Οι 7 πιο όμορφες πόλεις του κόσμου

parisi
ΤΡΙΤΗ, 20 ΜΑΙΟΥ 2014

Κανάλια, μνημεία, αξιοθέατα! To clickatlife.gr σας ταξιδεύει στις πιο ονειρικές πόλεις του κόσμου. Εκεί που ο χρόνος είναι με το μέρος σας και οι ομορφιές της φύσης σας κάνουν να χοροπηδάτε από ευτυχία!

Παρίσι

Ό,τι κι αν έχετε δει σε ταινίες και φωτογραφίες, η εμπειρία ξεπερνάει τις προσδοκίες. Η πόλη του Φωτός θα σας κάνει να αισθανθείτε σαν ήρωας μυθιστορήματος. Μια must επίσκεψη είναι στη Μονμάρτη, το Λούβρο και τον Πύργο του Άιφελ.

Αν είστε party animals και θέλετε να ζήσετε ξέφρενες νύχτες ο δρόμος θα σας βγάλει στα στέκια της Bastille, στα πολυσύχναστα πλακόστρωτα σοκάκια με μνήμες από τις πιο ταραχώδεις ιστορικές στιγμές.

Βενετία

Η πιο ρομαντική πόλη του κόσμου δεν ψηφίστηκε τυχαία ως ένας από τους διαχρονικά top προορισμούς. Kανάλια, ιταλικές σπεσιαλιτέ και beautiful people, θα σας κάνουν να ερωτευτείτε τη πόλη.

Η Βενετία είναι χτισμένη πάνω σε μια ομάδα 118 μικρών νησιών που χωρίζονται από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες. Ολόκληρο το ιστορικό κέντρο της έχει έκταση περίπου ίση με δύο φορές το Central Park της Νέας Υόρκης!

Πράγα

Η πρωτεύουσα της Τσεχίας είναι ιδανική για μια ανοιξιάτικη  απόδραση, και  ακόμη κι αν δεν είστε ερωτευμένοι, εδώ θα βιώσετε ένα σκίρτημα…για τη πόλη Είσαι σαν να βγήκε από παραμύθι, αφού διαθέτει μεγάλη ιστορία, μεσαιωνική γοητεία και τζαζ κουλτούρα.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον  πύργο της Πυρίτιδας, που υψώνεται στο κέντρο της πόλης!

Λισαβόνα

Μπορεί να είναι μια πόλη με  είκοσι αιώνες Ιστορίας, όμως είναι ζωντανή, κοσμοπολίτισσα και σύγχρονη. Πάρτε μαζί σας ένα ζευγάρι αθλητικά για να μην ταλαιπωρηθείτε, αφού οι πιο γραφικές συνοικίες  Alfama και Mouraria είναι γεμάτες ανηφόρες και κατηφόρες. Mια must επίσκεψη είναι στο οι Bairro Alto, την καρδιά της Λισαβόνας, που σφύζει από ζωή. Εκεί οι fashionistas θα κάνετε τα ψώνια σας και οι λάτρεις της γαστρονομίες θα βρείτε πολλά που εναλλάσσονται στον ίδιο δρόμο με τις παραδοσιακές ταβέρνες, τις tascas, όπου θα ακούσετε ορίτζιναλ φάντο.

Ριο ντε Τζανέιρο

Η πόλη είναι διάσημη για τη θεαματική φυσική θέση της, τους εορτασμούς καρναβαλιού, τη σάμπα και φυσικά τις παραλίες της. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τις: Copacabana, Ipanema, και Leblon, τους πεζόδρομους. Πάρτε μια γεύση από  το χαλαρό τρόπο ζωής τον κατοίκων.

Must αξιοθέατο είναι το άγαλμα του Ιησού του Λυτρωτή, που είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία του κόσμου. Στο Ρίο βρίσκεται και το μεγαλύτερο δάσος του κόσμου ενδιάμεσο αστικής περιοχής, το δάσος Tijuca.


Βουδαπέστη

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, ψηφίστηκε από το Forbes ως μια από τις πιο ειδυλλιακές πόλεις για να ζει κανείς και ως η ενάτη πιο όμορφη πόλη του κόσμου, σύμφωνα με το UCityGuides. Το «διαμάντι του Δούναβη» όπως ονομάζεται, βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης και συχνά αποκαλείται «Παρίσι της Ανατολής». Απολαύστε το καφεδάκι σας, μια ανάσα από τα κύματα του Δούναβη, ατενίζοντας  τα ποταμόπλοια προχωρώντας κατά μήκος της Πέστης.

Άμστερνταμ

Η πρωτεύουσα της ανεκτικότητας ζει σε ρυθμούς ενός ατελείωτου πάρτι. Must επίσκεψη είναι η πλατεία Dam, και τα κόκκινα φανάρια. Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός (Centraal Station) είναι η αφετηρία για να εξερευνήσετε μια άλλη πλευρά του Αμστερνταμ.

Coffee shops, εστιατόρια, clubs, θέατρα, ξενοδοχεία, sex shops και καταστήματα τουριστικών ειδών βρίσκονται συγκεντρωμένα τόσο κατά μήκος της πολυσύχναστης λεωφόρου Damrak όσο και στους γύρω δρόμους.

Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]