαρακτηριστικά  η βρετανική εφημερίδα.