Οι Αυστριακοί εξυμνούν τη Πελοπόννησο

mani
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΜΑΙΟΥ 2014

«Η Πελοπόννησος-Ο θαυμαστός κόσμος για τους λάτρεις της Αρχαιότητας» .Mε αυτό τον τίτλο, η «Kronen Zeitung» στο πολυσέλιδο αφιέρωμα της στην Πελοπόννησο, τη χαρακτηρίζει πατρίδα των θεών και της πλέκει το διθύραμβο.

 Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία αυστριακή εφημερίδα. «Kronen Zeitung» περιγράφει ένα τετραήμερο ταξίδι με σταθμούς στις φυσικές ομορφιές και στα αξιοθέατά της Πελοποννήσου.

Τοπίο στη Μάνη

Ένας από τους σταθμούς του ταξιδιού είναι το Λουτράκι, «ο παλαιότερος τόπος θεραπείας και ανάπαυσης στην Ελλάδα» που, όπως σημειώνεται, βρίσκεται κοντά σε όλα τα αξιοθέατα και αποτελεί κρυφό μυστικό για όσους αναζητούν ξεκούραση, για περιηγητές, ψαράδες και κολυμβητές.

Ακολουθούν περιγραφές από τις περιηγήσεις στις Μυκήνες, στο Ναύπλιο, την Ακροναυπλία αλλά και το κάστρο στο Μπούρτζι, όπως επίσης στην Αρχαία Κόρινθο, την Επίδαυρο, τη Νεμέα καθώς επίσης και στον Ισθμό της Κορίνθου. Μάλιστα η γέφυρα που ενώνει την Πελοπόννησο με την ηπειρωτική Ελλάδα, χρησιμοποιείται κάθε χρόνο από πάνω από 1,5 εκατομμύρια τουρίστες.