Οι Κυκλάδες κατακτούν τους Κινέζους

kinezoi-touristes
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΜΑΙΟΥ 2014

Η αγάπη των Κινέζων για τα ελληνικά νησιά είναι γνωστή και μάλιστα το όνειρο πολλών ζευγαριών είναι να παντρευτούν στο Αιγαίο. Πρόσφατα μάλιστα οι Κυκλάδες έγιναν εξώφυλλο σ’ ένα αφιέρωμα του κινεζικού περιοδικού «World Traveler (Luxing Zhe)» .

Με τίτλο «Ξεχνώντας το χρόνο αφημένοι στον ρομαντισμό του Αιγαίου» και με 100 σελίδες αφιέρωμα, το περιοδικό προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο την Πάρο, τη Μύκονο, τη Δήλο, τη Μήλο και τη Σαντορίνη. Είναι το μεγαλύτερο αφιέρωμα που έχει γίνει ποτέ για τη χώρα μας στη Κίνα.

Κάθε νησί συνοδεύουν πολλές πληροφορίες για την ιστορία του, τον πολιτισμό του, την τοπική κουζίνα, τις παραλίες, τα ξενοδοχεία και τους τρόπους διασκέδασης. Μάλιστα για τους ρομαντικούς Κινέζους υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το πώς μπορούν να παντρευτούν σε αυτά τα νησιά.

Το αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε από τον ταξιδιωτικό οργανισμό WORLD TRAVELER MEDIA με έδρα τη Σαγκάη και προέκυψε έπειτα από τη φιλοξενία δημοσιογραφικής πενταμελούς ομάδας στις Κυκλάδες για εννέα μέρες τον περασμένο Οκτώβριο.  Η δημοσιογραφική αποστολή διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Σαγκάη, την MTC GROUP και τους Δήμους των νησιών. Μάλιστα η ίδια ομάδα γύρισε και τέσσερα μικρά ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα τα οποία θα προβληθούν σε 33 τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα στο σύνολο σχεδόν της κινεζικής επικράτειας.